ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Гледайте кадри от 15 май - най-емблематичната дата в историята на Локомотив
Автор: Стойчо Генов 08:44 / 15.05.2023Коментари (29)4664
Днес е 15 май – безспорно най-емблематичната дата за всеки един привърженик на Локомотив Пловдив. Това е денят, в който черно-белите печелят най-ценните трофеи в българския футбол – шампионската титла и Купата на България.

На 15 май 2004 година Локомотив завършва 1:1 като гост на ЦСКА в последния 30-и кръг на "А“ група, а минути след последния съдийски сигнал капитанът Иван Пасков – Прасковата вдига шампионската купа. След това трофеят е в ръцете на изпълнителния директор Емил Наков и треньора Едуард Ераносян.

На 15 май 2019 година Локомотив побеждава вечния си съперник Ботев с 1:0 в исторически пловдивски финал за Купата на България. Единственото попадение пада след феноменално изпълнение с пета на Ален Ожболт в 73-ата минута. При награждаването първи Купата вдига капитанът Димитър Илиев, а след това същото правят и треньорът Бруно Акрапович и собственикът на клуба Христо Крушарски.

Също на 15 май, но 2020 година, Локомотив Пловдив спечели за втори път в своята история сребърните медали в родния футболен шампионат!

Припомнете си тук кадри от Финала на финалите през 2019 година!

По ирония на съдбата и двата най-ценни успеха на Локомотив са свързани с твърде неприятно изживяване за привържениците на Ботев (Пд). В първия случай през 2004 година "канарите“ изпадат в "Б“ група, а във втория изживяват драмата в т.нар. Финал на финалите.

Ето кои футболисти играят за Локо в шампионския мач срещу ЦСКА през 2004 година:

Васил КамбуровВладимир ИвановКирил КотевАлександър ТунчевРоберт ПетровИван Кризманич (Ванчо Траянов), Нешко Милованович (Методи Стойнев), Георги ИлиевМартин КамбуровЕкундайо ДжайеобаБобан Янчевски (Иван Пасков).

Във финала за Купата на България на 15 май 2019 година Локо играе в състав:

Мартин ЛуковЙосип Томашевич, Абделхаким Буна, Димитър ВезаловСтивън ЕзеМилош Петрович (60- Янко Ангелов), Момчил Цветанов, Игор Банович, Димитър ИлиевАлен Ожболт (83- Бирсент Карагарен), Анте Аралица.

В прикаченото видео гледайте кадри от награждаването на Локомотив на стадион "Българска армия“ на 15 май 2004 година, както и последвалото след няколко дни шампионско шествие от Лаута до централния площад пред бившия Партиен дом и празничен концерт пред близо 50 000 души.

Още по темата: общо новини по темата: 657
21.12.2023
01.09.2023
07.07.2023
09.06.2023
09.06.2023
07.06.2023
предишна страница [ 1/110 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тия как на плякаха... Шест дебели луканки... Без вазелин
+2
 
 
ЕЙ ПИЧОВЕ НЯМА ТАКОВА ГУСТО НЯМА ТАКОВА ЩАСТИЕ-отивам за бира.
+3
 
 
Единствената причина фекала да ниже коментар след коментар е,че Локо жестоко му е стъжнил мизерния животец.
-4
 
 
а е пазниствата си бяха цяла цигания .обикаляхме шикера и стулюпиново и центара
-4
 
 
ний сми майстори да не испадами от А група и да пичелим супини титли . щото сми цигани и така мси закърмини от малки
+1
 
 
Не съм съгласен, изцяло с мнението за купена титла , защото всички, които имаха амбиции, бяха в схеми и тн...Да ние се бъзикаме с хващането на съдии и противникови състезатели от страна на Г Илиев, но от друга страна Локото претръска и Левски и ЦСКА тогава, въпреки, че ние изпаднахме им взехме точка , както и на Левски ...Славия тогава също игра на кръв срещу Локото, като цяло заслужаваха ... Финала , който взеха срещу нас , без да се обиждат разбира се, дойде след една камара загуби, а Ботев беше определено по добрия отбор до тогава във всяко едно отношение , та ние победихме реално всички фаворити за тая купа...както и да е история и нищо и никой не може да я промени .....Пожелавам на Локомотив още успехи , но не срещу нас....
на 15.05.2023 г.
+2
 
 
НЕЗАБРАВИМО ! Пред фактите и боговете мълчат!
+2
 
 
Честит 15. 05 на пловдивчани! Празненствата по случай шампионската титла са нещо, което България никога не беше виждала и едва ли ще види отново. Финалът-дерби за първата ни купа също ще остане без аналог завинаги! Да не забравяме и че той беше спечелен в годината, в която Пловдив беше Европейска столица. Каква символика само. Днес е черно-белият Великден. Честито.
+4
 
 
Паметна дата в историята на Локомотив Пловдив. Беше невероятен сезон. Всеки мач се играеше пред 7,8 хил зрители, а дербитата пред 13-14 хил. Последния мач със Славия хората не можеха да влезнат 20 минути. Имаше над 15 хил зрители. А празненствата бяха невероятни. Локомотив направи така, че Пловдив да се гордее със своя футбол последните 30 години
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: