ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин: Къде е знакът, как ще ми лепите глоба?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:17 / 08.06.2023Коментари (12)14700
© Facebook
Пловдивчанин показа какво се случва на автомобилите, които вчера са паркирали на ул. "Златю Бояджиев" в район "Северен", разбра Plovdiv24.bg.

В клипче, качено във фейсбук групата "Забелязано в Кършияка", той споделя, че улицата не е еднопосочна и има право да паркира от другата страната, където всъщност е глобен.

От видеото, ясно се вижда, че знаци за еднопосочност няма и че има един, но доста по-навътре в улицата и важи за следващото кръстовище.

Повече вижте във видеото.



Още по темата: общо новини по темата: 105
13.04.2024 »
04.04.2024 »
23.03.2024 »
09.03.2024 »
04.03.2024 »
24.02.2024 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
До автора на видеото - сериозно ли си вярваш, че си прав, че неправомерно са ти лепнали глоба?! Първо си прочети правилата за паркиране, а после прочети за проучаването Дънинг-Крюгер. И си задавай понякога въпроса дали пък аз не греша?
+1
 
 
Улица Златю Бояджиев е еднопосочна и е в режим на синя зона .Освен ,че сте спрели неправилно ,неплащате по цял ден синя зона ,но и сте паркирали в зона на кръсточище .В офисната сграда има паркинг на три нива - срещу заплащане няма да имате проблем с глобите!
+1
 
 
То освен знаци има и закон в който е записано как се спира и паркира, как караш без да знаеш най-простите правила, че се паркира в дясно. То на магистралата също няма знак, че е забранено паркирането. Ако си със сивата кола в закона пише и на колко метра от кръстовище нямаш право да паркираш и пак няма да има знак. Ако си със синята зададе ли си въпросът като си спрял така този от двора като излиза как да види идвали някой.
0
 
 
Ситуацията, описана в статията и последвалия разяснителен коментар на гражданина „Иван Гошо и Митко“, поражда сериозни опасения относно яснотата на правилата за движение и отговорностите на общината. Видно е, че има объркване относно еднопосочността на ул. "Златю Бояджиев" в район "Северен" в Пловдив. Докато видеото показва липса на видими еднопосочни табели в непосредствена близост, коментаторът посочва, че улицата наистина е еднопосочна, но общината не е успяла да постави отново необходимата табела след ремонт на тръби. Тази небрежност не само предизвиква объркване сред водачите, но също така представлява риск за безопасността, водещ до инциденти на кръстовището. Освен това, коментиращият гражданин подчертава допълнителен проблем, свързан с това, че улицата е маркирана като синя зона за паркиране, въпреки че не е официално обявена като такава след ремонта. Тази ситуация повдига въпроси относно отговорността на общината да осигури подходяща инфраструктура и знаци, преди да наложи правилата за паркиране и събирането на такси. Важно е общината да отговори на тези опасения своевременно, да постави отново необходимите знаци и ясно да съобщи правилата за движение, за да предотврати по-нататъшно объркване и потенциални инциденти. Освен това лицата, които получават глоби за нарушения, трябва да имат възможност да разберат конкретните причини зад санкциите и да потърсят разяснение от общината, ако е необходимо.
0
 
 
Във всички, повтарям - във всички улички около мястото, където е паркирал господина, липсват знаци и цари пълен хаос. Мога да Ви разведа и да Ви покажа 5 места, където няма забранителни знаци, еднопосочност и тнт, а се оказва, че сте нарушители, защото от другата страна на улицата има знак. Малоумниците в общината и КАТ да вземат да си свършат работата и да си оправят движението най-после. После - в този район места за паркиране просто няма. Уж всичко е синя зона, само че паркират само живущи и не си мърдат колите със седмици. Отното в общината не е помислено по въпроса. И да продължим - пред Новотел е тотална кочина, има пешеходна пътека точно пред хотела, която започва между паркиралите колите, има дори паркоместа вътре в кръстовището. Не са спазени никакви закони за отстояния и тнт само и само да се наслагат множество служебни места и да е удобно на тоя и оня нещастник. Изобщо пълна анархия. И отгоре на цялата мизерия, минават и лепят глоби. Е как не Ви е малко неудобно ?! Що за малоумници са в тези институции ? За съд и затвор сте, не за държавни постове !
+1
 
 
пишман шофьорина да си прочете правилника за еднопосочните улици, кат караш от вчера или нямаш умствения багаж да се усетиш като влезнеш в улицата и всички са спряли само от ляво какво очакваш, ще метнеш 50 кинта за фиша и си готов стига рева
+3
 
 
Прав е за знака, но улицата е еднопосочна, но от общината отново "спят" и след подмяната на тръбите не сложиха отново знаците, нито за еднопосочна улица, нито за път с предимство. За това на същото кръстовище станаха доста катастрофи. Същите тези улици са маркирани като синя зона и събират пари от хората, но улиците още не са пуснати официално след ремонта и реално не са синя зона. Но човека от видеото е в нарушение дори улицата да е двупосочна, защото е спрял срещу посоката на движение. От страната която е спрял би трябвало да се движи в другата посока, за това пак е в нарушение. Да види за какво е глобен и ако е за това, че улицата е еднопосочна да отиде в общината и фиша ще падне.
+2
 
 
Брачедче спрял си отляво а трябва отдясно.Няма знак спирайте в дясно защото си е задължение по закон.
+3
 
 
Точно защото е двупосочна улицата са ти залепили глоба,защото е спряна в насрещното платно за движение.Отделен вече е въпроса ,че места за паркиране просто няма
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: