ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Турският консул: Вярваме в приятелството, а не в омразата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:27 / 23.04.2010Коментари (14)3484
© Plovdiv24.bg
"По света има две групи хора: едните се опитват да създадат приятелства и добри отношения, а другите - вражда. Ние сме от първите - вярваме в приятелствата, защото когато хората се разбират, заедно могат да се развиват по-добре. Това за нас са важните неща."

Така консулът на Турция в Пловдив Джунейт Явузджан коментира пред Plovdiv24.bg подетата от ВМРО-БНД подписка срещу присъединяването на страната му към Европейския съюз. Според него като съседни страни България и Турция са обречени да живеят в разбирателство.

"Групата, която събира подписи срещу нас, по-добре да се беше опитала с нещо да допринесе за решаването на икономическите проблеми в страната. Вместо да предложат политики, с които да служат на своя народ, в момента се опитват да навредят на приятелството между България и Турция", допълни консулът, който е убеден, че в огромното си мнозинство българите имат трезва преценка за същността на ситуацията.   

Джунейт Явузджан беше гост на най-малките ученици от СОУ "Св. св. Кирил и Методий", които станаха съпричастни към днешния Ден на детето в Турция. И през следващата седмица продължават неговите инициативи за културния обмен между двата съседни народа.



(с) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 1
15.07.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Историята си е история, но на балканите май просто си обичаме да си мразим другите и това е. България може само да спечели от добри отношения с една толкова развита страна-съседка. Трбява да гледаме напред, а не назад.
+1
 
 
Аз не мога да имам приятел, който ПЕТ века е поробвал и унищожавал моята родина!
0
 
 
Турция е огромен пазар на една ръка разстояние, а Истанбул най-големият град в радиус от няколко хиляди километра. На второ място веднага след него с 6 милиона души е Измир. Там има концентрирана такава индустрия, че свят ще ви се завие, ако имате поне малко представа. Турция е с над 70 милиона души и една от най-бързо развиващите се икономики в света. Не Германия и Франция граничат с нея, а ние. Не някой друг, а ние бихме могли да се възползваме от това. Там сме толкова добре приети, че е просто изумително невежеството на повечето мои сънародници по този въпрос. Наместо да имаме на южната си граница могъщ враг, бихме могли да имаме могъщ приятел. Само от нас зависи. Просто трябва да сме зрели, космополитни, умни, начетени, толерантни и готини европейци, т.е. всичко онова, което ВМРО не е.
+1
 
 
Ами че те, турците, пет века се опитваха да създават приятелства и добри отношения с неблагодарните българи, ходеха им на гости, хапваха си баница и печена кокошка, пийваха руйно вино, a българите неохотно им благодаряха за оказаната чест с "диш хакъ"; турците им помагаха и в образованието - вземаха шест-седем годишните момчета във Военната си академия на пълна държавна издръжка, а после ги връщаха по родните им краища да управляват, пък българите пак бяха недоволни от "девширмето". Е, как да вярваме в приятелствата? Будала булгарлар! Братята Юзеироглу идват!
0
 
 
България е за българите, а не за турците !!!
+2
 
 
Г-н Явузджан,видяхче че на филми можете да бъдете европейци. Няма фереджета,промити мозъци и пр. но дали реалността е такава. Кои ви каза,че имаме нещо тропив Турция да не е част от ЕU. Махнете си мизерника Доган и онези негови създания Юзеирови пък тогава ще седнем на масата и ще поговорим. Вие лично знаете ли колко джамий има в България? Според вас те желани ли са или принудително построени. Отговорете на тези въпроси на българският народ.
+2
 
 
Нямам нищо против Турция и турския народ, но съм категорично против турцизацията в България. Ние сме християнска държава и това трябва да се уважава. Нека всеки си изповядва каквото си иска, но да не се налага и да пречи на другите. Докато Турция не го разбере това никакъв ЕС!!
+4
 
 
Две неща: 1) ВМРО са бездарни евтини популисти, затова и действията им са такива - понеже стана мдоеро да се яхва влака на турската омраза, решиха и те да станат машинисти 2) Турция има много вътрешни проблеми, които трябва да реши, преди да получи подкрепата на България за членство в ЕС. Турция може да е фабриката на ЕС, защото турците са изключително работлив народ. Уви, една голяма част от азиатска турция все още е столетие назад, което е основния им проблем.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: