ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Зико: Призовавам феновете за толерантност! Излишното напрежение забавя и пречи на работата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:48 / 01.02.2023Коментари (11)8626
© Plovdiv24.bg
Кметът на Пловдив Здравко Димитров се срещна със строителя на стадион "Христо Ботев" Илиян Филипов, като двамата обсъдиха вариантите за довършване на спортното съоръжение. Градоначалникът настоя да бъде напълно завършена козирката и фасадата на стадиона.

"Ще вкарам предложение на следващата сесия на Общинския съвет да бъде подсигурен необходимият ресурс, който ще се разплаща в няколко бюджетни години. Успяхме да договорим със строителя да не изисква лихва за отложените плащания", съобщи Здравко Димитров.

Към настоящия момент имаме осигурени 36 млн. лв. за СМР (25 млн. лв. от държавата и 11 млн. лв. от заема от общината), крайната сума за завършването на стадиона е 58,5 млн. лв. или необходими са още 22,5 млн. лв. Кметът ще предложи на съветниците да одобрят тази сума, необходима за довършване на целия проект, разпределена в три бюджетни години, съобщиха официално от Община Пловдив.

"Същевременно няма да спираме да търсим други източници на финансиране и да представяме казуса пред държавните институции. Призовавам феновете за толерантност и сътрудничество. Всички сме нетърпеливи да видим стадиона завършен, но излишното напрежение забавя и пречи на работата“, допълни градоначалникът.

Към момента за стадион "Христо Ботев“ са изплатени близо 29 млн. лв., за подготвителни дейности, вертикална планировка, конструкции, архитектура, стоманена покривна конструкция, ВиК, ОВК, електроинсталация, дограми и врати. Необходимите средства за довършване на етап 1 и въвеждане на стадиона в експлоатация са 12 млн. лв., от които 7 млн. са налични. За довършването на цялостната козирка и фасада, които са залегнали в етап 2 са нужни още 18 млн. лв. Така съоръжението ще е напълно готово не само да се въведе в експлоатация, но да приема международни мачове.

Предложенията ще бъдат подробно обсъдени с всички групи в Общинския съвет.
Още по темата: общо новини по темата: 790
25.03.2024
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За толкова огромни суми можеше да изградите и поне 3 спортни училища и да направите всички тренировки за деца безплатни и с добри треньори , защото ако няма къде да се учат, да тренират, спортуват и издигат талантливите деца (а много от тях нямат финансова възможност) след някоя и друга година няма и да има кой да играе на стадиона. Помислете и за още по-малките - детски градини, а не само да се чудите от къде какво да приватизирате. Всички отбори трябва да имат еднакви условия и да напъват да развият и издигнат деца с желание и физически възможности БЕЗПЛАТНО
0
 
 
Браво, Зико! Ти заби последния пирон в дирниците на 1912 селянки! Бетонен виц от ПИМК за 52 милиона!!
0
 
 
то от 30 години сме толерантни затова сме на тоя хал-народа се скъсва да бачка а всеки кмет поне с хотел и няколко млн. под дюшека след мандата
0
 
 
Ех Зико-Мико,ти се благодари,че пловдивчани са прекалено толерантни,защото ако не бяха,ти отдавна щеше да си история,некадърнико! Най-слабия кмет от 10-ки г.!
0
 
 
Обаче вместо обединение, години наред чета - обидни,усмиващи и всякакъв вид гнусни коментари. Защото аз съм оъ Ботев, ти от Локомотив... Такова племе сме - гнусно!
0
 
 
Има закон за местната власт, според който 9 месеца преди местни избори дадена местна власт НЕ МОЖЕ да тегли кредити, оставяйки ги на следващите управници. Таа...изборите са октомври месец... Някой май ще ходи на гости на бай Ставри, а...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 01.02.2023 г.
+3
 
 
Толкова години сме толерантни! А, вие какво свършихте за тия години? Не се ли срамувате от резултата до сега на най-големия Ви инвестиционен проект? Кой кого и какво вече да призовава, а Зико?! Не ви ли е срам?
-4
 
 
Проституцията и просията вече няма да се разследват като престъпления. Това следва от решение на Конституционния съд (КС), с което бе отменена норма от Наказателния кодекс (НК). Делото бе образувано по искане на главния прокурор Иван Гешев. Той смята, че въпросният текст от НК противоречи на конституцията от 1991 г. КС се съгласява с неговите аргументи, макар че един от съдиите – Янаки Стоилов – е подписал решението с особено мнение. БУЛТРЪ$ спокойно могат да упражняват вече и двете си професии по напълно законов принцип и напълно легално!
-1
 
 
ЗвършенИ стадионИ, жълт главоч, а необходимите милиони са 45!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: