ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Най-после! Първи гол и първа победа за Локо през 2023 година
Автор: Стойчо Генов 19:21 / 25.02.2023Коментари (17)5844
Локомотив (Пловдив) най-после прекъсна негативната си серия без победа и без отбелязан гол през 2023 година, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Черно-белите се наложиха над Локомотив (София) с минималното 1:0 в “железничарското" дерби от 21-ия кръг на Първа лига, което се игра на стадиона в квартал "Лаута".

Ерик Сорга (58) бе точен за пловдивчани.

Така възпитаниците на треньора Александър Томаш се върнаха на 4-о място във временното класиране с актив от 37 точки. Локомотив (София) остана 9-ти с 28 точки.

Първата по-интересна ситуация дойде още в 3-ата минута. Джовани овладя топката и намери Димитър Илиев. Капитанът пусна извеждащ пас за Бабакар Дион, който отправи удар от около 13-14 метра, но не затрудни вратаря на гостите.

Малко след това Джовани опита удар от движение, който беше блокиран от защитник в червено-черен екип. Топката стигна до Петър Витанов, който шутира силно, но над вратата.

След четвърт час игра гостите претендираха за дузпа, след като Димо Бакалов падна в наказателното поле след съприкосновение с Тодор Павлов. След разглеждане на ситуацията с VAR съдията Никола Попов даде сигнал играта да продължи.

Последваха няколко ситуации, в които Ерик Сорга, Джовани и Йосип Томашевич обстрелваха противниковата врата, но до гол не се стигна.

Резултатът бе открит в 58-ата минута. Джовани изведе Петър Витанов отляво в наказателното поле на столичните "железничари". Халфът отправи удар с левия крак между краката на вратаря. Топката влизаше в опразнената врата, но за всеки случай Ерик Сорга протегна крак и я засече в мрежата за 1:0. Това бе първи негов гол с екипа на Локомотив Пловдив, каякто и първо попадение за отбора му през 2023 година.

Локо (Пд): Динко Хоркаш, Матеус, Мартин Паскалев, Тодор Павлов, Йосип Томашевич, Петър Витанов (82- Георги Каракашев), Пиер Зебли, Джовани (85- Денислав Александров), Бабакар Дион (89- Милош Петрович), Димитър Илиев, Ерик Сорга (89- Христо Иванов).

Локо (Сф): Бабукар Гайе, Алан Диас, Бруно Франко, Божидар Кацаров, Давид Малембана, Юлиан Ненов, Красимир Милошев (74- Селсо Рапосо), Мартин Райнов, Димо Бакалов (63- Станислав Костов), Лука Иванов, Карлос Франса.

Още по темата: общо новини по темата: 657
21.12.2023
01.09.2023
07.07.2023
09.06.2023
09.06.2023
07.06.2023
предишна страница [ 1/110 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
На циганите и навеса им е много.Мангали прости навсякъде сте нежелани гости.Пъпчиви индианци и помаци.
0
 
 
Отборчето не ние лошо, но нямаме мощ в нападение, нямаме дълга скамейка. Тази година може да пропуснем Европа, но по важното е че стадиона става, трибуна Бесика е превъзходна и е глям кеф от там да гледаш мачове, дори и срещу слабаци като Хебър, Пирин и Ботев Коматево.
0
 
 
Честита победа машини. Голям кеф е новата трибуна. Правим си кефа всеки мач и по малко обръщаме внимание на резултатите.
+2
 
 
Браво Локо. Много сладка победа. Продължаваме да си гоним целите- 3/4 място, участие в ЕКТ и бой над индианците в техния дом в Коматево
+2
 
 
Крушарски се върна в Пловдив, да му мислят селянките!!!
0
 
 
Честита победа на всички, правим си кефа на Бесика и не ни пука от никой и нищо, с трите купи индианците в близкощите 20 години ще ни дишат прахта и на този франкенщайн дето им правят ще станат за смях на цяла България.
0
 
 
Мангал от шекера гледай си жълтият катун и ходи протестирай, че на сайванта пак няма навес, най грозният стадион в Европа ще е вашият, по това ще сте на първо място ххахаа няма се плашиш манго тепърва ще ви се смеят всички с този феанкенщайн.
0
 
 
Браво момчета това малко ще отпусне напрежението.Дано Сатков и Крушарски си спазят обещанието със заплатите.Дано вече всичко е наред.Само Локо пд.
-3
 
 
срам .за кво ни я построиха тая трибуна,да стои празна ли ? никва игра вън Томашев
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Зума разказа за оферта от 3 млн. долара от Юве и за гол от 40 метра срещу вратар №1 в света
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: