ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Модър - Царевец" чака благословия от Министерството на финансите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:23 / 20.04.2010Коментари (26)4787
© Plovdiv24.bg
Работният проект за пътния възел "Модър - Царевец", който трябва да свърже районите "Южен" и "Западен", вече е изпратен за преглед в Министерството на финансите, съобщи директорът на капиталното строителство инж. Тошо Пашов за Plovdiv24.bg.

"Преди да одобрят изчислените за изграждането му около 14 млн. лв., експертите в министерството държат и те да направят своя оценка дали е реална исканата сума, тъй като по-голямата част от нея ще дойде от сделката за софийския боклук", припомни той.

Очаква се строителството да започне през август и до края на годината да бъде завършен 500-метровият подлез под жп-линията. Според предварителните разчети и правителственото решение, за целта през тази година трябваше да постъпят 2 млн. лв., а останалите - през 2011 г.

При приемането на годишния бюджет обаче съветниците гласуваха да се добавят още 1,9 млн. лв. за сметка на почистването на речното корито на Марица. Междувременно 4 частни терена, необходими за съоръжението, вече са почти готови за отчуждаване след като при обжалване на подробния устройствен план общината спечели делото.

Според инж. Пашов, ако нещата се задвижат на скорост, до края на годината може да се започне и работата по пътната част от проекта, стига правителството да преведе договорените пари. Тази седмица кметът Славчо Атанасов търси лична среща с финансовия министър Симеон Дянков, за да го уговаря да изпълни поетите ангажименти.


Още по темата: общо новини по темата: 235
26.03.2024 »
22.03.2024 »
05.03.2024 »
02.03.2024 »
28.02.2024 »
15.01.2024 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"Модър-Царевец" е изключително важен проект и трябва да се случи възможно най-скоро. Заедно със заложеният от "Ситиплан" мост /до железопътния/, ще разтовари движението в западната част на града. Въпреки, че твърдо съм ЗА осъществяването му, се съмнявам , че ще стане скоро /без значение причините/, тъй като: (1) ще покаже безсмислието на втория мост на "Герджика" и (2)наливането на пари в реконструкция на бул "В.Априлов", вместо ремонт. Нещо като ефирната цифрова телевизия-уж всичко е готово, но не се случва. Разбира се - дано греша!
0
 
 
а жалост тия пари няма да дойдат и да не се залъгваме.тъпия ни кмет си изяде хляба с дребни заяждания по адрес на правителството.то и се видя в събота на колежа как пренебрежително бойко само кимна на кмета и го подмина като файтон лайно. така е като славчо с евтини пиар- акции по медиите се мъчи да се прави на петия човек в тая държава. никой в пловдив обаче не го интересува номера на кмета, а инвестициите, който носи и прави за града ни. при положение, че по договор парите за софийския боклук трябва да са в пловдив до края на годината не виждам защо дянков ще му даде и лев на славчо преди 24 декември 2010 година.вместо с тиха дипломация да търси тия средства кмета ни тръгна да политиканства с първанов и ето го резултата. сега и премиера и финансонивия министър просто ще си поиграят с него. та виновника за това, че парите от софийския боклук няма да дойдат когато славчо иска е самия той. е затова казвам че кмета ни е селско момченце всякакво без чувство за отговорност.заради мижавата си партийка продаде тотално вота и интересите на пловдивчани.
You can't rely on other people to make you happy
на 20.04.2010 г.
0
 
 
Модър-Царевец е част от новия ОУП, който включва още нов мост на река Марица близо до Железния мост, като двете заедно пък са част от т.нар Северна тангента, която включва още връзка на бул."Дунав" с моста на Адата и други важни проекти. Това е изключително важно за града и колкото по-бързо, толкова по-добре. Стига вече с тези глупости за криза. Погледнете на запад и прочетете как държавата трябва да се бори с кризата - като инвестира, за да може да поддържа икономиката на някакво ниво. В противен случай ако се действа по вашите методи, драги коментатори (те си знаят кои са) и се пести, ще се стигне до фалити на много повече предприятия и много повече хора ще останат без работа. Отделен е и въпроса, че този ОУП се търкаля от 20-тина години и е крайно време да започне изпълнението му.
0
 
 
Отделно - Модър-Царевец ще глътне по сметките на "експертите" цели 14 милиона лева и според мен въобще не би трябвало да е приоритетен пътен обект на настоящия етап. Не че не трябва да се направи някой ден, но има други поне 100 по-належащи неща за оправяне в транспортната схема на града. Действително има проблем, но само за движението от район Южен към район Източен и той може да се реши като се добави едно "ухо" към Коматевския пътен възел на стойност не повече от половин милион лева. Най-големия транспортен проблем в Пловдив е жп-линията с прелези на най-важни булеварди и улици между Филипово и Централна Гара. Булевардът с най-ниската пропускателна способност е Васил Априлов между "6ти Септември" и гарата - МПСтата се движат в колонка по една с 15-30 км/час. Същата тапа е Гладстон - изведнъж шестлентов булевард се свива до двупосочна тясна уличка. Има огромна диспропорция между инвестиции на Общината в инфраструктурата на районите Тракия и Северен в сравнение с Източен и Южен. Вторите са тотално занемарени в сравнение с първите, което е безобразие. И Царевец-Модър няма да подобри положението, след като основните улици са малки, тесни, криви и в лошо състояние, а от време на време всички спират, за да мине влак.
0
 
 
А колко по лесно ще бъде,ако просто се отвори прелеза.Все пак на ден от там минават не-повече от 10 влака.Да се хвърлят 14 млн. лв. по време на криза,може би на някой по-късен етап.
0
 
 
Чудесно ще бъде да стане! Рабира се, при пълна прозрачност и разумно харчене на парите. Нещо много е на зор финансовият и май, май няма веднага да отпусне необходимите пари. В такава ситуация е необходима дипломатичност, търпение и настойчивост!
+1
 
 
Много добре ще стане ако се осъществи проекта.Обаче да има прозрачност за разходите,че да не стане като "Цанков камък"
0
 
 
Ако това стане, аз лично ще целуна ръката на г-н Пашов! 20 години чакам този подлез!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: