ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Рашков: По-добре да бъда комунистически следовател, отколкото комунистически пожарникар
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:18 / 27.01.2023Коментари (4)3628
© Plovdiv24.bg
Парламентът поднови обсъждането на първо четене на пет законопроекта за промени в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК). Вчера заради липса на кворум депутатите не успяха да приключат с дискусията по законопроектите и да ги гласуват, предаде БТА.

Марин Маринов (ГЕРБ-СДС) отбеляза, че имат политическата воля да бъде приет работещ механизъм за разследване на главния прокурор. По думите му, темата за съдебната реформа е от изключителна важност за нашето общество, като някои партии дължат своето съществуване на поддържане на темата. Тя трябва да бъде затворена и да приключим тази реформа, защото българското общество е до крайна степен затормозено от нея, смята Маринов.

Относно законопроекта на Бойко Рашков, депутатът от ГЕРБ-СДС коментира, че вижда в него "завръщане не на полицейщина, а на милиционерщина". В тази връзка той припомни ареста на лидера на опозицията Бойко Борисов миналата година, когато Рашков беше вътрешен министър. Ако същите промени бяха в сила тогава, репресията щеше да е още по-силна, коментира още Маринов.

Първоначално Бойко Рашков му отговори от място и за нарушаване на реда в залата получи наказание "порицание". След това от трибуната на парламента бившият вътрешен министър коментира, че се използва една дежурна щампа. Първо, когато говорите за милиционери и милиционерщина, имайте предвид, че засягате вашия колега Младен Маринов, той е завършил милиционерското училище в Пазарджик, аз не съм, каза Бойко Рашков. Той посочи, че много уважава всяка една професия, включително професията на хората, които се занимават с пожарогасене. Предпочитам да бъда комунистически следовател, отколкото комунистически пожарникар, коментира Рашков. Той отбеляза, че много след началото на демократичните промени Бойко Борисов е останал член на БКП и е излязъл от МВР.

Младен Маринов взе думата за лично обяснение. Направихте опит да уязвите мен, но и голяма част от българските полицаи, които и в момента работят и са завършили това училище, обърна се той към Рашков. Той отбеляза, че когато се казва милиционерщина, не става въпрос за учебно заведение, а за методи на работа. Маринов коментира, че тези методи на работа ги е осъдил българския съд, като е осъдил незаконния арест на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.

Тома Биков (ГЕРБ-СДС) попита възможно ли е в закона, който приемаме, да се запише текст, който да гласи, че "това, което предлага г-н Рашков, трябва да се прилага само към него след няколко месеца, евентуално към градинаря му". 

Милен Матеев ("Продължаваме Промяната") изрази удовлетворение, че ГЕРБ са стигнали до извода, че след като има препоръка от 2009 г. е крайно време държавата да отговори на тази препоръка и да намери работещ механизъм за разследване на главния прокурор, респективно на неговите заместници.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
Най-богатия следовател в Европа се намира в най-бедната и държава.....
+6
 
 
Комунистически следовател, който е първо зам. шеф и после шеф от 1991 до 2000 на Следователите в България, тия дето трябваше да разследват мутрите (ама тИЯ истинските от 90те), фалитите на банките и приватизацията.....Начи РашкоУ ти си бил шефа на разследващите БЕ! Като си спомня за 90-те май повече те виждам като ШЕФчето създало мутрите и контролирало фалита на банките и приватизацията от колкото да си бил разследвал нещо! Лаеш срещу БАЦЕ, а ти си ги създавал тия на килограм през 90-те....И накрая взе, че "кеш аутна" преди 2-3 години когато записа 20 имота на твое име в една година щот нали венъж се живее и ти писна с картите на чуждо име/фирма, АМА пък взеха, че те поканиха ортаците ти от 90-те да чистиш държавата! Каква греда!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 27.01.2023 г.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
Вдигане на тежести - състезания и подготовка
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: