ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Хроника на много предизвестенa смърт - крайпътните билбордове капан за шофьорите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:05 / 12.06.2010Коментари (43)6194
© Plovdiv24.bg
Поставени в града или по оживените междуградски пътища и магистрали, билбордовете са попили кръвта на стотици хора
Стотици шофьори ежегодно завършват живота си при удар в крайпътните билбордове, броят на оцеляващите като по чудо след подобна "целувка" пък са още повече. Местните и националните криминални хроники са пълни с примери как миг невнимание или качване зад волана след употреба на алкохол, съчетани с неуместно поставени рекламни съоръжения нанасят непоправими последици. В повечето случаи виновни са самите шофьори, но също така в повечето случаи ако на съответните места липсваха безсмислените рекламни съоръжения, нямаше да бъде загубен човешки живот.

Най-пресният пример е от Пловдив, където в ранната лятна утрин на 10 юни загина 39-годишен шофьор. Без книжка и видимо пиян той цяла нощ кривуличил по пловдивските улици, докато накрая, явно губейки управление над возилото си, се забил в билборд на бул. "Шести септември" и останал на място.

Едва две седмици по-рано пък, на автомагистрала "Тракия" пиян шофьор на ТИР се блъсна в друго рекламно съоръжение, но се отърва с контузни рани.

През август миналата година мъж загина в автомобила си при възпламеняване на газовата му бутилка след удар в билборд отново на магистралата край Пловдив.

На 29 юни миналата година млад шофьор, движейки се с бясна скорост към подлеза на "Гладстон", изтърва контрола над Фолксфагена си и получи травми.

През април пък при подобен инцидент отново на АМ "Тракия" пострадаха трима млади мъже.

Отново висока скорост е причината за удар в билборд в Асеновград, при който шофьорът едва не загина.

Добре почерпен шофьор се заби в билборд на "Брезовско шосе" и остана невредим, но пък пострада 18-годишната му спътничка.

Една трагедия рядко идва сама - мъж почина след удар в билборд, докато транспортирал тялото на починалия си от рак син. Най-вероятно на човека внезапно му е прилошало и се е отклонил от пътя към фаталната гигантска реклама.

През декември 2007 г. и германец се отклони от пътя и се блъсна в билборд.

Шофирайки с бясна скорост в мъгла и без обезопасителен колан, млад шофьор получи множество травми, забивайки се в билборд на пътя Пловдив - Карлово.

На магистралата, преди Пазарджик, при катастрофа между два автомобила, БМВ с шестима пътници изхвърча към билборд и се размазва в него. За щастие няма загинали.

През април 2007 година, след сериозен запой шофьор се блъсна в рекламно съоръжение в Пловдив.

Миг невнимание и 26-годишен мъж се блъсна в билборд, поставен в разделителната ивица на бул. "България".

Не много по-различно е положението навсякъде из България. В Русенско например миналата седмица пострада детенце на годинка. Жената, управлявала автомобила, се блъснала в насрещна кола и се спряла в крайпътен билборд. Спрели се в рекламните съоръжения в региона имаше и през декември и през юни миналата година.

През септември 2008 година във Варна джип с четирима руснаци се заби в билборд, след което се преобърна, а хората получиха тежки травми. Само няколко седмици по-късно 57-годишен мъж почина, след като се блъсна в крайпътен билборд на пътя Варна - Белослав.

В Бургаския регион сблъсъци с крайпътните съоръжения също не липсват. В началото на годината жена, причинила смъртта на спътника си след удар в билборд при шофиране в пияно състояние, получи 2-годишна ефективна присъда от съда. През септември 2008 г. смъртта си след такъв удар намери и 37-годишен мъж от Айтос, а друг се размина с травми, но без опасност за живота след катастрофа този февруари.

В началото на 2008 година 42-годишен мъж от Перник също намери смъртта в автомобила си, блъснат в билборд на изхода от гр. Радомир.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ами дайте да махнем и високите бордюри , мантинелите, дърветата, кошовете за смет, къщите и блоковете и изобщо всичко високо над 15см. Да се преместим да живеем под земята, заради шепа самоубийци - некадърни шофьори. Не се излагайте, всичко си е наред, ако караш нормално. Като си се напил и се правиш на герой за да избиеш неясните си комплекси - прав ти път или по скоро честит ти билборд. Моля се само да се трепат само тези пияни, безхаберни и некадърни шофьори и да няма невинни жертви на тяхната безгранична ТЪПОТА!!!
+1
 
 
Една вечер на мъжа му се причукало, но жената го отблъснала. - Съжалявам, скъпи - казала тя. - Утре сутрин имам час при гинеколога и искам да съм чиста. Той пак я побутнал. - Имаш ли час при зъболекар?
+2
 
 
Точно така , билбордовете не пречат на никой, моля поставете нови на осовата линия и задължително в центъра на всяко кръстовище! Моляви имам остра нужда докато карам да гледам новите реклами по билбордовете.Иначе някак си не карам...Ако махнат билбордовете аз ще си продам колата.. закво ше ми е тогава...
+2
 
 
Махнете билборда на кръстовището между Коматевско шосе и бул Южен! Пречи да се вижда световарната уредба и секундарника!!!!!
на 12.06.2010 г.
+2
 
 
Когато излезеш от платното за движение е много вероятно да се блъснеш в нещо: Стълб за улично осветление/надявам се не предлагате да ги демонтират/,автобусна спирка/също/,дърво/също/,сграда/нормално е на такова разстояние от пътя да има сгради!/,пешеходци!!! Не е нормално обаче в градски условия да губиш контрол и да излизаш от платното! Не е нормално ако все пак излезеш да се размажеш като лайно! Не е нормално защото клипа на Веско е показателен какво става при удар с 40,но шофьор който напуска платното,прегазва бурдюра и се блъска с 40 в билборд или не е натиснал спирачка защото е бил пиян или е натиснал спирачка но е успял да намали от 80 до 40 или е объркал пе*алите на газ-та и спирачката и в много редки случаи да е получил припадък/само там можем да споменем съдбата!/ Билборда в който се размаза арменеца си е точно ама точно където му е мястото.Не се съмнявайте в това ами отидете на мястото на инцидента и попитайте лелката от будката,която ще ви каже че още на другия ден на мястото на демонтирания билборд монтираха нов,абсолютно същия! Ако не беше този билборд,това пияно камикадзе без книжка,щеше да измине още 100 метра по тротоара и да се блъсне в читалище Алеко Константинов а дали преди да се утрепе там нямаше да прегази хора отиващи на работа без изобщо да разбере? Иначе за магистралите където разрешената скорост е много висока и от тревата те дели не каскада а само пътната маркировка съм съгласен,че не трябва да има препятствия защото дори една спукана гума ще те прати в гроба,но не и в града в града място на тротоара нямате бъчви спиртосани! Който пък се залисва от билбордовете и ги цели,значи че ще се залисва и от пешеходки със силикон,така че и залисаните нямате място в МПС!
-2
 
 
Ако не беше билборда оня пияния щеше да е жив.....
0
 
 
аз доколкото знам и сам видял по Европа,по пътищата няма реклами,а само знаци..... незнам ако баркам
+2
 
 
Всички тук,които обвиняват билбордите ,ще ви кажа: шофьорът трябва да си гледа пътя а не около него !!! По вашата логика трябва да орежем дърветата,да взривим природните красоти на тази страна,защото некадърника е взел книжка и около него трябва да е пустиня .Защо оправдавате пияниците - утре вие ще сте виновни ,че сте на тротоара и сте ГО разсеяли некадърника. Или завиждате на хората ,че печелят от реклами.Защо не затворят и витрините на магазините. Ооо,забравих -от утре да забраним на жените да ходят по улиците,защото ние мъжете ги заглеждаме. Каква е разликата между билборда и жената-да за тъпака има разлика -той ще е жив ,ще убие жената !!!!!
0
 
 
ВСИЧКО ТОВА Е ПЛОД НА 20 ГОДИШНО ДЪРЖАВНО БЕЗХАБЕРИЕ!ТОВА СА РЕЗУЛТАТИТЕ. ТЕ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ДРУГИ. ПЪЛНИ КОШНИЦИ !! ПОНЕ ЗА СЕГА В ТОВА ВОДИМ.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: