ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Федерацията по гребане: Вторият канал ще е за пловдивчани, не за нас
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:19 / 05.05.2010Коментари (31)13217
© Plovdiv24.bg
През зимата дублиращият гребен канал ще може да бъде ползван като ледена пързалка
Дублиращият канал на Гребната база ще бъде за пловдивчани, а не за нас, това заяви Иван Попов, зам. председател на федерацията по гребане. Както Plovdiv24.bg вече ви информира преди няколко месеца, от известно време стартира проект за изграждане на дублиращ гребен канал до Гребната база, който ще бъде по-малък и няма да се използва за състезания, а ще е само спомагателен.

"Предстоящите европейски и световни първенства могат да се проведат и без този дублиращ канал. Искаме да го направим, защото самите гонки ще могат да се правят през по-кратък период и така да е по-атрактивно. Дублиращият канал обаче ще се ползва от гребците само при най-големите международни състезания - през останалото време ще бъде отворен за обществено ползване", каза Попов.

"Ако успеем да направим този канал, това ще е уникално в европейски мащаб - само в Беларус има подобно съоръжение. Дублиращият канал ще може да се ползва от пловдивчани за куп водни спортове, водни колела, уейкборд и други. Проблем с този канал има единствено от природозащитниците, които не са доволни, че ще изсичаме дървета. Там обаче няма да строим кооперации или търговски центрове, а водни площи. Има проблем и с два частни имота. Като цяло забавянето идва от бюрократични процедури, тъй като много от нещата могат да се обжалват в съда и да се забавят", пък разказа зам. кмета Георги Титюков.

Дублиращият гребен канал, който ще бъде между Гребната база и река Марица е проектиран от Светла Оцетова, която е проектант на гребните канали за олимпиадите в Барселона, Аталанта, Сидни, Атина и Пекин. Каналът ще бъде "скачен съд" с голямата база. При него няма да има тежко строителство и изливане на бетон, а само прокопаване - няма да има бетон по стените на канала, а единствено ще се укрепва и ще се изградят зони за разходка около него. По този начин след приключване на цялата документация, каналът ще може да бъде завършен като строителство за 3-4 месеца. "Реален срок за старт на строителните дейности смятам, че е 2012-а година", каза още Титюков, който обаче заяви, че този срок е много плаващ и зависи от обжалванията в съда.

Самият канал ще може да се ползва и зимата като ледена пързалка. Тогава той ще се източва, като ще се оставя около 20 см. вода. Когато тя замръзне, ще може спокойно да се ползва за пързаляне с кънки без да има опасност от пропукване на леда и пропадане. След завършването на проекта пък температурата в района ще падне с 2-3 градуса, според специалисти.
Още по темата: общо новини по темата: 72
21.02.2023
23.08.2022
20.04.2022
03.02.2022
10.08.2021
18.02.2021
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Абе някой може ли да ми обясни? Ние нямаме едно игрище на този комплекс, което да е 'що годе в изрядно състояние, а те втори гребен канал ще правят! Ами помислете първо за стадион "Пловдив", оправете базите, за да има къде децата да спортуват и чак тогава ако искате и изкуствено море със седем метрови вълни направете, та да може пловдивчани да се чувстват като на хаваите през лятото, а през зимата там ще раснат бъдещите Яромир Ягър, Клод Лемьо или Стив Айзерман. Мен ако ме питате това звучи много несериозно, при положение, че има много по-належащи проблеми свързани със спортните бази в Пловдив!
на 06.05.2010 г.
0
 
 
Тия еколози да си ходат на балкана да си пукат масурите!!!Мръсни хипита!!! Искаме каналааа!!!Искаме каналаааа!!!!
Цъкам минуси на буферите :)
на 06.05.2010 г.
0
 
 
Там нямаше ли някакъв ресторант?
0
 
 
съгласен сам с еколозите че нее добра идея да се сече гората но това с втори гребен канал ще е мн добре за пловдив и визуално и в полза на спорта и здравето на хората и доста престижноо ще е положението при нашите жребци!!! а еколозите вместо да мрянкат и да се правят на мн заинтерисовани като се сече някъде защо не засадят по някое дръвче някъде |???????? или само могат да наливат масло в огъня и да превличат внимание ??
+1
 
 
От кадето и да го гледаме 2-ри канал си е супер идея. Ще има водни колела, зимата кънки, ще бъде супер място за разпускане. Щели да исекат гората, то там има двеста храста на кръст, като ги исекат после нали ще засадят по хубави дръвчета, какво само рекетират тия природозащитници.
+2
 
 
Извинете, но гребен канал, при това доста хубав, вече си имаме. ВТОРИ ТАКЪВ И ТОЧНО ДО НЕГО НЕ Е НЕОБХОДИМ. Вижда ми се прекалена глезотия. Само защото с него гонките можели по-бързо да се правят, моля ви! Когато разшириха и удължиха стария гребен канал, гората между него и Марица закелявя и умря. И до ден днешен не се е възстановила. Който е бил във Флоренция, великолепен град с 400 хил. души и река Арно, точно толкова голяма, колкото Марица, сигурно е видял как там упражняват гребни спортове. Там гонките ги правят в центъра на града и в реката, която е завирена с бентове на няколко места. И мисля, че е сто пъти по-атраквивно, отколкото на нашата гребна база, която все пак от спортна гледна точка е по-добрия вариант. Дайте да оправим РЕКАТА, която е символ на града, преди да правим нови езера. Има поне сто други по-належащи неща, в които можем да насочим усилия, време, енергия и пари.
+2
 
 
Идеята е много добра. Интересно ми е как ще се направи ледена пързалка без да се бетонира отдолу и да се даде някаква равна и стабилна основа. Определено гребната има нужда от разширение, защото в почивните дни е доста пренаселено - което е радващо и означава, че пловдивчани имат нужда от още такова подобно пространство.
-2
 
 
Гладна кокошка - просо сънува!
+5
 
 
Когато започнах преди време да строя, ми се наложи да отсека две дървета. Тогава общината имаше изискване да засадя други две. Направих го, за моя радост и фиданките вече са дъсто сериозни дръвчета. Ако същото правила важи и за организационния комитет на Световното по гребане И БЪДЕ СПАЗЕНО - нямам нищо против.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Маричанки вдигат пред Общината двете спечелени купи този сезон
Отдавна не беше се случвало! Без глоби за Локо и Ботев след мачовете от 30-ия кръг
Безплатни тренировки и много награди на празник в район "Тракия"
Кметът на "Тракия" откри международен турнир по джудо с над 730 участници
Крумовград с нов отговор: Някой щеше още да храни отбора с кренвирши и лютеница, ако не бяхме инвестирали в Арда
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: