ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Десислава Трифонова от ГЕРБ-СДС: Днес сме по-бедни
Автор: Диана Бикова 15:36 / 29.03.2023Коментари (4)4566
© Plovdiv24.bg
Създаването на редовен кабинет е основното послание по време на предизборната кампания на ГЕРБ-СДС. "Смятаме, че не може да губим повече време да няма редовно управление, което да изведе държавата от тази криза, която продължава вече 2 години. Всички останали послания следват съставянето на редовен кабинет" - каза в интервю за Plovdiv24.bg Десислава Трифонова - трета в листата на ГЕРБ-СДС в 16 Многомандатен избирателен район за изборите на 2 април 2023 година.

Трифонова посочи, че двете години, в които ГЕРБ не управлява страната, не са довели до нищо добро. "Днес сме по-бедни, икономически сме по-зле, България вече не е този фактор на Балканите, който беше по време на европредседателството и по време на управлението на ГЕРБ, когато европейските лидери идваха в България, за да решават основни за Съюза въпроси. Извън това, вече 2 години 50 милиарда еврофондове седят на трупчета и чакат да бъдат усвоени" - изброява тя.

ГЕРБ са готови, ако са първа политическа сила, да предложат съставяне на кабинет. Припомни, че ПП и ДБ вече са управлявали заедно и именно те са в основата на кризата. "Единственият изход от политическата криза е съставяне на редовен кабинет и ние сме готови да поемем тази отговорност. Управлявали сме дълги години, включително в периоди на различни кризи - световната икономическа криза през 2009 г., след това имаше мигрантски кризи, имаше ковид криза, при която успяхме да преведем страната по възможно най-добрия начин, имаше финансиране за бизнеса. Не позволихме хората да бъдат засегнати по негативен начин, както се случи в последните 2 години" - заяви Трифонова.

Десислава Трифонова беше част от две разследващи временни комисии в 48 НС - за "Джемкорп" и за "Нексо". В интервюто разказа подробности:

"Комисията по случая "Джемкорп", на която бях председател, приключи с доклад, приет с огромно мнозинство и подкрепен от пет политически партии. Докладът отиде в ДАНС, където е сметнато, че има основание и данни за извършено престъпление, за да бъде изпратен в прокуратурата. Най-фрапантното нещо е, че цялата ни енергетика с един подпис е дадена на чужда държава. Меморандумът с "Джемкорп" е заплаха за националната сигурност.

Случаят с "Нексо" е прецедент, според нас, в историята на политическите партии. Знаете, според Закона за политическите партии е забранено юридически лица да финансират политически партии. Всички билбордове на "Демократична България" са били платени по втория начин. Защо? - защото на 15 служители от "Нексо" са им вдигани заплатите преди дарения или след дарения към "Демократична България".

Същите тези 15 служители в един ден са решили, че ще дарят по 19 999 лева на "Демократична България". Това е доказано с писмо от Националната агенция за  приходите. Това говори само за едно нещо - заобикаляне на закона и тук въпросът е: защо "Демократична България" не прояви морал да върне тези средства, знаейки много добре, че е финансирана по втория начин. Другият въпрос е какви зависимости има "Демократична България" от такава компания, която в момента е разследвана на световно ниво?".

ГЕРБ-СДС обещава стабилизиране на икономиката в страната. Постигането на тази цел ще започне с успокояване на хората и бизнеса чрез създаване на редовен кабинет. Сред планираните мерки са ускоряване на иконимическия растеж на страната и отварянето на Оперативните програми и Плана за възстановяване и устойчивост, в които има 50 милиарда. 

"Още в средата на 2021 г. предупредихме Кирил Петков и Асен Василев, които тогава бяха министри, че заради високите цени на енергоносителите трябва да бъде направен компенсиращ механизъм за бизнеса. Реален действащ механизъм беше въведен чак в средата на 2022 година. В същото време в еврозоната бяха взети адекватни компенсативни мерки, които помогнаха на бизнеса да не повиши цените до такава степен, както в България.

Цените на един български производител бяха два пъти по-високи от цените на производител в еврозоната. Естествено е днес да виждаме тази инфлация. Най-притеснително е, че Асен Василев продължава да ходи в националните телевизии и в социалните мрежи да обяснява как ние живеем по-добре. Не познавам хора, които със 100 лева днес си купуват повече неща със стоте лева преди две години" - коментира третата в пловдивската листа на ГЕРБ-СДС.

Трифонова, която беше директор на Българската агенция за инвестиции, заяви в интервюто, че инвестиционната политика на страната ни е претърпяла крах. "Най-високо прокламираната и най-мащабно обявена инвестиция на Кирил Петков от една компания за електромобили от 140 милиона евро пропадна с гръм и трясък. Кирил Петков като дойде на власт през 2021 г. обеща едни 4 милиарда инвестиции за 2021 г. Няма ги тези 4 милиарда" - каза и припомни, че през цялата 2022 г. ича 438 милиона сертифицирани инвестиционни проекта, от които 231 са по време на редовното правителство, а останалите - на служебния кабинет. Посочи, че за първото тримесечие на 2021 г., преди ГЕРБ да сдаде властта, инвестициите са в размер на 800 милиона.

Трифонова припомни, че в 48 НС депутатите от ГЕРБ-СДС са гласували да не се спират плащанията към хората с ТЕЛК до излизането на новите решения, социалните плащания са обвързани с линията на бедност, което още тази година ще доведе до 22% увеличение, всяко българско семейство с деца от 1 до 4 и 8 клас при започване на учебната година да получава финансова помощ. Парламентарната група подкрепи мярката за безплатните учебници, увеличаването на бюджета за саниране с около 170 милиона лева и всички бъдещи неусвоени средства от ПВУ да се прехвърлят към програмата за саниране, ограничаване до 3 на броя глоби за една година за шофиране без винетка със задна дата от 1 януари 2019 г.

"Надявам се пловдивчани да излязат и да гласуват и на 2 април те да ни поведат към стабилност. Надявам се да ни подкрепят с бюлетина №2" - каза в заключение Десислава Трифонова, трета в листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив град.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.



Още по темата: общо новини по темата: 816
17.04.2024 »
07.04.2024 »
07.04.2024 »
28.06.2023 »
24.06.2023 »
02.06.2023 »
предишна страница [ 1/136 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Днес сме по-бедни! Защо ли? Ако проследим историята! Ще видим защо!
на 30.03.2023 г.
0
 
 
Световна ИНФЛАЦИЯ има и война между Русия и Украйна, Хекспертеееее
+1
 
 
Зареди вашата партия сме бедни не спряхте да крадете само ще кажа гол идваш на този свят с костюм те погребват .
+1
 
 
Тая селска тояга е лицето (г@з@) на ГЕРБ
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Черно тото
Купа на България, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: