ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
От летище "Пловдив" се похвалиха с нов полет, преговарят за още четири
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:24 / 30.05.2023Коментари (4)19402
©
Нов полет тръгва от летище "Пловдив". Линията от Пловдив до Манчестър ще се изпълнява от месец ноември до месец март поне в следващите три години. Продажбата на билети ще стартира този юли.

Към този момент седмично от летище "Пловдив" се изпълняват 18 полета. През зимния период са изпълнявани около 24 чартърни полета, а сега има заявка за летния чартър за около 200 полета допълнително освен редовните авиолинии.  

"Редица срещи с авиокомпаниите бяха проведени за нови дестинации. В момента преговаряме за три нови дестинации с Уиз ер. Tова са Рим, Виена и Варшава. С Райън ер преговаряме за Милано, а от ноември стартираме полета до Манчестър с тяхната авиокомпания, който ще бъде за период от три години през зимния чартърен сезон. Очакваме още чартърни полети и увеличение на пътникопотока с помощ на Фонда за развитие на летище "Пловдив"", заяви изпълнителният директор Красимир Пешев.

Броят на полетите за последната една година е чувствително увеличен, отчете ръководството на летище "Пловдив". Освен полетите, ръст има в приходите, броя на рекламодателите, а инфраструктурата е подобрена. Тези постижения се дължат на усилията на ръководството на аерпорта в лицето на екипа Красимир Пешев, Дойчин Ангелов и Тодор Шопов, които поеха управлението на летището преди 12 месеца.

"За тази една година смятам, че направихме доста. Увеличихме значително обема на полетите, които се осъществяват от летище "Пловдив". Увеличихме значително приходите към дружеството, намерихме и осигурихме рекламодатели, които да подпомагат финансовото състояние на дружеството и смятам, че доста подобрихме инфраструктурата на самото летище", заяви изпълнителният директор Красимир Пешев.

Новите полети, които са разкрити в рамките на една година с авиокомпания Pegasus Airlines, дават връзка на пътуващите с още над сто дестинации през Истанбул. Осигурени са полети и от Израел, които се изпълняват от Аrkiа, а от управата са в процес на разговори с много други авиокомпании и други дестинации в близко бъдеще.

За първи път в историята на летището е организиран и редовен транспорт от Пловдив до летище "Пловдив" за пътниците на аеропорта чрез избор на лицензирана фирма изпълнител, която обезпечава автобусен транспорт от и до града за всеки полет на летището.

Благодарение на директната авиолиния на Pegasus Arlines от Пловдив има възможност за връзки с международни дестинации през летище Сабиха Гьокчен в Истанбул.

Полети има до Хургада, Шарм ел-Шейх, Тел Авив, Дубай, Бейрут, Барселона, както и до много европейски столици като Амстердам, Рим, Виена, Осло, Прага, Атина, Белград. Освен в чужбина, Pegasus лети до най-атрактивните туристически дестинации в Турция като Кападокия, Даламан, Измир, Анталия.

Полетите правят лесно достъпни за любителите на пътешествия много нови дестинации. Атрактивни и са и редовните полети до Wizzair до Меминген и летище Лутън в Лондон, както на Ryanair до летище Станстед край британската столица.


Още по темата: общо новини по темата: 472
04.05.2024 »
26.04.2024 »
24.04.2024 »
17.04.2024 »
14.04.2024 »
12.04.2024 »
предишна страница [ 1/79 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Редно е да се покани и една нормална западно-европейска редовна авиокомпания, директна дестинация до Париж, Амстердам, Рим, Франкфурт, Мадрид…Летището ще облслужва цялата южна и югоизточна част на България, даже и Североизточна Гърция с целогодишни нормални полети. Тези” нискотарифни” авиокомпании имат абсурдно по-висока цена на билет в сравнение с Луфтханза или Австрийски авиолинии, които летят освен това в човешко време за нормални пасажери, а не в малките часове и осигуряват информация за промени с минути в полета, хотел, храна при евентуално забавяне с час и половина на полет. Тъжно е да четеш за изоставени по летищата нещастни бг семейства с деца, снимки от спални чували и т. н. Хайде малко самочувствие за българина да си търси правата и да не го третират като третокласна стока. Предложението е за нови дестинации с нормални авиолинии.
+1
 
 
Тия 3-та освен да се хвалят друго могат ли? И защо не се "похвалят" с липсата на пари за заплати на хората? За това, че финансовите им резултати са на минус, заради "успешните" им договори, напр. с "Пегасус". Коя компания лети с 1/4 от капацитета на седалките и да е на печалба? Защо ли? Гербаджииски некадърници дъвчат едно и също във всяка статия.
0
 
 
"Голяма" новина... Една силно не туристическа дестинация, която да обслужва англичаните да идват на евтините ни ски курорти. Чудно. Но по-добре от нищо.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Реформи в БДЖ
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: