ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Окончателно: Ботев започва на чисто от "В" група, без Христолов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:22 / 05.06.2010Коментари (330)18464
© Plovdiv24.bg
Подробности около снощното заседание на управителни съвет на възродения Ботев, научи репортер на Plovdiv24.bg.

Бил е обсъждан варианта за стартиране от "Б" група. Подобна възможност е имало, тъй като на два от отборите в "Б" група им е предложено откупуване на лицензите им. По потвърдена информация е ставало въпрос за 6-цифрена сума, предлагана на тези отбори, но те са отказали.

Съществувал е вариант Ботев да участва и на мястото на Марица в "Б" група, ако "кършаклии" бяха спечелили промоция. Причината е, че ръководството на Марица към момента предпочита да издържа отбора в Югоизточната "В" група. Двете ръководства са се договорили за параметрите, като Марица щеше да предостави лиценза си на Ботев и отново да участва във "В" група, но "кършаклии" се провалиха на финалната права и пуснаха Равда пред себе си.

Така се стигна до варианта за старт от "В" група. Отборите във "В" група не притежават лиценз, само право за участие. Има няколко отбора, които са готови да предоставят правото си на участие на "канарчетата" тъй като изпитват сериозни финансови проблеми и така или иначе нямат намерение да стартират във "В" група. Най-близо до споразумение с възродения пловдивски отбор е този на Металик от Сопот.

Вариантът Христолов/Бареков не съществува и 99% от феновете на "канарчетата" не искат да имат нищо общо с компрометирания "бизнесмен". Компрометираният бивш телевизионер, който е лице на придобилата скандална известност КТБ, се опитва да вземе клуба от Христолов и по този начин да придобие право за участие във "В" група. Този вариант обаче минава през плащане на сериозни суми като задължения и допълнителни 250 000 към БФС. Затова и от футболната централа "бутат" сдружението към този вариант, защото се надяват на свежи постъпления от Пловдив. Освен това от юридическа гледна точка преструктурирането на АД-то на Христолов е много трудно. Освен това е изключително трудно христоловия отбор да вземе право на участие дори за "В" група, тъй като трябва да отговори на три тежки критерия. Първият е финансови гаранции, като в България едва ли има някой, който ще приеме подобни от Димитър Христолов. Вторият е собствена школа. Детско-юношеските формации на "канарчетата" от година не са получавали стотинка от крумовския бизнесмен, плаща им се от друго място и няма как да представляват христоловия тим. Трета, но най-тежка за преодоляване пречка е собствен стадион. Община Пловдив вече даде стадиона на възродения от феновете отбор и Христолов ще трябва да търси съоръжение по околните села, за да се включи във "В" група.

В предвид, че и при двата случая става въпрос за старт от "В" група, на срещата между феновете и новото ръководство лесно е приет варианта да се вземе правото на участие от друг отбор и възродения Ботев да няма нищо общо с Христолов.

Като основен конкурент за промоция през следващия сезон на "канарчетата" се очертава друг възроден от прахта, благодарение на своите легенди, отбор на Нефтохимик. Бургазлии се школуваха през тази година в Югоизточната "В" група, конкурирайки се за челните места с Марица и Равда, но в крайна сметка останаха трети.

Отборът на Марица, който в последния момент изпусна първото място, едва ли ще има финансовите възможности да окаже сериозна съпротива на Ботев и Нефтохимик.

 

Още по темата: общо новини по темата: 94
12.03.2011
20.01.2011
14.01.2011
14.01.2011
04.01.2011
03.01.2011
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Пак ще пеем, пак ще пием за отбора най-велик! О Ботев от Пловдив.
+1
 
 
Браво Пловдив24, много ми харесва интерфейса на страницата ви ;). Поздравления ;).
+1
 
 
Много се радвам вече, не се знае във коя група ще играе Ботев, но не само във този форум се говори само за Ботев- Пловдив! Според мен, безспорен е вече факта кой е отбора на Пловдив! Да сте чули нещо за Локомотив,да се коментира селекция, ремонт на стадион което е хубава работа, Не и няма да чуете! За невярващите и не искащите да повярват да по ровят в интернет и да си направят справката сами! По спокойно момчета, 10 г се пънахте да ни връщате и достигнахте ако се не лъжа, до две победи във повече! Когато можехме да ви бием през 80 те години с колкото си искаме, Вас ви нямаше във А група! Криехте се като мишоци във група Б.
на 06.06.2010 г.
+7
 
 
Хайде, момчета и момичета, по леглата!!!! Стига толкова за днес! Лека нощ на всички!!!!
+3
 
 
Хора престанете с тая злоба бе...ще ви погуби отнася се за всички!
+3
 
 
Да запазиш името и традициите си, това е чест и гордост! Патрона е слезнал с шепа хора , осъзнавайки саможертвата за идеята. Никога не съм писал за Локомотив след 2001, има нормативни документи там пише кой кого е купил и кой е преустановил съществуването си! Защо е тази истерия сега? Ние не се продаваме, в най-лошия случай сами ще поръчваме музиката, такива като вас ще ни танцуват! К...и като вас винаги ще се намерят, молете се да не купим вашия лиценз!!! Дано не паднем толкова ниско като вас!
-3
 
 
жълтури, взимайте приспивателните и по леглата(парчетата картон), сън не ви лови от последните събития, но събирайте сили за гаврата- за добро утро, набързо ви разсънваме!!
+3
 
 
Лошото в цялата тая ситуация е че никога вече няма да има дерби!След 2 години когато Канарите ще се върнат в А група ,Локото ще са вече изпаднали във В!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Ботев с последна тренировка преди Славия
Добри новини за Стамен Белчев преди дербитата с Левски и Ботев
Ботев урежда с документи зимно попълнение
Емблематичен футболист на Ботев: Пожелавам на Спартак да спечели първенството
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: