ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Когато тесногръдите партийни кадри поемат властта, падащите дървета ще са най-малкият проблем на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:45 / 31.03.2023Коментари (4)4516
©
"Дърветата падат заради строителите, които режат техните корени", каза директорът на ОП "Градини и паркове" Веселин Козарев.

"Това е несериозно", отговори кметът Здравко Димитров.

Този индиректен диалог се разрази между двамата в последните дни по повод силния вятър, който вилня в Пловдив и падналите огромни дървета из целия град.

Всъщност кметът е прав, че това оправдание е "несериозно" и "издиша". Издиша, защото за 20 години в Пловдив сме свидетели на бум на строителството, а за последните 10 положението дори взема заплашителни размери - всяко ъгълче и зелена площ изчезват за сметка на няколкоетажни сгради.

Скоро обаче на такова падане на дървета от корен не сме ставали свидетели. Да не забравяме, че вятърът духаше в цялата страна, но в Пловдив имаше като че ли най-тежки поражения.

В града под тепетата на ръководни позиции малко са назначените експерти, по-скоро са партийни кадри и случая с Веселин Козарев е точно такъв - той от зелена система не разбира, но за сметка на това е един от основните двигатели на партия "Съюз за Пловдив".

Между желанието да се заема ръководен пост и реалните способности и възможности често пъти има съществена разлика. В конкретния пример разликата се корени в поемането на отговорност, отговорност, която хората отвикнаха да виждат и която вече и не търсят.

И оправдания от рода - ама ние за това дърво не сме получавали сигнали, издишат. Защото - какво се случва със стотиците сигнали за опасни дървета, които отлежават с месеци, дори години при районните администрации (в "Северен" и "Централен" например), та се налага районните кметове да пишат напомнителни писма, че са издали заповеди за тях. За тези сигнали какво е оправданието? И откога, за да си свърши някой от общината компетентно работата е необходимо да получите сигнал?

Друг е въпросът дали щом се знае, че дърветата поддават от действията на строителите, не трябва да се премахват изцяло и да се заменят с нови, млади дървета, които да подновят зелената система на града?

Кметът Здравко Димитров отказа да вземе главата на Веселин Козарев. Той предпочете за пореден път да защити екипа си, въпреки че цял мандат именно доказани некадърници като Козарев, Райчев и себеподобни са с основна заслуга за ниското доверие в управлението на Пловдив, заради което му бе искана и оставката от партийния лидер Бойко Борисов.

След 8 месеца ще се проведат поредните местни избори. За съжаление паметта на избирателите е къса, тогава всички партии - и големите, и малките, които са като впити кърлежи в управлението на Пловдив, ще обясняват колко много неща са направили за добруването на пловдивчани. Пловдивчани, които подават сигнали, които искат по-хубав, по-чист, по-уреден и по-спокоен за живеене град.


Още по темата: общо новини по темата: 936
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
19.12.2023 »
предишна страница [ 1/156 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Този град не можа да види кадърни градоначалници! Изграждан и оцелял векове, шайка крадливи гербаджииски отрепки го унищожиха за 10-на години!
0
 
 
И кметът, и Козарев са един дол дренки! Те не са виновни - толкова си могат!Нагласени и ограничени в мисленето! И оттам и работата им е такава!
0
 
 
Всичко това е защото не ги съдите. И не търсите персонална отговорност на началниците на институциите. Ако дърво премаже моята кола ще им спукам трътките от съдилища. На всички инстанции. За да има паднало дърво има несвършена работа !
0
 
 
всичките тези некадърници трябва да бъдат в затвора а не на ръководни длъжности!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: