ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
7 секунди самозабравяне можеше да коства много на шофьор в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:08 / 24.03.2023Коментари (9)12278
©
Изключително грубо и нагло нарушение от страна на шофьор засне Plovdiv24.bg. 7 секунди отне на водача да направи маневрата, като мина в платното за насрещно движение и оттам направи десен завой пред смаяния поглед на останалите участници в движението.

Това се случи на бул. "Свобода" преди прелеза на бул. "Копривщица", докато се изчаква да премине влака.

Всъщност подобна гледка е често срещана, докато се образуват колони от чакащи автомобили. Неведнъж и ние се сигнализирали за подобни "действия" на изнервени шофьори. Най-интересното е в случая, че секунди след нарушението бариерите на прелеза бяха вдигнати.

Може би местната управа е добре да помисли начин, по който да предотврати възможността за подобни нарушение, като обособи лента за десен завой, още повече че не това кръстовище има достатъчно зелена площ, да се реализира идеята. В противен случай на тази пешеходна пътека между колите може да стане сериозен инцидент заради подобни забързани шофьори, заснети от нас.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз преди живеех точно там, и това го виждах всеки ден. Само да попитам снимащият за чий блокираш лявата лента, като тя се ползва от благоразумните точно когато е спусната бариерата, за да завият наляво или надясно преди прелеза. А в дясната чакат прелеза. Или някой ще каже че трябва да чакам влака 10 минути за да направя завой за който дори няма да премина от другата страна на прелеза. А защо не снимате примерно когато прелеза на бул. Пещерско е развален, как нагло превръщате бул. Копривщица в еднопосочна, и чак те гледа в недоумение когато му караш насреща се чуди къде се намира.
За кого е детската площадка в Цар Симеоновата градина? За деца или възрастни? Онова,което видях на 14.04.ме възмути много ,но изглежда само мен !
на 24.03.2023 г.
+2
 
 
А защо трябва да чака,при положение ,че десния и ляв завой не е ограничен?! А защо никой от чакащте не се е съобразил с това , а са задръстили и двете платна? Защото всеки се пише тарикат и се съобразява само със себе си!
+1
 
 
"още повече че не това кръстовище има достатъчно зелена площ, да се реализира идеята" Напълно невъзможна идея. Хората от големия блок възроптаха срещу велоалеята, която трябваше да мине през същата зелена площ и щеше да заеме съвсем тясна ивица. Какво остава някой да допусне да се разширява булевардът. Като следствие от техните протести се пръкна това недоносче на отсрещния тротоар - велоалея, започваща и свършваща в нищото, която никой не ползва. Колкото до конфликтната ситуация - това се случва и на трите прелеза. Точно заради шофьори, които не знаят къде да чакат да се вдигне бариерата.
+7
 
 
Не трябва да се запушват и двете ленти! Така завиващите наляво и надясно няма как да преминат и трябва да чакат наред с всички останали, в което, разбира се, няма никакъв смисъл.
+4
 
 
Тези бариери ги свалят през 10-15 минути, хич не ? е мястото там на тази жп линия, през средата на града, все едно сме в някое село... до марица може да се минава без бариера, в останалата част от града няма оправия... ма като гледам централна гара колко време я копат и още колко има, по-добре да не пипа Зико, че и пеш няма да можем да ходим скоро по улиците
+7
 
 
Щото търсите майка си в лява лента за това така ви минават.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: