ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ето какво се случи на клиент, който купи обувки и опита да ги върне след 6 месеца
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:18 / 22.03.2023Коментари (16)41214
"Здравейте, искам да изразя несъгласието си със съставения протокол за отказ на рекламация от некомпетентни за мен служители на магазин "Декатлон" в Пловдив", написа до Plovdiv24.bg наш читател. И обясни за какво по-точно става въпрос:

"Въпросните детски обувки са с ясно изразен фабричен дефект, който е показан във видеоклипа. Самата кожа е с рехава структура още от закупуването на дадения модел детски обувки, като всички налични към момента на покупката бяха идентични, което говори за серийно производство на модела по този начин, а не за единичен случай!

Служителите бяха заети със своите си ангажименти и гледаха да се отърват от "навлек" като мен възможно най-бързо. Беше поискано от мен да дойде и управителят, който първоначално заяви, че също е много зает, но все пак дойде и отново побърза да ме "отсвири" с думите "Нали колегите са ви казали вече, че няма да приемат рекламация".

Беше ми обяснено с всевъзможни доводи, че дефектът се е появил вследствие на носене и вече са минали шест месеца. Но обувките са купени на 22.09.22г. , а аз предявявам рекламация преди изтичането на тези специфични шест месеца, упоменати и в гаранционните условия.

"В случай, че претенцията за рекламация се направи до 6 месеца след закупуване на продукта, е задължение на "Декатлон" да докаже наличието или липсата на дефект." 

Щетата била външна, като така и не дефинираха какво имат предвид. Демонстрациите от клиповете бяха показани на управителя на живо и отговорът му беше "Господине, това не е естествена кожа и затова така се рони и съответно това е нормално и не се покрива от гаранцията, която е само за разлепяне! Кое в случая е нормално?

Да се разпадат обувките на детето или това, че на етикета и сайта е упоменато, че въпросните детски обувки са от естествена кожа! Ако детските обувки не са от естествена кожа, това автоматично означава, че въвеждат в заблуждение клиентите, които купуват тази стока!

С изключително спокойствие заявиха, че ще ми издадат протокол, който да отнеса към КЗП и да  купя други обувки, защото това било нормално. В същият този момент техен колега направи рекламация на маратонки, които бяха увити в тъмна найлонова чанта и с бегъл поглед служителката му върна парите за покупката.

Това може да се види на записите от видеокамерите, а часът е 16:40 ч. на 21.03.23. Като редовен клиент на магазина реакцията на тези служители беше крайно неетична и по никакъв начин не показаха, че искат да ме задържат като клиент!

Не бих продължил да посещавам "Декатлон", след като отношението е такова, а и съответната стока не отговаря на качество и изисквания. Като заключение искам да заявя, че не съм искал да ми бъде възстановена сумата за покупката, както е отразено в протокола, а съответните детски обувки да бъдат заменени със същите налични в магазина! 

Отговорът на тръгване беше, цитирам, "Те от КЗП ще дойдат задължително и ние ще им обясним".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 24.03.2023 г.
0
 
 
Ами нормално, че на наглия селски тарикат са му отказали замяна! Това чоплене с пръст не е нормална екплоатация и следователно причината за откъснатите парчета не е в продукта. Не видях на клипа някой да ходи с обувките и те да се ронят в този момент. Като добавим, че производителят е упоменал каква грижа трябва да се полага за артикула му, но селският тарикат не е полагал и съответно пак следва че той е виновен за щетата. Друг е въпроса, че обувките са си здрави... а и да ходи детето с тях на бал!!!Та хайде стига с жалкото оплакване на разни индивиди които са на принципа "далавера да е ако ще и 2 лева да са"!!
0
 
 
Стига бе, ти сериозно ли? След 6 месеца и моите маратонки се износват, камо ли на дете ( не знам на каква възраст е). Те по цял ден са с тях и на училище и после в мача... За каква гаранция въобще говорим? Много е несериозно.
+1
 
 
Като сте забелязали дефект при покупката защо сте чакали почти 6 месеца,за да направите рекламация?
0
 
 
Много ми е интересно,като няма активно гражданско общество ,а само тъпунгери,които мислейки си ,че харчат пари, за които не са плащали явно данъци са големи тарикати и не виждат естеството на проблема. Само за сравнение най-евтините работни обувки са в пъти по здрави и евтини от този модел детски обувки и защо по призумция детските обувки трябва задължително да се късат след няколко месеца носене?! Явно на голяма част от коментиращите акъла им е заврян не където трябва и от там е и проблема в държавата като цяло!В белите страни,към които всичти тук се стремят мисленето е в съвсем друга посока, и там правилата си важат със съвсем пълна сила и конрол.Явно трябва да се измине още доста дълъг път и гладни години,за да разбере голяма част от населенението,че не трябва да си въртиш опашката ,когато светне лампичката!!! Но, някои от тях за съжаление и това няма да разберат, просто интелектуалното им ниво и жагаш са ограничени, толкова си могат.
-1
 
 
Да,ама Да. Щом в Декатлон в Париж и Лондон може да връщаш , че и на 3тия месец значи и в Булгаристан трябва да може, нали следват всички дерективи на ЕС.
+2
 
 
Този тип вериги с техните правила за връщане и гаранции, направиха по-скоро поразии , отколкото позитиви ! Всеки дебил като този господин си мисли, че има безкрайни права ! Не става въпрос да бъдат прецакани потребителите, но това е абсолютно прекалено в случая ! Самата гама обувки на тази верига е бюджетна,просто трябва да си направиш сметка преди това , а ако имаш и малко акъл, ще знаеш и какво да очакваш...сигурен съм , че тези обувки струват по - малко от килограм луканка, което би трябвало да посмали очакванията на този клиент !!!
+3
 
 
На въпросният клиент явно не му е минал тарикатлъка , вероятно не му е за пръв път с този номер. По тази логика може цял живот през 5м.и 30дни да сме с нови обувки. Да , ама...НЕ !!!
+5
 
 
Бастуна отива на 5тия месец и 30тия ден да му дадат нови обувки, защото велура или каквато кожа са ползвали се ронела?!? Изглежда са си хванали калъп по крака на детето и не е като да не са носени. Може и малко футбол да се е играло, няма лошо. Нямаше да звучи толкова като тарикатлък и заяждане, ако примерно ги беше върнал след 2-3 седмици. И аз пазарувам от там. Имат различни класове стоки според предназначението им. Някои деца късат обувки за месец, направо ги изяждат. Несериозно е това.
+3
 
 
Малко грубичко изглежда след 6 месеца да връща обувки.Някои хора се самозабравят на темата ПРАВА.Всичко могат да опорочат.
+2
 
 
Абе как може да се жалвате за такова нещо, нямате ли срам, достойнство? Изобщо как ти се занимава явно нямаш какво да правиш и ти липсва мозъчни клетки! Това са обувки бе пич нормално след 5-6 месеца и да се скъсат напълно зависи как са експлоатирани. Ако са били с дефект да си гледал като си ги купувал и да си ги върнал преди да са носени. Аз не знам тия магазини даже как дават такива гаранции за дрехи и обувки това е нелепо. Бил съм свидетел как хора са връщали чорапи и обувки за 20 лв носени по една година и им ги заменяха с нови. Явно искате до живот да носите едни обувки който веднъж сте платили и да ги сменяте през 6 месеца... Връщайте си и бельото и всичко като Ви се скъса! Баш бай ганьо цървула надявам се да прочетеш това и ако пак не се почувстваш кофти няма спасение за такива като тебе. Ходи в НАП и защита на потребителя или съди държавата може да ти върнат обувките!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Проблеми с водата в Брестовица
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ВК Марица, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: