ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Незаконна сергия задръства тротоара на "Мария Луиза", глобите не стряскат мургавите търговци
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:03 / 29.04.2010Коментари (28)5488
© Plovdiv24.bg
Броени часове след първия акт и раздигането на стоката, сергията отново беше на старото си място. Със сигурност днес също ще може да бъде видяна там
Незаконна сергия за плодове и зеленчуци е разположена на тротоара на един от централните булеварди - "Княгиня Мария Луиза", и продавачите редовно трупат кашони и найлони, така че пешеходците са принудени да лавират между тях. За това сигнализира в редакцията на Plovdiv24.bg наш читател.

Заели мястото точно до голяма дискотека, те дори черпели вода, без да е ясно от къде е и кой плаща за тази екстра. Читателят ни сподели, че преди време тръбите са били отрязани от ВиК, но впоследствие отново са възстановени и в района се говори, че мургавите търговци се ползват със защитата на ромски лидери.

Репортер на сайта се свърза с кмета на район "Централен" Райна Петрова, която светкавично изпрати екипи от съответните служби и продавачите получиха акт и нареждане да приберат стоката си.

Проследихме случая и никак не останахме изненадани, че само няколко часа щайгите бяха отново подредени и чадърчето - отново разпънато над тях. При повторен разговор с Петрова тя заяви, че веднага ще им бъде написан втори акт, който вече ще е за по-голяма сума. Тя обаче не скри, че това е единственото, което може да направи администрацията. Подобни случаи, особено в ромските махали, никак не са рядкост. Търговците си плащали глобите и отново цъфвали на неразрешените места. Според Райна Петрова трябва да се предприемат по-кардинални мерки, като например промяна на наредбите, в които да се допълни, че проверяващите имат право да изземват стоката, ако е разположена на незаконна търговска площ. Тъй като обаче едва ли някой би повярвал, че това може да се случи в обозримо бъдеще, ни остава единствено да продължим да бъдем свидетели на подобни гледки по централните улици. И като съвестни данъкоплатци да недоумяваме защо трябва да бъдем наказани за това, че спазваме законите, за разлика от някои други.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
да я махат барабат с паркираните коли до папараци и паркинга на авенюто както и всички спрели в най-дясната лента че ми писна вече а най добре да срутят незаконните цигански къщи и на тяхно място многоетажен паркинг безплатен с охрана на входа
-1
 
 
Да !!! Но и колите които се спират там пречат!!! Аз лично като човек които живея в този квартал съм възмотена от разбитите плочки ! А също и колите коитио пречат на пешахоците. Зашто се мислите че точно сергията пречи.На мен никак не ми пречи,хората си кротуват.... Независимо че са цигани там от години си живеем двата етноса....А да какво, да кажат маиките със колочки ,които немогат да преминат !!!! Снимаите разбитите плочки,каде са мнениата на хората от квартала??? Но какво говорим ВСИЧКО СИ Е КОРУПЦИАЯ!!! ЗА ТОВА ЛИ ОСТАНА ДА СЕ ДРЪГНЕМ !!! НАЛИ УШ ИМАМЕ ЗАКОНИ !!! Помислете си реално над това......
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
на 29.04.2010 г.
0
 
 
Циганите са даденост и ние това трябва да си го кажем.Харесва ли ни или не,това е.Въпросът е какво да се прави.Аз бих казал ,че общината,държавата и цялото общество не знаят ,какво да правят с циганите.Нещо повече,на никой не му се занимава с този проблем и той така с годините се задълбочава и расте,докато един ден ще се преброим и ще разберем,че са станали една голяма част от обществото.Тогава ще се разтърчим в последният момент,както винаги става при нас.Погледнети НАП,например.Всички са се юрнали в последните дни да подават декларации.Тази черта не е циганска,а си е наша.Та тогава,когато вече няма да има решение на проблема ще разберем как сме проспали десетки години в обругаване на това малцинство за да си начешем езиците.Да ама това работа не върши.Преди сто години те са били няколко десетки хиляди,а сега са над милион.След само двадесетина години ще бъдат няколко милиона.Тогава ще видим кон боб яде ли.Защо не се предприемат действия!?Да започне ограмотяване,култивиране,приобщаване.Да,трябват пари.Ако преди сто години се беше инвестирало в това малцинство,сега щяха да са по-малко,по-образовани,по.възпитани и т. н.Ако и сега не го направим,пак ще си спомняме след двадесет години ,че сме отложили проблема и че неприятностите ни е щяло да бъдат много по-малки.Така,че ние сме си виновни и тепърва юдовете ни ще растата.Не се съмнявайте в това.Защо сме си виновни ли.Защото не претискаме общинските и държавни органи да започнат да инвестират в циганите и да работят за тяхното бъдеще,така че и на нас да ни се отрази добре.
0
 
 
Честно казано тази сергия едва ли пречи толкова, а за колите които паркират там пречат много повече.А отностно ромите , които от нищо не им пука трябват по-строги мерки,защото те обичат да изтъкват ,че винаги са жертви-НАХАЛНИЦИ!!!
+1
 
 
Проблемът тук е , че е циганин.Ако беше българин щяхте да се надпреварвате да го защитавате по андрешковски как имал да храни деца, а лошата държава му пречила.Изобщо има ли тук човек ,който не е паркирал по тротоарите и не ги е задръствал.Престанете да се правите на някакво супер цивилизовано общество, на което всичко му е наред и само циганите са му проблема
+3
 
 
Градът е пълен с такива незаконни сергии, защото всяка една такава сергия, извън пределите на пазарите е незаконна. Не може по пазарите една маса да е с месечен наем от 250 лв , а някой стигат и до 450 лв. , а тия тарикати да плащат по 20-30 лв. / а някой, като тоя въобще не плащат/ и на всичкото отгоре без касови апарати , защото 98% имат фалшив документ за производители. Това е работа на данъчни и НАП , защото една такава сергия върти сериозен оборот , за сметка на законните места ,където се продават такива стоки.
+2
 
 
интересно защо само сергията задръства тротоара, а коли с клиенти на папараци не ? и защо за този проблем никои нищо не казва ? на приказки всички много знаят да изчезне и сергията и жсичките скъпи коли , тежки по 2 тона и плочкита са хлатнали в огромни ями
+1
 
 
Ха ха ... актчета и глобички .... смях до скъсване. Незабавната конфискация е много по-адекватна мярка.Замислете се само колко детски или социални домове имат нужда от какво ли не и с радост биха приели всяка помощ. С един куршум, два заека, но единия поне ще е доволен :))))))) Остава въпроса дали държавата "има топки" за да застане твърдо зад една такава позиция срещу незаконната търговия или си държи на рушветите давани под масата и фиктивните актове с несъбираеми глобички.
+5
 
 
Аз като казвам,че ние сме малцинство а не ромите никои не ми вярва. Виждате как ромите се подиграват с цялата ни система,а какво правят онези от общината.Защо обикновени граждани трябва да подават сигнал за такива вандалски прояви.Само не ми казвайте,че полицай или градоначалници не са видели тази гледка. Ако българин отвори сергия на подобно място елате да видите какво ще го сполети,но щом са братята роми за тях няма закони. Сигурен съм,че дори нямат и касов апарат.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Моторни спортове
Катастрофи в България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: