ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Изпълкомът решава днес за състава на "Б" група
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:16 / 03.06.2010Коментари (118)6993
© Plovdiv24.bg
Днес в 15 часа започва заседанието на Изпълнителния комитет на БФС. Една от основните точки, по които ще се дискутира е за състава на "Б" групите. В момента цели 14 отбора от двете групи висят с лицензите и не е ясно дали ще могат да продължат и през следващия сезон. С най-голямо нетърпение решенията на изпълкома се чакат от феновете на Ботев и Нефтохимик.

Възроденият тим на "канарчетата" очаква да бъде допуснат до участие в Източната "Б" група, след като покри всички, зададени от БФС критерии - за стадион, школа, финансиране. Феновете на тима събраха и подписка с близо 15 000 изявили желание тимът да играе във втория ешалон.

Феновете и ръководството на Нефтохимик също таят надежди да се освободи място в "Б" група и за тях. "Зеленият" тим също претърпя възраждане през изминалата година, като завърши на трето място в Югоизточната "В" група, което обаче е недостатъчно за промоция. При липсата на достатъчно отбори в Източната "Б" група обаче има голяма вероятност Нефтохимик да получи шанс най-малко да играе бараж с тим от Североизточната "В" група за влизане в "Б".






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Абе аре бе момчета кво повече искате В група с Нефтохимик Бургас Ботев Пловдив Спартак Варна и Марица да иъхвзрлят още 1 2 отбора и съм ви е*ал А групата :D аре със здраве успех и на двата отбора САМО НАФТА
0
 
 
селските номерца а-ла-бате-Митко са начин на съшествуване за турските знаменосци ! СЕЛСКИТЕ номера са ви лика прилика... .....вечен антифутболен цирк Мисир /1912 диагнози/...
-1
 
 
... те никога няма да се научат да си гледат в собствената паница ...... жалки комплексирани чалга-селяндури ..... тяхната съдба е да са ВИНАГИ ПОД НАС , а мизерния им живот се изпълва със смисъл когато висят под статиите за отбора на ПЛОВДИВ !!........ БУХАХАХАХАХАХАХАХАХА ..... РАДВАЙ СЕ НАРОДЕ ... СЛЕД МАЛКО ЦИГАНСКИТЕ ИНФАРКТИ ЩЕ ЗАПОЧНАТ :))))))
+3
 
 
хахахах по-вероятно е ти да имаш 10 годишна история, отколкото нафтата. я виж дали е 10 годишен: Клубът е създаден през 1962 година от работници на строителната площадка на бъдещия Нефтохим. Тогава все още тимът няма име. Отборът започва в "А" окръжна група под името Строител, а всички футболисти са от нефтохимическия комбинат. Първият изигран контролен мач е с Локомотив (Бургас). През 1964 тимът окончателно приема името Нефтохимик. През 1965 година отборът влиза в "Б" група. На първия мач на стадион "9 септември"(сега на Черноморец) тимът събира 8000 зрители. Всички играчи са работници в Нефтохим. През 1965 година започва строителството на стадиона, на който трябва да играе мачовете си новият футболен отбор. През 1967-а е открит официално стадион "Нефтохимик" с мач между младежките отбори на България и Финландия. През 1969 година с решение на ЦК на БКП в Бургас се взема решение да бъде създаден обединен бургаски клуб Нефтохимик е закрит, а най-добрите му играчи ги пращат в Черноморец. До 1981 година Нефтохимик развива единствено работнически спорт и участва в различни работнически първенства. Черноморец се опитва да вземе стадиона, защото тогава играе мачовете на Колодрума, но ръководството на Нефтохим не го допуска, след като създава вътрешно работническо първенство, което да ползва стадиона. На 6 май 1981 година, след като стадионът на ЖСК Локомотив (Бургас) е разрушен, се взема решение отборът, който е създаден през 1932 година и има нужда от стадион, да се обедини с Нефтохимик. не ме разбирайте грешно, уважавам Ботев като отбор, ама ад-то на селския отпада в Б, а не новия отбор нали? по правилник нов отбор почва знаете от коя дивизия. не съм го пожелал, но е доста нечестно. а за тва, че сме завършили 3ти не виждам голямо значение, като ви е ясно колко се купуват мачове от В, бяхме най-добрия отбор от групата, а и от коя година не сме в А група и пак вадим по 150-200 човека агитки на домакинските и по 100ина на гостуванията ;) това е във В група. само заради любовта ни заслужаваме да сме по-нагоре. малко отбори са го правили и ще го правят. за тия дето ме нареждаха мога да им кажа да ми полапат малко оная работа, барабар с мадурите ;) ше ги почерпя със сперма накрая.
на 03.06.2010 г.
0
 
 
Жълтури, всичко свърши 89г.
+1
 
 
Гледай си изкуственото отборче с 10 годишна история и не ни коментирай нас. След, като официално сме изпаднали от А група, къде искаш да играем? Това че АД-то на Митьо се разпада, не значи, че отбора БОТЕВ е нов.
-1
 
 
ще е супер тъпо, ако ботев почнат от Б група. против всякакви наредби е. фен съм на нефтохимик и тва ще афектира много върху нас. не ме е*е кви 14 000 подписа сте събрали, силно ме съмнява. особено като гледах колко ботевисти имаше на паметника на Ботев вчера - около 100 човека, от които половината деца от школата, не знам къде ги събрахте за 2 дни тия 14 000 подписа... супер смях
+7
 
 
Ако енергията, която влагате да плюете, я влагахте на работното си място, западна Европа щеше да емигрира при нас, не ние при нея.
0
 
 
ето пак се обаждат не подготвени но както и да е.не мисля че съм провокирал някой и съм се заял че да се обаждат някои фенове на локомотив и да говорят глупости!аз не казвам че трябва да се заобичаме това няма как да стане нека си я има спортния хъс нормално е и да има закачки няма как без тях но на всяко нещо да се обаждат някои хора и да изнервят положението мисля че грозно.Пловдив има нужда от всичките си отбори!!! Ботев Локомотив Спартак Марица-Пловдив има нужда от своите отбори!Само Ботев
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Ботев с последна тренировка преди Славия
Добри новини за Стамен Белчев преди дербитата с Левски и Ботев
Ботев урежда с документи зимно попълнение
Емблематичен футболист на Ботев: Пожелавам на Спартак да спечели първенството
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: