ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Извънредно предложение вади Пловдив от кризата със стадионите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:21 / 08.02.2023Коментари (74)21437
© Plovdiv24.bg
Предложение за отпускането на 32 719 745 лева от бюджета на Община Пловдив за строителството на стадионите "Христо Ботев" и "Локомотив" ще се гласува на утрешната сесия на Общинския съвет, научи Plovdiv24.bg. Проекторешението е изготвено от групата на ГЕРБ, като ще бъде входирано в дневния ред на заседанието, на което ще има фенове на двата пловдивски тима.

С него се очаква да бъде и потушено напрежението, като по този начин ще се изпълнят всички искания на феновете – пускането на Колежа с четири трибуни с цяла козирка, както и намирането на средства за централния сектор на Лаута и вертикалната планировка.

В проекторешението е записано, че средствата от 32,7 млн. лева ще се разпределят в три бюджетни години, като за двата тима ще бъдат по равно: за 2023 година – по 5 358 699 лв.; 2024 година – по 5 500 586 лв.; 2025 година – по 5 500 586 лв.

Освен отпускането на средства, ще се направят и комисии, които да следят за изразходването на парите, както и качеството на строителство на стадион "Христо Ботев". Общинският съвет Пловдив ще състави комисия за обследване на качеството на изпълнените до момента строително-монтажни работи на стадиона. Тя включва по един представител на групите в местния парламент, строителен надзор на обекта, авторски надзор на обекта, по един представител на КАБ, КИИП, КСБ, външни експерти и представители на Сдружение "ПФК Ботев“. Комисията ще предоставя на местния парламент и кмета доклад и констативен протокол за последващи действия по отстраняване на констатациите.

Също така ще има и комисия за преглед на дейностите по строително-монтажните работи, съгласно договора с ПИМК, актове и протоколи по време на строителството, нововъзникнали строително-монтажни работи и тяхното ценообразуване, индексации, както и при съставяне на възлагателни писма.

Комисията ще се състои от: ръководителя на проектa Атанас Чилингиров, по един представител на групите в ОбС, строителен надзор на обекта, авторски надзор на обекта, външни експерти и представители на Сдружение "ПФК Ботев“. Тя ще предоставят на Общинския съвет и кмета доклади за състоянието на изпълнените строително-монтажните работи, пълнотата и правилното съставяне на актове и протоколи преди подписването им от страна на възложителя.

С това решение кметът Здравко Димитров ще трябва да предприеме всички необходими действия за актуализация на "Етап 1“ на проекта по договора за Колежа, включваща изпълнението на цялата покривна конструкция и покритието ѝ, и въвеждане в експлоатация на четирите сектора, в състояние за лицензиране от БФС за "efbet Лига“.

Средствата за "Локомотив" ще бъдат за дейности по цялостно изграждане и такива, свързани с подобряване на свързаността, достъпността, експлоатацията и функционирането на Лаута. Това ще позволи разходването на средствата и по сегашния договор и при бъдещите дейности за централната трибуна и облагородяването около спортното съоръжение.


Още по темата: общо новини по темата: 790
25.03.2024 »
14.03.2024 »
08.03.2024 »
28.02.2024 »
27.02.2024 »
22.02.2024 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Жълтури, като вземете утре 16 милиона, прибавете ги към това ,което е останало след кражбите и вдигнете три трибуни в Коматево. Нека запазим Пловдив чист и културна столица на България! Твърдите, че обичате Пловдив повече от ботевЪ?Ами най- доброто е да си стоите в Коматево- цял град ще празнува, ако това се случи...
+4
 
 
Новодомците от Помакистан нека да запазят мнението за себе си и помашките им чада! Пловдив е спортната столица на България, така че и двата отбора заслужават да имат хубави, нови стадиони!
-1
 
 
Добре ,че ония уроди от ПП кирчо, кокорчо и ДБ не са в Общината, защото нямаше да мине предложението. Лошото е, че на следващите избори ще са в Общинския съвет и каквото вземем до тогава е добре. Кирил Петков това псе на което желая смъртта, ще стопира всяко предложение на Герб, особено пък Герберски стадиони за довършване...
+3
 
 
Всички тази вечер сме много превъзбудени, разбира се има защо,но това предложение утре може и да се отхвърли, при гласуването...така и не се разбира точно тези милиони от кредит ли евентуално ще дойдат , или от общинския бюджет...много е важно , защото ако са изцяло от бюджета ще зейне огромна дупка...Всички фенове искаме стадионите да се завършат 100% , само да не ни изкарат после най-черните в България, както днес Венци Стефанов, който още сега кълне Пловдив, като дърта ромка...
на 08.02.2023 г.
-1
 
 
Реално няма и ще трябват още много по толкова
на 08.02.2023 г.
-2
 
 
Освен тези пари да ни възстановят и двата милиона които им ги върнахме в знак на добра воля! Община която още дърпа кредити една ли е проблем лихви на още два!
+1
 
 
Ясно защо се отпускат пари за Лаута. Фен клуба в Локомотив се дирижира от Атанас Узунов, който е в ръководството на "Гроб" и приближен на Иван Тотев. По този начин с искането на 16мил.лева ще им купят гласовете на буферите на извънредните парламентарни и редовните местни избори тази година. Вместо "Гроб" да плаща за гласове, ще плати общината и всички ние. И след,като се установи ,че не могат да усвоят парите (понеже са в повече) за лаута, ще ги пренасочат към други апетитни за партията проекти, по начина, по който им отклониха към 2 млн лева, защото не са били усвоени за строежа на стадиона ви. Няма водна палата, няма пътища. Има само паразити и селски тарикати.
-3
 
 
е*аси и падението на този град! Срам ме е да ви чета!
0
 
 
Епилирани крачета, помните ли какво говорихте след загубения финал 2019??? Стадиопн за купа :)))) А ето истината- ТРИ КУПИ, СРЕБЪРНИ МЕДАЛИ, ДВА ПЪТИ ФУТБОЛИСТ НА ГОДИНАТА, ЕВРОМАЧОВЕ ВСЯКА ГОДИНА, СТАДИОН НА КОЙТО ЩЕ СЕ ИГРАЕ В ШАМПИОНСКА ЛИГА, а ботевЪ ще има стадион само за А група. Няма по- големи лъжци от жълтите...
0
 
 
Докато при нас е обещано стадиона да се завърши, считам ДО НЯКАКВА степен нормално да се тегли кредит. А на буферите за какво им са пари? Не стигат за довършването ли? Защо никой нищо не казва за лаута? По-добре да се тегли кредит само за Колежа? Защо трябва и за лаута? Някой да обясни. Защото, ако за лаута парите стигат, то вече не говорим за равенство, а за комплексарщина и извиване на ръцете на общината!? Тези кредити ще тежът на общината.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: