ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев взе точка от Славия в мач за историята, "канарите" без победа вече 5-и пореден двубой
Автор: Стойчо Генов 21:52 / 24.04.2023Коментари (34)5895
© ПФК Ботев
Ботев (Пловдив) не успя да прекъсне негативната си серия без победа в шампионата, но все пак спечели точка. Жълто-черните завършиха 0:0 като гости на Славия в среща от 27-ия кръг на Първа лига. Двубоят на стадион "Александър Шаламанов" в столичния квартал "Овча купел" беляза исторически рекорд за "канарите", които за първи път започнаха официална среща без нито един българин в своя състав. В последните 10 минути все пак в игра влезе Красиан Колев, а официален дебют записа Амаду Думбия.

Така възпитаниците на треньора Бруно Балтазар имат вече 5 поредни двубоя без успех в първенството. Ботевистите запазиха 10-ото място в класирането, но вече са с актив от 29 точки. Славия остана на седма позиция с 42 точки - една по-малко от шестия в подреждането Локомотив Пловдив.

Още в 5-ата минута груба грешка ва Ван Хертъм позволи на Емил Стоев да излезе сам срещу вратаря Ханкич. Нападателят опита да го прехвърли, но стражът на гостите се справи. Малко след това Кристиан Добрев нанесе опасен удар, но Ханкич отново спаси.

В 15-ата минута Ботев пропусна първия си изгоден шанс в двубоя. Траоре проби отдясно в наказателното поле и подаде към Антоан Бароан. Френцузинът бе на 10-ина метра фронтално срещу вратата, но шутира твърде неточно.

Пет минути след почивката Галин Иванов навърза няколко играчи на гостите, навлезе в наказателното поле и отправи силен шут с десния крак, но в аут.

В 61-ата минута Дилан Мертенс опита мощен удар от дистанция, но и вратарят на Славия Светослав Вуцов се намеси блестящо.

Десет минути преди края Ботев пропусна втората си чиста възможност за гол. Абдулайе Траоре бе изведен в наказателното поле на домакините, направи финт и шутира, но Светослав Вуцов спаси. Вдясно свободен чакаше Уме Емануел, но съотборникът му предпочете да завърши сам атаката.

Ботев игра в състав:

Хидайет Ханкич, Па Конате, Роберто Пунчец, Джеймс Етоо, Самюел Супрайен,  Точукву Ннади, Джаспър Ван Хертъм, Дилан Мартенс (80- Красиан Колев), Антоан Бароан (69- Амаду Думбуя), Уме Емануел, Абдулайе Траоре (90- Мартин Секулич).

Още по темата: общо новини по темата: 732
09.06.2023
07.06.2023
07.06.2023
06.06.2023
06.06.2023
06.06.2023
предишна страница [ 1/122 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Градски хора с градско възпитание щяха да кажат едно скромно благодаря, когато отбор спира прекия им конкурент, въпреки че те самите не си помагат и падат нон-стоп. Но, както казах, горното важи за градски хора с градско възпитание. Лек ден!
-3
 
 
НА ВНИМАНИЕТО НА БУЛТРАС...Районна прокуратура Пловдив е повдигнала обвинение срещу подсъдимия Йордан Йорданов за това, че на 30.09.2020 г. в пловдивското село Маноле се е заканил с убийство на 4 лица, а именно на Н.А.П., П.П.В., М.Я.М. и на 06.04.2021г. на К.З.В. с думите "Ще ви избия всичките“ и "Ще те убия, но няма да ви оставя да живеете тук… Предният път стрелях във въздуха, този път ще стрелям по месо“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл.144, ал.3, вр. с ал.1 от НК.(ДОБРЕ ЧЕ НЯМАМ СТРАХ, ИНАЧЕ ВСИЧКИ В ЗАТВОРА по член 144, ал 3 от НК)...
-4
 
 
Черни мюсюлмани без българи в отбора, молете се Пловдивският любимец да не остане седми... играем ли с вас няма да остане здрава седалка на Гомнежа, а ние ще ви посрещнем в софия! Колкото и бързо да тичате ЛАУТА АРМИ, СОФИЯ ЗАПАД И УЛТРАС ЛЕВСКИ все някъде ще ви хванат и ще се забавляват с вас...
0
 
 
Това не е исторически момент, това е СРАМЕН момент. Най добре го закривайте този клуб. Пародия
+1
 
 
Пак помогнахме на буферите ! Срам , срам , по добре да се бяхме пак нагъзили ! Място много там !
+3
 
 
Първото полувреме ни изпуснаха, а второто всичко можеше да стане... Абе извадихме късмет...
-1
 
 
Важното е ,че в отбора на Столюпеново е пълно с побългарени мургави ритнитопковци още от време оно- Садъков,Керимов,Карагерен и т.н.-все типични българи от Столюпеново!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Отдавна не беше се случвало! Без глоби за Локо и Ботев след мачовете от 30-ия кръг
Юноша на Ботев удължи договора си с Левски
Локо отвори две трибуни за дербито с Ботев в Трета лига
Майкъла: Идват Ботев и Пирин и те бият! Има ли по-голямо падение от това?
Един от най-важните хора в Ботев празнува на 1 май! Ще му направят ли "жълто-черните" мечтания подарък?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: