ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът: Не искам Бойко Борисов да го е страх от мен, а да е коректен към пловдивчани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:43 / 14.04.2010Коментари (17)4461
Некоректни били според Славчо Атанасов изявленията и на Бойко Борисов, и на Иван Тотев по повод писмото, което вчера изпрати до Симеон Дянков, за да му припомни какви пари трябва да бъдат преведени на Пловдив срещу 100-те хиляди тона софийски боклук, предаде репортер на Plovdiv24.bg. /Вижте в галерията писмото на кмета до финансовия министър и решението на Министерския съвет от 7 октомври 2009 г./

"Бойко Борисов каза, че най-малко се страхува от мен. За какъв страх става дума, защо да го е страх от мен? Двайсет и шестте милиона лева са договорени между две сериозни институции, каквито са Министерският съвет и общината. Като кмет съм длъжен защитя интересите на Пловдив и да настоявам правителството да си изпълни поетия ангажимент", коментира Атанасов пред журналисти.

Относно забележките на областния управител, че в правителственото решение за договорените средства не били упоменати други дати освен последния срок - 31 декември 2010 година, кметът репликира: "Ако чак на 31 декември ни преведат парите, аз какво ще направя с тях?  Те са предвидени за инфраструктурни обекти, по някои дори вече е свършена работата. То е все едно аз да им бях приел софийския боклук на 31 декември. Щом общината коректно си изпълнява договора и вече е приела над 67 хиляди тона боклук, очаква същата коректност и от правителството." 

Още на 27 януари Славчо Атанасов е изпратил писмо до МРРБ, с което иска средства, за да продължи почистването на Марица. По негова информация, министър Росен Плевнелиев го е препратил до министерството на финансите с молба средствата веднага да бъдат преведени, но оттам не последвала никаква реакция.

"Това искам аз - малко над 7 милиона сега. Час по-скоро трябва да довършим чистенето на речното корито. Около моста до ВИХВП вече е чисто, но оттам-насетне - като погледнеш,  джунглата става все по-гъста. Затова искаме парите - при пролетните дъждове да не станат наводнения като през 2005 година", мотивира се кметът. И другото, което не търпяло отлагане, било разплащане на извършената вече дейност по ремонта на Синдикалния дом.

Атанасов очаква - след учтивото и уважително напомняне на Дянков, въпросът да бъде решен и да правителството да си изплати парите по сделката с боклука: не  сега и веднага всички накуп, а поетапно при точни разчети и графици.



(C) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 152
28.11.2013 »
30.11.2012 »
28.11.2012 »
28.11.2012 »
26.11.2012 »
13.11.2012 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В най-голямата криза и намаляващи приходи в бюджета българското правителство реши да строи "Софийския лувър" за 15 милиона лева и многофункционална спортна зала за 108 милиона лева с пари от фискалния резерв. Т.е. с пари на всички български данъкоплатци на софиянци ще им построят напълно безплатно поредната Национална зала и поредния Национален музей. "В Провинцията", разбира се, градовете и селата сами си строят такива придобивки и ги издържат. Ясно е кой град е приоритет на Бойко и той въобще не го крие. Има си много добри качества като премиер и политик, но в крайна сметка си е един каратист и пожарникар - не може да надскочи себе си и не е чак толкова модерен политик. Но това в никакъв случай не оправдава глупашкото поведение на Главчо Атанасов. Авторитетът на един човек не се гради с глупави писма или напомняне за това какъв му е ранга. Зад всеки човек стоят делата му. А какви ги върши нашето момченце? Подари Общинския Екозавод, построен с държавни и общински пари, на две мутри, например. Подари Античния Форум на Пловдив, уж паметник на културата и изключителна държавна собственост, на други престъпници. Подари срещу 0 лева "Градски транспорт" на червения барон Ангел Батаклиев. Главчо Атанасов е пръв приятел, помагач и съратник на Георги Гергов - нарече кражбите на Свинаря от нашия град ПРИМЕР ЗА ПУБЛИЧНО-ЧАСТНО ПАРТНЬОРСТВО. Изхарчи напълно непрозрачно и при нищожна за града полза стотици милиони левове - 50 млн. заем плюс 50 млн. подарък за софийските боклуци плюс нови 40 млн. заем за други софийски боклуци. Плюя на Главчо Атанасов и при първа възможност физически ще заплюя петия човек в държавата право в мазното лице. Освен с липса на авторитет той се отличи и като съвършен тъпак. Не с псевдо-заплашителни писма, прокламирани шумно в пресата ще се постигне уж желаната цел, а с тиха дипломация. Хем лае като бясно куче по някой, хем иска да го погалят. Е, не става така. В момента Главчо Атанасов остана верен на себе си и на практика прави всичко възможно да не получи тези пари. Помислете - по добре да не му ги дават. По добре да ги изхарчим година по-късно, но за качествени и смислени проекти с голям ефект за града.
0
 
 
Славчо, добре е че ги искаш парите. Ама си за бой, защото в договора нямаш договорен график по дати за траншовете на плащането. Сега можеш да викаш, ГЕРБ ще ти се подиграват, а градът ни ще страда. Това е проблемът. Иначе и така разбрахме, че на ГЕРБ не им пука за Пловдив! И че Тотев не закъсня пак да оближе подметките на Бойко.
0
 
 
Кмете!!! Разходи се до Кърджали и виж водното огледало как е направено, пък вземи и направи нещо подобно и тук. На всеки мост има приливници и така хем се контролира реката, хем няма островчета като в Пловдив.
0
 
 
Славун защо е подписвал като не му харесва датата?Да му е мислил на времето. 100% виновен,няма право да реве!
0
 
 
Пловдивчани да не са майка и баща на Главчо, та като го бият в училище да се оплаква на нас. Пикльо! Пари трябва да бъдат преведени - спор няма. Само че около моста на ВИХВП няма нищо сериозно направено, а е само лапано на пачки. Аз бих желал парите, които се отпуснат да бъдат по проекти, одитирани от Мин-во на Финансите. И не, не ми дреме какво мислят малоумниците от ВМРО и БСП!
+1
 
 
Славчо е уникален!В случая е прав,но пак успя да обърне ситуацията срещу себе си и да се изложи!Разбира се,че част от парите трябват на града сега,точно е обяснил и защо.Ама тези пари се взимат,като си уговориш среща с Дянков и се разбереш лично с него,а не като тръбиш навсякъде,че ще втвърдиш тона,ако не стане на твоето!Тоест,с дипломация.Прав е пловдивчанин под мен,че Славчо сам се лиши от полезен ход по-нататък!
+2
 
 
от думите на самия ни кмет става ясно, че дати за получаване на парите по траншове през тая година няма. същите би трябвало да са набелязани и отразени в договора между община пловдив и държавата. защо славчо не е направил това. що за юристи има за съветници тоя човек и какво правят всички в тая голяма община начело с него като един добър договор за града не могат да направят. защо трябва за едно писмо до финансовия министър да се тръби по всички медии. славчо действа на принципа, че лоша реклама няма , но забравя че излагайки себе си трупа негативи за целия град. с тия си действия относно правителството това момченце копае както гроб за себе си така и за пловдив. и сто писма да напише вече полза няма - парите ще дойдат накрая на годината.просто такъв е договора и жалкото ни кметче може да се сърди само на себе си. впрочем след две седмици се очаква ново действия на славчо - ултиматум към финансовия министър относно същите тия пари. много ми е интересно ако никой не му отговори на воплите какво ще направи той.ще си събере четата от двайсет човека и ще иде на бой в министерския съвет ли. или ще продължи да пише писма, които вече никой няма да чете. просто това същество няма полезен ход оттук нататък и пропада в черна дупка. единствения му отдушник остава първанов , но това ще е до момента в който и той го изплюе.
-2
 
 
ами областниа е правил с* на Бойко,щом след 1 година ще се бори и за кметскиа стол със Славчо и се натиска на министъра при всеки удобен случа.....а относно договора е било редно на три или 4 транша до края на годината да се изплатят тези пари,а не да чакаме през декември месец да правим промени,се едно и ние да бяхме взели софииската помия на края на годината!!ПРАВ СИ СЛАВЧО !!!
+2
 
 
Тоз наш глафчо не можа да разбере, че е необходим диалог, а не ултиматум. "Пети" човек в страната бил нашия ...ама "пети" бе човек ...не си първи за да извиваш ръце.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Аматьорски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: