ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (6)
Само една Б група догодина
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:45 / 12.06.2010Коментари (36)8015
© Plovdiv24.bg
По четири отбора ще изпадат от двете Б групи през новия сезон, когато дивизиите ще бъдат с по 12 тима, научи БТА. Когато приключи окончателното лицензиране и на четирите първенци на В групите, това ще бъде оповестено и за всички отбори.

Увеличената бройка на изпадащите ще доведе до още едно свиване и следващо обединяване на втория ни ешелон. Така от 12 отбора във всяка група ще отпаднат 4, а ще влязат по два победителя от "В" групите. Така събраните 20 отбора общо от двете дивизии ще бъдат обединени в една Б група от сезон 2011/2012.

Б група беше разделена на Източна и Западна за първи път през сезона 2005/2006. Разделението на Изток и Запад беше предпочетено за да бъдат разделени центровете в Южна България- София, Пловдив, Благоевградския регион, Бургас, и двете дивизии да бъдат сравнително равностойни. Другото популярно разделение във втория ешелон е Север и Юг, но след икономическата криза в Северна България отборите значително намаляха.

Тази година за първи път двете Б групи ще проведат първенствата си с по 12 отбора, които ще се срещат три пъти по между си или общо 33 кръга. Доста от клубовете обаче вече се възпротивиха заради несиметричния трети дял.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
а няма ли да си бръкнете по дупките с ботев или да им напрайте един минет ,щото големи приятели се извъдихте нещо.Само че ,ако си бил на финала знаеш коi хора пътуваха във влака :)
+2
 
 
Лично за мен най-добрият вариант е А група с 10 или 12 отбора, като намалянето в групата стане постепенно с по 4 изпадащи отбора на година, като от долу влизат само два. Понеже знам, че веднага ще ми се нахвърлите ще се опитам да си обоснова мнението. От дясно може да видите сегашния състав на А група. Обяснете ми какво правят вътре отборите на:Локо Сф, Славия и Сливен. Защо точно тези отбори ли?Помислете си дали някой друг отбор щеше да даде мястото си в Европа на Левски, както направиха Локо София.Славия са известни от много време с продаването си на мачове. Да не говорим за смешната им публика, но това не е фактор.А за Сливен и изкуственият проект там нямам думи...Естествено намалянето на А групата трябва да стане по естествения начин, а не по някакво насилствено отстраняване на тези отбори. Всичко останало не би било футбол. Хубавото в случай, че се намали групата е че продажните отбори и отборите, които не се борят за нищо, така наречените отбори от златната среда, ще станат малко. Намалянето на групата на 12 отбора с 2 изпадащи ще означава, че последните 4-5 отбора ще се борят за изпадане, а първите 5-6 за евротурнирите. Мачовете между отборите от тези групи ще се играят "чисто", защото не би имало никаква угода от уговорки за единия отбор, а ако отборът е финансово необременен и платежоспособен, то няма и да има нужда от пари и следователно от уговорки. Мачовете между отборите от тези две групи пък биха били интересни, защото и двата отбора биха се опитвали да спечелят, понеже се борят за дадените си цели. Тук отново идва проблема с финансирането, но с намалянето на отборите в А групата биха се увеличили и силите на отборите и следователно и финансирането на отборите ще трябва да е по-добро за да се купуват по-добри футболисти, с които да се постигат дадените цели.Лоша страна на този модел би било оредяването на градовете из страната с отбор в А група, но все пак който има пари, той прави футбол. Навсякъде по света е така. Никой не притежава право за участие в дадена група, то трябва да се придобие. Неслучайно и Шефилд ФК, най-старият клуб в света играе в долните дивизии на Англия, но продължават да си съществуват и да си гонят техните си цели.За мен това е единственото решение на проблема с нашето първенство, но естествено този метод няма да бъде приложен скоро поради наличието на идиотите от БФС, които провалиха и националния отбор. Нещата ще стават все по-зле и по-зле, а на все по-малко хора им пука, което е тъжното в случая. Примирението е най-лошото състояние на духа.
0
 
 
В Бфс много добре знаят кой формат е най-добре , но по незнайни причини не искат да го направят.
-1
 
 
А не може ли да има 2 "А"групи с по 8 отбора! ВИсша лига и Първа дивизия.Така ще има по 4 мача по между им и всеки ще се стреми да е по напред в класирането - и последните 2 отбора отиват в Първа лига ,а 5и6 отбор играят квалификация със 3и4 от Първа дивизия. 1-ия от Висшата лига играе в ШЛ. другите 2,3 във УЕФА а 4 в Интертото. Тогава ще се види за какви пари ще се играе и ще се навиват за да участват в Европа!
+3
 
 
защо ни е б група като няма и нормална а група.Време е говедата в бфс да си вървят защото надробиха такава супа ,че тя е нищо с чичовата.ТЕЗИ ИДИОТИ СЪСИПАХА ФУТБОЛА И СЕГА ЩЕ БЪДЕМ ЗА СМЯХ В ЕВРОПА.
на 12.06.2010 г.
-4
 
 
Важно е нефтохимик да влезнат :) Симпатично отборче от морето.
+5
 
 
Повечето от тия отбори въобще не знаят за какво съществуват. Продават/Уреждат се мачове през целия сезон. Волов бяха точно такъв отбор, заедно с още 1-2, които бяха разкарани от лицензионната комисия. Преебаха Марица миналата година с някаква невероятна схема с Черноморец Балчик, но тази си получиха заслуженото. В България колкото по-малко отбори има в една дивизия, толкова по-малка е вероятността да има корупция. Не 20, а направо 12 отбора да пуснат в тая слята Б група. Тогава може да се вдигне малко нивото на футбола. Същото се отнася и за А група, но идиотите от БФС не знаят, че такива трансформации на броя членове в дадена дивизия се правят постепенно, а не за 1 сезон. Нищо чудно, че никой не искаше да намалят А група на 10 или 12 отбора. Това щеше да означава за един сезон да изпаднат 8/6 отбора. Щеше да е абсолютна лудост...
+1
 
 
Много зле!Тия от БФС правят впечатление на ненормални!
+6
 
 
То хубаво една Б група,ама трябваше сега да го направят това тъпите глави от БФС и сега какво,от 12 отбора да отпаднат 4,къде го има това,че то в група от 16 не отпадат толкова,не ми се мисли какво чудо ще е и пак какви далавери ще са,просто уникални глави са тея.
-5
 
 
Защо пък само 20 отбора? Можеха да оставят 22 отбора за единната Б група. Мисля си, че няма да е късно. Най-яко ще им се отели волът на тези, коите ще пътуват през цяла БГ до морето за мачовете си. И после веднага на тагадък обратно, сетне пак до морето...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Жалко! Янаки Милев загуби битката за четвърта титла в своята кариера
Нов ръководител в Ботев, ще отговаря за връзката с културните институции в Пловдив
Академик Пловдив ще задържи наставника си
Феновете на Спартак със специално послание към изпълнителния директор Денис Хасан
Крушарски: Най-обичаме да си дрънкаме празни чинии! Да си фантазираме сме номер 1
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: