ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Хипермаркетите празни след изтрезняването от бананената еуфория
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:07 / 12.06.2010Коментари (32)8801
© Plovdiv24.bg
Преди около два месеца се заформи невиждана за Пловдив война между хипермаркетите. Причината бе стъпването на френските нискотарифници от Карфур, което предизвика маркетингова реакция и съответно война от други хранителни магазини, популярни с ниските си цени.

Войната на нискотарифните хипермаркети стана популярна като "банановата революция". Маркетинговата стратегия на магазините се състоеше в предлагане на банани и кисело мляко на рекордно ниски цени.

Това предизвика временен бум на посетители, каквато бе целта, но изигра лоша шега на включилите се във войната, защото отблъсна много от платежоспособните купувачи.

Към днешна дата няма и помен от тълпите клиенти. Хипермаркетите, особено Карфур, седят почти празни, а в същото време са принудени да плащат огромни суми за наеми и персонал.

Пловдивчани постепенно изтрезняха от банановата "каша" и айряна и започнаха да се завръщат към традиционните си места за снабдяване с хранителни продукти.

Особено актуални в разгара на пролетта станаха и пазарите, където могат, макар и на малко по-високи цени, да се напазаруват наистина пресни плодове и зеленчуци, най-вече местно производство.



Още по темата: общо новини по темата: 16
21.12.2018 »
18.11.2017 »
11.07.2017 »
05.01.2011 »
04.01.2011 »
12.12.2010 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За пореден път всичко се побългари. Дори и зеленчуковият хляб,които беше част от атракцията от 65ст. стана 1лв. и вече си стои по щандовете. Карфур се превърна във всичко друго,но не и част от тази верига.
+2
 
 
Май всички бъркате МОЛ с хипермаркет. Хипермаркетите са за удобство на клиента и там наблягат на големия оборот, а не на високата надценка. А в моловете се държи на развлечението. В цял свят магазините в моловете са скъпи, там хората отиват на разходка като в парка, на ресторант или кино и в редки случаи специално за магазинчетата. Вие да не би да ходите по главната всеки път заради магазините?
+1
 
 
хич не съм го посещавал още това място и нямам и голямо желание даже...но ролф добре го каза :)
0
 
 
Абе какво сме седнали да им берем гайлето на тези МОЛ-ове? Карфур изплагиатстваха стратегията за колонизация на Африка, ама то само Столипиново им пасна на тези тарикатчета. Каквото и да се случи, след 2 или повече години кризата ще отшуми и МОЛ-овете пак ще живнат. Няма да е вечно беден българинът.
+5
 
 
Това са българските "дискаунтъри". Всъщност в България няма нищо евтино, дори и лайната са скъпи. Цялата ситуация намирисва на картелно споразумение между търговските вериги. В хранителните, цените са еднакви, дали е карфур или кауфланд, няма разлика. Във веригите за техника е същата работа, няма кой да убий конкуренцията. Тези споразумения и държавата ги знае но, на никаква цена няма да се намеси, защото не трябва да бъдат накърнявани интересите на чуждите "инвиститори" и крупни "работодатели" с "гигантски" заплати. Плодовете и зеленчуците винаги са по-евтини по пазарите от колкото в търговските вериги. Друг е въпроса, доколко в България нещо може да се произведе евтино. В ашта си насрана държавичка понятия от рода на икономия от мащаба не съществуват, поради което няма как да се произведе нещо евтино. Дискаунтърите са такива само в развитите държави в Европа и САЩ. Още помня оная държава, в която всяка седмица имаше оферти от рода на 50 процента намаление или плащаш едно взимаш 2! Що се отнася до качеството, така или иначе и евтините и скъпите стоки българско производство са лайна, поне да ги правят вкусни!:)))
+1
 
 
ще стане още по-зле! Вижте мол-ът в Смирненски- 10 човека на кръст!
0
 
 
Пикадили се отказа от тази площ в новия МОЛ Галерия и на негово място дойде този грозен магазин Карфур! В Тракия се строй още по евтин магазин и тогава не ми се мисли, какво ще става и каква блъсканица ще бъде? Пробутват ни стари меса, пето качество банани и какво ли още не и ни взимат жълтите стотинки. Купуваш евтино и умираш от инфаркт или натравяне, а твоите пари ги влагат в екологично чисти храни и ги продават на 7морни цени в тяхните държави, с две думи гадове!
0
 
 
ЦИГАНСКИ МАГАЗИН :) :) :) ЦИГАНИИИИИ !!!!!
+1
 
 
КЪДЕ ИМА НАЙ МНОГО ЦИГАНИ ВЪВ ФРАНЦИЯ КАРФУР СИ Е ЧИСТО ЦИГАНСКИ МАГАЗИН ФРАНСЕТАТА САМО СИ СТОЯТ И НИ ГЛЕДАТ СЕИРА ЩОТО И НИЕ ХОДИМ ДА СЕ БЛЪСКАМЕ С МАНГАЛИТЕ ЗАЕДНО ЕДНО ВРЕМЕ ГЕРМАНКИТЕ КАТО ИДВАХА НА МОРЕ ВИКАХА АБЕ ХУБАВИ ХОРА СТЕ БЪЛГАРИТЕ АМА МНОГО МИРИШИТЕ
+3
 
 
Мен пък много си ме кефи Карфурчето,има си достатъчно тънкании и сега няма бутаници.Направо ми е супер ! Взех си колело за 100 кинта и масло за колата 5л за 30 кинта 10в40.Кво повече ми тряя :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: