ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Сигнал: Само в Пловдив шофьорите са така неграмотни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:23 / 26.05.2023Коментари (22)11186
©
Снимката е илюстративна
"Възрастен мъж отне предимство и при направена му забележка, отвърна с груби словесни нападки и прояви агресия към младо семейство с бебе". Това твърди в сигнала си до Plovdiv24.bg наш редовен читател. И добавя:

"Попитах го защо не ни пропусна, защо ни отне предимството и ни засече, а той гневен ни заплаши с побой и обиждаше, че на него му светел зелен сигнал за надясно и сме щели да съжаляваме...

На зелена секция за надясно с червена секция за н пред на бул. "Шести септември" си длъжен да пропуснеш всички коли, правещи обратен завой от бул."Руски" и чак тогава да завиеш надясно.

Всеки ден стават напрегнати ситуации, защото правещите обратен завой не си знаят предимството, а завиващите надясно са убедени, че те са с предимство и не пускат никой. Само в Пловдив шофьорите са така неграмотни! За съжаление стават и катастрофи и има и пострадали!"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Обратният завой ще е забранен (при липса на знак, разрешаващ обратния завой), САМО ако светофарът е с действаща отделна секция за ляв завой! В случая светофарът "пуска" целия поток! Освен ЗДВП четете и правилника за движение! А който не е чувал за него, нека се информира!
0
 
 
Колко пъти се връщат тези теми - за обратния завой и за предимството при зелена стрелка??? Пловдив 24 - имате възможност, питайте, голяма медия сте, искайте тълкувания ... В закона ясно пише: Завиването в обратна посока се извършва в посока наляво. Т.е. щом имаш знак разрешаващ продължаване наляво или нямаш знак забраняващ продължаване на ляво и не си на местата, на които е забранено завиване в обратна посока си ОК. Завивай. А относно зелената самостоятелна стрелка "на дясно" в закона си пише, че ти дава право да навлезеш в кръстовището и да преминеш надясно след като пропуснеш всички други преминаващи. Всички. Без да се чудиш имат ли нямат ли предимство и т.н.
+3
 
 
Правещият обратен завой е в абсолютно нарушение на закона, освен ако няма табела, която да го разрешава, но в този случай той трябва да пропусне всички останали участници. 99% е забранено да се прави обратен завой на светофар или на пешеходна пътека!! Ако обаче се научат да захождат и всеки дс си прави маневрата в неговста си лента, всичко ще е 6
+1
 
 
Най просто казано това че в Смолян Хасково кърджали Пазарджик се шофира по извънземни правила без знаци и светофарите са не повече от 5.моля хората от тези градове да не коментират Пловдив защото карам от 20 години и преди масовото заселване със селяци и селячките им нямахме проблеми с движението.и това че вие не знаете как се шофира не означава,че и ние не знаем.
+2
 
 
Същия казус го имаше преди няколко месеца на Коматевско шосе. От полицията официално казаха, че правещите обратен завой на основен зелен светофар са с предимство. На зелена стрелка,и червен сектор напред, трябва да дадеш предимство на другите
+5
 
 
Когато имаш зелен сигнал на дясно , но направо си с червен сигнал, ТОГАВА ЧАКАШ АВТОМОБИЛИТЕ , КОИТО ПРАВЯТ ОБРАТЕН ЗАВОЙ ...ТОВА Е ТАКА , ЗАЩОТО ДЯСНО ЗАВИВАЩИТЕ , ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ЩЕ ПРИМИНАТ , КОГАТО СВЕТОФА СВЕТНЕ ЗЕЛЕНО И В ПРАВА ПОСОКА , И ЩЕ СЪОТВЕТНО ЩЕ СЕ СПРЕ ЗЕЛЕНИЯ СИГНАЛ ЗА ОБРАТЕН ЗАВОЙ ...В СЛУЧАЯ НЕ ВАЖИ ПРАВИЛОТО ЗА ДЕСНИЯ ЗАВОЙ ....С УГОВОРКАТА ЧЕ ОБРАТНО-ЗАВИВАЩИЯ Е СЪС ЗНАК ЗА ТАЗИ МАНЕВРА ...АКО НЯМА ЗНАК ЗА ОБРАТЕН ЗАВОЙ ТОГАВА, ДЯСНАТА ЗЕЛЕНА СЕКЦИЯ Е С ПРЕДИМСТВО ...На Ганчо трябва да се опростят нещата максимално , защото иначе ще има и както има постоянна конфронтация.....
0
 
 
Този с обратния завой е в нарушение, защото на светофарната уредба има поставен знак Г3 "Пътен знак номер Г3 ‘Движение само наляво след знака’ е от група Пътни знаци със задължителни предписания.". Така че човека с право си ви е псувал.
+6
 
 
Всички да си изхвърляте книжкиите... На зелена секция на дясно с червена секция за на пред,си длъжен да пропуснеш всички коли правещи обратен завой
+4
 
 
Определено няма скоро да се оправим с движението в града съдейки по коментарите... 3 от 4 коментиращи тук трябва да им вземат книжките и да ги върнат на поправителен.
-5
 
 
Обратният завой си е всъщност ляв завой. Левият завой никога не е с предимство
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: