ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът прехвърля топката за Форума на държавата, според Тотев бяга от отговорност
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:58 / 13.04.2010Коментари (4)3406
© Plovdiv24.bg
Реално договорът за Римския форум не е изпълнен и община Пловдив би могла да си го върне, коментира областния управител Иван Тотев на брифинг днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Той беше категоричен, че със своето бездействие общината бяга от отговорност.

Междувременно кметът Славчо Атанасов обяви, че топката с форума е в ръцете на министерството на културата, а развалянето на договора, за което апелира Тотев, било пълен абсурд.

Юристи, представители на архитектурните гилдии в града, както и директорът на Археологическия музей Костадин Кисьов са обсъждали вчера бъдещето на Римския форум. Те се обединиха около мнението, че общината вече не може да има нищо общо с него. Архитектите настояват за промяна на подробния устройствен план, заради който възникна спорта между общината и държавата, но според общинските юристи това може да стане само по искане на купувача и на държавата.


(C) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 46
12.03.2024 »
23.02.2023 »
21.02.2023 »
21.02.2023 »
20.02.2023 »
27.12.2022 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Архитектите настояват за промяна на подробния устройствен план, заради който възникна "спорта" между общината и държавата, Аз не знаех, че това вече се е превърнало в спорт
+2
 
 
Че той Главчо Атанасов си е глупав и просто няма как от това да стане по-глупав. Но е и алчен. Колкото и да обича популистко-патриотичните ходове, когато опре до защита на частен, общински или държавен интерес, Главчо Атанасов (както учителя си Чомака) е най-големия защитник на частния престъпен интерес. Сигурен бях, че ще застане на страната на престъпниците. Да припомня фактите за всички, които не следят случая, имат къса памет или разполагат с по-малко ъкъл. Община Пловдив продаде паметник на културата (Римския форум), който по закон е изключителна държавна собственост, без конкурс и за смешно малко пари на някакви мошеници. Поне пет са скандалните неща, в които Главчо Атанасов е пряко замесен. Скандално е 1во да продадеш някому нещо, което не ти принадлежи, 2ро - дори да си убеден, че продаваш нещо твое, то да го продадеш на безценица е престъпление към пловдивчани и явна и груба корупция и кражба, 3то да продадеш не какво да е, примерно непотребен имот, а най-ценната археологическа находка в Пловдив, част от културно-историческо наследство на Пловдив, един от най-древните градове в света, е ВАРВАРЩИНА, ИЗРОДЩИНА И СЕЛЯНДУРЩИНА НА КВАДРАТ, 4то да водиш години наред дела срещу държавата в лицето на областната управа, за да защитаваш частния престъпен интерес, 5то да имаш всичката власт да оправиш нещата като чисто и просто развалиш сделката, за която най-много вина има Чомака, но да продължиш неговата антипловдивска политика и да защитаваш частния престъпен интерес. Има ли някой който все още се съмнява дали Главчо Атанасов е антигерой? Не всички са маскари, а конкретно Главчо Атанасов е такъв. Аз го разбрах що за кухо и елементарно човече е още от първите му 3 седмици като кмет и оттогава не спирам да го разобличавам. А пък хора, които го познаваха още от преди това, имаха съвсем точно мнение за него. Пловдивската олигархия ни натрапи една глупава селска кукла на конец. Обидно е да имаме такъв кмет.
+3
 
 
Абе, какви са тия глупости - Римският форум винаги си е бил собственост преди всичко на Пловдив (Тримонциум), а след това - и на цяла България! Какво следва от това - за съхраняването му най-напред са задължени пловдивчани, а след това - и държавата! Е, като имаме кмет не-пловдивчанин, естествено е да прехвърля топката на държавата. Тя пък една държава! Ей, пловдивчани!-изхвърлете навлеците и решавайте проблемите си по пловдивски - чуждото не искаме, но своето не даваме!
+4
 
 
Главчо, върнете парите на купувача и да му добавите неустойките! Само така ще излезем от батака и ще си върнем форума! Не ставай глупав!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: