ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Прокурори в Пловдив: Стига!
Автор: Диана Бикова 11:36 / 02.05.2023Коментари (13)7737
©
Прокурори, следователи и съдебни служители от Районна, Окръжна и Апелативна прокуратура протестираха пред сградата на прокуратурата на пл. "Съединение" №3 в Пловдив заради опита за покушение срещу главния прокурор Иван Гешев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Смятаме, че случилото се е посегателство не само над личността на главния прокурор, а и на прокуратурата като институция. Тук сме, защото е крайно време да се разбере нещо, за което отдавна говорим – че случващото се е функция на умишленото рушене авторитета на институциите, на безпринципното охулване на прокуратурата и на опитите за овладяването й.

Тук сме, защото искаме да кажем "Стига!“. Стига на упражненията над съдебната власт на хора, чиито интереси стоят много далеч от това да се служи на обществото.

Днес под атака е била личността на един от нас. Утре може да е всеки един от нас. Може да е всеки един от вас. Може да е всеки, който е станал неудобен някому, заради това, че си върши работата.

Искаме да знаете, че въпреки всичко ние ще сме тук и ще продължим да работим и да си вършим работата." - каза Галина Андреева-Минчева.

Гергана Мутафова, член на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет допълни:

"Като представители на ВСС ние реагирахме и подготвихме декларация от страна на прокурорската колегия, с която рязко осъждаме атентата, който се случи вчера срещу най-висшия представител на прокуратурата – главния прокурор Иван Гешев.

Напълно се солидаризираме с колегите, които днес в цялата страна се събраха точно в 11 ч., за да изразят на първо място своя протест към случващото се срещу прокуратурата, защото ние го оценяваме това като атентат не само срещу главния прокурор като посегателство и опит за най-тежко покушение и терористичен акт към прокурорите в Прокуратурата на Република България.

Прокурорската колегия на ВСС остро осъжда този терористичен акт и се надявам всички служби в страната, МВР и останалите специализирани служби в най-кратък срок да дадат отговори на нас, прокурорите, на цялата съдебна власт и на всички граждани в тази държава кой е поръчител и извършител на този най-тежък криминален акт.

Освен това трябва да се даде отговор и на още един въпрос – не знам дали този въпрос ще намери своя отговор сред специализираните служби и МВР, но според мен трябва да бъде даден отговор в една друга сграда, където се намират политическите представители на държавата. Това покушение има ли връзка с непрекъснатите атаки към прокуратурата, към цялата съдебна власт в последните няколко години, към опита за безпринципни т.нар.

Реформи в кавички, на съдебната власт и в частност на прокуратурата, към опита за приемане на закони и други механизми за безпринципното отстраняване на главния прокурор и на неговата замяна с друга фигура и дали всички тези атаки в последните години спрямо прокуратурата и прокурорите нямат връзка с това, което се случи вчера?

На неформален език мога да кажа, че крушката си има опашка. За съжаление, ние вчера я видяхме". 

Подробности за протеста гледайте в прикаченото видео!



Още по темата: общо новини по темата: 93
22.12.2023 »
23.05.2023 »
20.05.2023 »
20.05.2023 »
18.05.2023 »
16.05.2023 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И народьт казва"СТИГА" ! Стига на беззаконието и произвола "облечено" в тоги и униформи!
0
 
 
като пускате големите престъпниции ловите малките така ще е.Айде всичко прибрано-Сръбския,Дубайския,Бобоците,Лилана ,и другите и няма да има дертове.Бай мангоняма да сложи взрив -него го е страх.
+4
 
 
Най-корумпираната институция в България протестира срещу промените. Няма да се учудя ако Гешев не е оркестрирал сам покушението. Нали се сещате, че професионален атентат без жертви, не е истински атентат, без значение кой, къде, как и защо е сменил колите. Та "атентата" си е много удобен за корумпираната ни прокуратурка да се окопае и спечели още някой друг месец власт. Всичката тази мафиотска сган наметната с тогата на правосъдието трябва да се измете от царството на Темида, че тя - завалийката като не вижда... откраднаха и и кантарчето и ножа. Добре, че под парцалчето поглежда с едно око, за да застава на страната на силните на деня.
-5
 
 
"Държава" населена с маймуни.Коментарите под мен го доказват по категоричен начин!
+3
 
 
Палячовци...! Кукли на конци в един измислен цирк! Да вземете да вкарате в затвора ПОНЕ един политик или крупен икономически престъпник! Платени продажници!
+4
 
 
Всички под строй навън да протестираме. Раз два!
+9
 
 
Българската съдебна система и прокуратурата е доказано най-неефективната и покварена система в България. За обикновените хора, тя не работи. За богатите или приближените до властта закони няма. Наоколо е пълно с всякакви рецидивисти и престъпници, които прокуратурата е пуснала. Не те, а ние трябва да протестираме срещу тяхната немарливост, безхаберност, подкупност и т.н.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: