ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Светофарите до ВСИ угаснаха, хаосът и задръстването тотални
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:34 / 12.05.2010Коментари (9)5370
Светофарите на кръстовището на булевард "Христо Ботев" до ВСИ не работят и в района задръстването е тотално, научи Plovdiv24.bg. Полицаи регулират трафика, от всички посоки се точат колони от автомобили. Отвсякъде се чуват изнервени възгласи и клаксони. Колоната автомобили по "Менделеев" достига до следващото кръстовище до колодрума, а задръстването по Източен е чак до "Богомил". Не работи и светофарът до стадион "Локомотив", където също движението е затруднено.

Plovdiv24.bg съветва читателите си по възможност да избягват преминаването от там.

Към момента няма данни кога светлинната регулация на едно от най-натоварените кръстовища в Пловдив ще бъде възстановена.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
към 17.30 имаше 4 полицаи, и пак задръстване. като кзахме за регулировчици - хайде да видим ако някой от ТЯХ ЗАСТАНЕ И САМО ПОКАЗВА КОМАНДИ какво ще е дереджето. Ако не покаже палка на тоя дет да спре и да маха на някой да минава всеки гледа като теле. Ако 10% от всички знаят регулировчик пак добре. Не може девойка на около 20 при РАЗРЕШИТЕЛЕН СИГНАЛ (тоест е с рамена към теб) да седи и да гледа дали някой тръгва или не ,а е 1 кола за да вземе решение кво да прави.???? Има 3 позиции: ПОЗИЦИЯ 1 Чл. 4. Регулировчик, обърнат към водачите и пешеходците с ляво или дясно рамо, с дясна ръка, насочена встрани, успоредно на гърдите, или с прибрани ръце към тялото, разрешава движението за пътните превозни средства направо и надясно, а за пешеход ците - направо. Чл. 6. Регулировчик, обърнат към водачите и пешеходците с гърди или гръб, с дясна ръка, насочена встрани, успоредно на гърдите, или двете ръце прибрани към тялото или изпънати встрани, забранява движението им. ПОЗИЦИЯ 2 Чл. 5. Регулировчик с вдигната дясна ръка хоризонтално напред: 1. Разрешава на водачите на пътни превозни средства, намиращи се от лявата му страна, движение във всички посоки, а на пешеходците - да преминават зад гърба му. 2. Разрешава на водачите на пътните превозни средства, към които е обърнат с гърди, да завиват надясно. 3. Забранява движението на пътни превозни средства, намиращи се откъм гърба му, направо и наляво. Тези, които завиват надясно, осигуряват предимство на движещите се направо. 4. Разрешава на водачите на пътни превозни средства, които се намират от дясната му страна, да завиват надясно, като осигуряват предимство на завиващите наляво. 5. В случаите на точки 3 и 4 трамваите не могат да завиват надясно. ПОЗИЦИЯ 3 Чл. 7. Регулировчик, вдигнал дясната си ръка нагоре, забранява навлизането на пътни превозни средства и пешеходци в кръстовището и предупреждава за смяна на сигнала. Водачите, които непосредствено преди подаване на този сигнал са имали разрешаващ сигнал и не могат да спрат, като спазват установените правила, продължават движението си. Пешеходците, които се намират на платното за движение, са длъжни да преминат, а ако това е невъзможно - да спрат на острова за безопасност. При липса на остров - на средата на платното за движение. Няма ли нещо дет да свети всичко е в г**а с извинение. Само светофар оправя любител-шофьора. Книжка на тонмбола = хаос попътя. Като говорите всички за колеги с камиони и такива на рейсов (наблягам и че между нас има черни овце), теглите една черта и да видим колко от загиналите са в коли или с коли - 90% сигурно и я има няма 10% професионални шофьори. Замислете се по възрастните , че купите ли книжка на синовете и дъщерите ВИЕ си ги обричате. Не е героиство да им купите книжката и кола да се газарее ,гледайте дали ще се прибере в домът ви, или няма да дойде униформен с фуражка в ръка и свел поглед да позвъни на звънеца. През далечната 1995 когато аз си взех книжка кат. Б от 38курсанти взехме 2ма ,а сега 20 курсанти - 22 книжки
+1
 
 
Това кръстовище със светофари е ужасно, а без..
0
 
 
а на новите светофари на руски са прее*ани таймерите :Х
+3
 
 
горката българия ? горкия пловдив .виновни пак няма?докога?
0
 
 
Какви регулировчици какви "пет лева".В 17:12 минах точно от там нямаше следа от регулиращи движението служители на КАТ.Направих и клипче на телефона си-пълен хаос...
+1
 
 
Е като има неработещи светофари няма ли работещи регулировчици, но не само на проблемното кръстовише, а и на околните, за да пренасочват трафика до колкото е възможно? Примерно на кръстовището на ретейла да се отклоняват колите към Найчо Цанов, на кръстовището на Ескалибур (за идващите от Метро) отклоняване в посока Богомил и т.н. Верно кофти ще е за живеещите в района, но по-добре ли ще е да висите час в задръстване или да изминете още наколко километра и да се приберете без да сте си образували излишни нерви? Относно това, защо няма подсигурено резервно захранване от типа на UPS-ите на едни такива устройства каквито са светофарите, няма да коментирам, всичко е въпрос на желание и добра воля. А дали на виновните за спирането на електрозахранването някой ще им потърси отговорност? Силно се съмнявам - България, мила родна картинка.
+11
 
 
Причината да няма светофари е в EVN!!! (няма ток)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: