ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Райън еър" стъпва на Летище Пловдив с два полета седмично наесен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:46 / 28.05.2010Коментари (18)10539
© Plovdiv24.bg
На срещата в транспортното министерство във вторник, за провеждането на която своевременно информирахме читателите си, нискотарифната ирландска авиокомпания "Райън еър" е направила презентация на дейността си и намеренията за стъпване в Източна Европа и по-конкретно България, научи Plovdiv24.bg.

Средната цена на билета на "Райън еър" е 33 евро, е станало ясно на срещата. До края на месец юни ще бъдат подписани договорите, като амбицията е през октомври компанията да започне да осъществява по два полета седмично от и до Летище Пловдив. Случи ли се това, малко по-късно се очаква увеличаване както на броя полети, така и на дестинациите.

Представителите на "Райън еър" са допуснали и възможността летището да се превърне в тяхна база, при което полетите се развиват от базовото летище и това би утвърдило допълнително значението на аеропорта.

Водят се преговори с още няколко авиокомпании, сподели директорът на летището Дойчин Ангелов. Той очаква след стъпването на ирландската компания в Пловдив, това да привлече и други световни фирми.


Още по темата: общо новини по темата: 468
14.04.2024 »
12.04.2024 »
06.04.2024 »
06.04.2024 »
30.03.2024 »
29.03.2024 »
предишна страница [ 1/78 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
браво чудесна компания със сигурност за в бъдеще ще подпишат и луиз еър и други
+5
 
 
Приятели, това е знакова новина за нашия град. От това зависи не само дали можем за 150 лева да прекараме уикенд в Лондон или Виена, а прави Пловдив и целия регион по-привлекателен за чужди инвестиции. Нискобюджетните превозвачи не се целят в социално-слабите граждани, въпреки че билетите са неприлично евтини. Летял съм с нискотарифни авиокомпании вкл. от/до София и повярвайте ми, в самолетите гъмжеше западни отворковци с очила, костюми и лаптопи, в които бяха постоянно вторачени, ако случайно не им се наложеше да ходят до тоалетната. Работещо летище не само ще ни направи голям и космополитен, нормален и лесно достъпен европейски град, но и ще напълни града ни с туристи, каквито сега са прекалено малко за потенциала ни. А Райън еър е най-доброто от най-доброто. Нека ви разкажа за един град някъде в Европа, голям колкото Пловдив горе-долу. Преди 10 години там имали малко летище, което се използвало много рядко - за сезонни чартърни полети и от частни самолетчета (точно като нашето летище сега). Градската управа с помощта на регионалното правителство построило голямо хубаво летище и положила огромни усилия, вкл. и финансови, за да привлече поне една нискотарифна авиокомпания. В началото летището било на загуба и всичко изглеждало зле. С течение на времето, обаче, от една авиокомпаниите станали 9 на брой, оборота достигнал гигантските милион и половина пътници годишно (колкото има нашата столица София), печалбите били отлични, а гражданите - доволни. Защото можели за около 30 евро да летят до над 40 дестинации в Европа, а от там и по цял свят. Света станал малък и достъпен за гражданите на този град.
+3
 
 
От 1985г.когато е основана, компанията има едва 5 инцидента, като и 5-те са резултат на криминални актове / данните са от саита за въздушна сигурност Aviation Safety Network/. Така, че компанията в това отношение е стабилна.
+3
 
 
За сведение на компетентните по долу само мога да кажа че нискотарифните компании са с най-новите самолети. Например на ИЗИ-ДЖЕТ най- старите самолети са производство 1995 година. И само който не е пътувал с нискотарифни компании може да говори така. Първо се качете, а после коментирайте!
+3
 
 
Ама вие в бизнес класа ли летите? Бррраааво на вас.
-5
 
 
ТЕЗИ НИСКОТАРИФНИТЕ ДА НЕ СА ОТ ПАДАЩИТЕ
+4
 
 
Скоро ще има и редовни полети Пловдив- Лондон- юпиииии! :))
+5
 
 
На летището няма какво да му се разширява,новия терминал е идеален. Дано успеем да се осигурим евтини билети до Лондон и Берлин.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
Бюджет 2024
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: