ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Възрастни жени олекнаха с 18 800 лева след измама "катастрофа с убит"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:21 / 01.05.2010Коментари (21)5497
© Plovdiv24.bg
Две възрастни пловдивчанки са станали поредни жертви на познатата схема "катастрофа с убит" на телефонни измамници. По първоначални данни на 29.04. на домашния телефон на 87-годишната Е.З. се обадил мъж, който й обяснил, че синът й е причинил тежка катастрофа с убит човек. За да бъде "освободен" от ареста, жената трябвало да плати известна сума пари. Малко по-късно измамникът се явил в дома на разтревожената майка на ул. "Добри Войников", която без колебание му предала 5 000 лева, две мъжки златни халки и три златни пендара. 81-годишна жена се раздели с крупната сума от 13 800 лева и златна гривна, които предала на непознат, за да "спаси" сина си от ареста. Вчера на домашния телефон на Л.С. се обадил мъж, който се представил за полицай. Мнимият служител услужливо й обяснил, че синът и снаха й са прегазили мъж, който е починал. Освен това от удара синът й е изпаднал в кома. За да бъдат "избегнати" съдебните последствия, възрастната жена трябвало да плати гаранция. Наглият измамник лично отишъл в дома й на бул. "Източен" и взел парите и златната гривна.


Още по темата: общо новини по темата: 14
13.07.2010 »
30.06.2010 »
17.06.2010 »
14.06.2010 »
09.06.2010 »
08.06.2010 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Въпреки всичко и независимо от това откъде възрастните хора имат парите е много гнусно и престъпно поведението на телефонните измамници!Интересно е как разбират откъде биха могли да изкопчат пари?! Как така не не може да се пребори полицията с това явление?!?
+1
 
 
Тези измамници са за РАЗТЕЛ, как може да крадеш от възрастни хора това все едно от дете да откраднеш. Хората цял живот са ги спестявали сигурно тези пари а и накрая някой да ги измами. Да верно е глупаво ни звучи на нас да ни се обадят с такава измама обаче колко от нас за на 80+ години ?? Колко от нас спестяват от малката си заплата ?? Недейте така да ги нападате старите хора и ние ще станем дай си боже като тях и не се знае на какъв акъл ще сме.
-2
 
 
За пореден път се учудвам какви кинти имат българските пенсионери. Срам ме е да кажа,че работя :))). Все пенсийте им били малки,а на днешно време така ли се спестяват 13 800лв. че чак и кеш да ги държиш. Веме сме свидетели и на пенсионерска мафия :))).
на 01.05.2010 г.
+2
 
 
Даскалчето по физическо!Кво става бе?Нали уж подлудихте народа да си регистрира предплатените карти!Как стават тия измами сега,а?Или при регистрацията спретнахте операция "Балъците" с участието на целия български народ?
+3
 
 
абе кофти е,че ги ограбват ама мен едно ми чудно,аз работя и толкова пари не сам виждал накуп,а тиа бабета откъде ги вадят тия хиледарки с тия пенсии ми е пълна мистерия
-1
 
 
и сега да съчувстваме на хора дали подкуп за да не накажат техен близък за УБИЙСТВО
+3
 
 
много гадна работа.. тва никъде другаде освен в българия неможе да се случи и то много пъти.. и продължава , 1во ако е в друга държавата хората не са толкова прости бабите и дядовците не са толквоа измъчени от живота болни кьорави и т н, много по друго гледат на живота и нема да се хванат или пък ако се хвани некоя бабка ше е рядкост 2ро.. и да се хванат.. полицията действа и ще ги набарат тея измамници долни така че другаде почти невъзможно да се случи само БЪЛГАРИЯ
+3
 
 
АБСОЛЮТНО СЪМ СЪГЛАСЕН С КОМЕНТАРА НА АНЕТА ,ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА ПРОСТО НЕ МИСЛЯТ ТЕ СА БОЛНИ ИМАТ ДРУГИ РАЗБИРАНИЯ НЕДОВИЖДАТ ВСИчКИ ПРИЕМАТ ЗА ЧИСТА МОНЕТА ПРОСТО НАИСТИНА ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ОБЯСНИ И ПАК НЕ Е ГАРАНЦИЯ ,чЕ щЕ РАЗБЕРАТ ТАКИВА ХОРА ТРЯБВА МИНИМУМ ПО 10 ГОД ДА ИМ СЕ ДАВА,НО ВИЖДАТЕ КАКВА Е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА ЛОШОТО Е ,ЧЕ ВСЕКИ ОТ НАС ГО ОЧАКВА ТОВА РАНО ИЛИ КЪСНО МЕЧТАЯ СИ НЯКОЙ ДЕН СЛУЧАЙНО ДА МИ ПОПАДНАТ ЕДНИ ТАКИВА ЩЕ ГИ СМАЧКАМ ТОВА СА ЕДНИ ДОЛНИ БОКЛУЦИ ЗА МЕН КОИТО ПОСЯГАТ НА НАШИТЕ БАБИ ,МАЙКИ И ДЯДОВЦИ
+5
 
 
бабите на тази възраст не ползват интернет и не гледат телевизия защото я са кьорави, я глухи. Така че уважаеми многознайковци, единственият вариант за вас е да обясните спокойно и подробно на баба и дядо схемата на телефонната измама. Защото утре ще звъннат и на тях докато вие сте на работа.
+2
 
 
А синът и сигорно няма телефон за да му се обади! Колко прост трябва да си за да повярваш на подобно нещо! Някой идва и ти казва че синът ти е убил някой и ти вадиш 10 бона,даваш ги и го спасяваш! Доста филми трябва да е изгледала бабето за да го направи тва нещо!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: