ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (19)
Предлагат на премиера държавата и общината да възродят стадион "Пловдив"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:15 / 16.04.2010Коментари (33)16472
© Plovdiv24.bg
Не е изключено кметът Славчо Атанасов да постави въпроса за бъдещето на стадион "Пловдив" пред премиера Бойко Борисов, който утре ще дойде в града, за да предаде официално на общината друг един стадион - "Ботев".

Най-голямото спортно съоръжение е дадено на концесия на Консорциум "Стадион Пловдив", но договорът все още не е подписан. Докато концесията - след обжалванията на бившия областен управител Тодор Петков, получи санкцията на върховния съд, дойде кризата и по признанието на консорциума в момента е затруднено привличането на необходимия за инвестицията финансов ресурс. 

"Общината отдавна е готова за подписването на договора, чакаме консорциумът да се преобразува в търговско дружество", съобщи заместник-кметът Георги Титюков за Plovdiv24.bg

Имало и друг възможен ход - стадионът да бъде възроден със съвместните усилия на държавата и общината. Именно този въпрос се канят утре да поставят пред Бойко Борисов.

"Може да се окаже, че през 2011 г. никой стадион в България няма да съответства на необходимите стандарти за мачове на националния отбор и националите ни ще трябва да играят в Букурещ. Стадион "Пловдив" се оказва единственият в страната, който отговаря на изисквания за входове, размер на съблекалните, стаи за журналисти и ред други подробности", коментира Титюков.
Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Сраммммм!!! Обесете се всички на таблото му шматковци.
+1
 
 
Време е вече да го оправят...а и не само стадиона, всички съоръжения в комплекса. Децата имат нужда от място за спорт, място с добри условия. Дано този път всичко се финализира!
0
 
 
Кметът на Пловдив и премиерът на София са в доста обтегнати отношения. ББ може да помогне, ако стане по така, че всички да разберат как заслугата е само негова. Иначе принципно има и друг начин: общината може да даде парцел и заедно със стадиона да ги предложи безвъзмездно на БФС за база на националния отбор с възстановителен и тренировъчен център и т.н., с единствено условие да могат да се ползват при преференциални цени и от пловдивските отбори. Пари за това има от УЕФА, а с проекта в НСА нещата зациклиха. Освен това по примера на някои западни клубове може да се оформи ВИП зона с обособени офиси, които разни богати фирми си ги купуват или взимат под наем и си канят гостите там да присъстват на различни спортни събития. Отделно си има кетъринг и разни други глезотии от които също падат пари.
0
 
 
Вие още вярвате ли, че ще се предприеме нещо истинско за този стадион, защото аз нещо изгубих вяра. То бяха обещания, обещания...
+3
 
 
подкрепям предложението с 2 ръце пловдивчани да съберат пари за стадион Пловдив може да се сложи примерно една касичка и всеки да пуска колкото може дори всеки гражданин да пуска по 1 лев на месец за една година ще се съберат ограма сума от средства ако някой има по-добро предложение нека да го сподели
+3
 
 
Наистина трябва всички Пловдивчани се обединим в полза на тази идея,защото това ще е най-хубавата ни предобивка от 20 години насам! Ако направят стадион пловдив и базато окло него ще е фантастично и тогава футбола ни ще стане това което трябва да бъде! От клубните ни стадиончета нищо не става,особено от половинката която утре Бойко ще "дари" на общината от ст.ботев! Лаута пък няма да го видим скоро в ред заради инфраструктурни неуредици на града ни! Дано в най-скоро време оправят въпроса по най-големия стадион у нас.....!
+1
 
 
трябва да ценим и да подържаме подобни съоръжения!!не само да ревем че няма бази за развитие!етови база с 55 000места кво искате повече!!!
+5
 
 
от приказки полза НУЛА.... дори да го подарят ....никой не му се занимава с разрушено съоръжение ! ПРЕСТЪПНО е докъде докараха това спортно бижу всички кметове досега...
+1
 
 
Охоо густо! Дано стане! Ако тази идея стане факт през 2011 година националите ни ще се радват на по-голяма подкрепа от града на футбола.
+7
 
 
да се обеденим около идеята СТАДИОН ПЛОВДИВ НАЦИОНАЛЕН
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: