ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев спря хубавата серия, двама титуляри "изгоряха" за дербито с Локо
Автор: Стойчо Генов 19:23 / 10.03.2023Коментари (36)7115
© ПФК Ботев
Отборът на Ботев (Пловдив) не успя да продължи положителното си представяне в шампионата. След две поредни победи жълто-черните загубиха от столичния Септември с 1:2 като гости в мач от 23-ия кръг на Първа лига, който се състоя на националния стадион "Васил Левски".

Мартин Петков (20) и Симеон Александров (68) бяха точни за домакините, а Дилан Мертенс (34) се разписа за "канарчетата".

С поражението възпитаниците на треньора Бруно Балтазар останаха на 10-о място във временното класиране с актив от 26 точки. Тимът на Септември вече е 11-и с 22 точки.

Домакините откриха резултата след статично положение в 20-ата минута. След центриране от корнер Асен Георгиев засече с глава, при което топката рикошира в тялото на Виктор Генев, а Антоан Бароан я изчисти също с глава от голлинията. Тя обаче попадна при Мартин Петков, който от един-два метра отново с глава я прати в мрежата за 1:0.

Четвърт час по-късно Ботев изравни резултата. Атаката започна от Красиан Колев, който намери с хубав пас Антоан Бароан. Французинът веднага изведе Дилан Мертенс отдясно в наказателното поле и той с плътен удар шутира в близкия ъгъл за 1:1. Това бе негов първи гол за сезона, а вина за попадението до голяма степен има и вратарят Димитър Шейтанов, който не реагира адекватно на удара.

В началото на второто полувреме грешно върната назад топка принуди вратарят на Ботев Хидайет Ханкич да излезе извън наказателното поле и да фаулира Мартин Петков. Австрийският страж получи жълт картон, който е негов 5-и от началото на сезона. Това означава, че той ще пропусне предстоящото градско дерби срещу Локомотив Пловдив. В края на първата част 9-ия си жълт картон този сезон получи Джеймс Етоо, който ще "изгори" за следващите два мача на своя тим.

В 68-ата минута домакините отново излязоха напред в резултата. Симеон Александров бе изведен сам срещу вратаря Ханкич и технично го прехвърли за 2:1. VAR потвърди гола, тъй като Самуел Супрайен покриваше засадата.

Четвърт час преди края гостите направиха фрапантен пропуск. Етоо центрира чудесно по земя към Николай Минков, който фронтално срещу вратаря шутира от 4-5 метра в тялото му. Малко след това чисто положение изпусна и Уме Емануел.

Ботев игра в състав:

Хидайет Ханкич, Па Конате, Виктор Генев, Самюел Супрайен (86- Самуел Акере), Джаспър Ван Хертъм, Джеймс Етоо, Дилан Мертенс, Красиан Колев (77- Мартин Секулич), Николай Минков, Антоан Бароан, Уме Емануел.

Още по темата: общо новини по темата: 732
09.06.2023
07.06.2023
07.06.2023
06.06.2023
06.06.2023
06.06.2023
предишна страница [ 1/122 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Дерби на чака. Жалтити ги взимаме пирфектно на Коматеу, ама трябва първо да мине маясъла от 5-те шпека ардаклийски.. Много обиват тцтц дупарата отиде...
0
 
 
Стоян канара каза, а сте барнали отбора и треньора, ставал от Маричката и в знак на протест щял да излее сюргюна пред говняжа.
0
 
 
Ко стана с Куматеву ???Пак ли ги шибнаха .Желко4 пич нали влизахте в шестицата или друг път ???
+1
 
 
Селската майна и кардиологът не знаят къде са! Отново посрамени от Коматево...
0
 
 
Дербито другата неделя според мен е Х-0-0/1-1
+2
 
 
Кой го интересува с колко ще бием Бутявъ в коматюву след петата на Ожболт??
+1
 
 
Аз предлагам на говняжа да засадят палми за да може маймунките негритки да хапват банани преди мач.
-1
 
 
И вие, жълти бегачи, искате да се беся за този ботевЪ???!!! Аз съм щастлив човек, хората, които се радват на живота и Локомотив не се бесят заради 20 негри в Коматево ...
+1
 
 
СРАМОТА-11 неизвестни българчета надиграха световните звезди на Зингата-добре че не си вкараха всички положения -щеше да е трагедия
+1
 
 
Не се заблуждавайте с победата във Варна. Лично аз гледах последните 30 минути и такава калитковщина рядко съм виждал! Почти не излязохте не от половината си, а от пеналта си, топката или профучаваше на сантиметри от гредите, или се разхождаше по голлинията... Да, знаем... Има и такива мачове. Но те се броят на пръсти. Много по-честа гледка са мачовете като днешния, в които се вижда 'огромния треньорски потенциал' на португалчето, дето ужким ненасилствено се обрязало. В името на великия Аллах!!! Ама то къвто тренера, такъв и отбора, такива и фЙенУвИти
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев гледа към Разград, чака евентуален съперник за финала
Насрочиха през май отложен мач на дубъла на Ботев
Пловдивчанин от Първа лига свири Локо - Ботев
Ботев го купи от Царско село, ще му предложат ли нов договор?
Ботев тренира за Славия, Керкез разцъква с футболистите
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: