ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Интересно изследване, касаещо трафика в Пловдив
Автор: Диана Бикова 16:31 / 15.06.2023Коментари (6)6813
© Plovdiv24.bg
23 процента от дневния трафик през деня, независимо дали е работен, или почивен, е от автомобили от най-замърсяващите групи. При най-екологичната група коли - електрическите - процентът е 0.03. Това показват данните от проведено наблюдение на трафика на кръстовищета на булевардите "Васил Априлов" и "Пещерско шосе" и булевардите "Цар Борис III Обединител" и "Шести септември". Резултатите бяха представени днес от експертите от Европейския център за транспортни политики Диана Русинова и Ангел Попов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Проучването е във връзка със създаването на зони с ниски емисии на вредни вещества в атмосферния въздух. Според резултатите доминиращият вид гориво за превозните средства е дизел и няма съществени различия между данните от работен и почивен ден, както и между двете кръстовища. 

Всеки ден през "Пещерско шосе" в Пловдив влизат около 15 000 стари автомобила и около 8000 коли с по-висок екологичен клас. През "Цар Борис III Обединител" преброените автомобили са 42 984. В почивен ден от "Пещерско влизат" около 14 000, а от "Цар Борис III Обединител" - 13 000 коли. 

От влизащите в центъра на Пловдив около 45% са дизелови, 33% бензинови, 15% бензин и втечнен газ и 0.03% електроавтомобили, което означава, че по-скоро те са изключение, съобщи Русинова.

Тя смята, че ако бързо се направят зоните с ниски емисии и се въведе ограничаване на замърсяващите автомобили, това ще се усети много бързо от пловдивчани, а освен това ще се повиши и трафикът на градския транспорт.

Според изчисленията на експертите от ЕЦТП, при въвеждане на забраната в центъра да влизат само коли от група 4 и 5, ще се премахнат 45-50% от влизащите замърсители. Ангел Попов уточни, че старите автомобили няма да се спират, а ще се ограничават да влизат там, където има голяма концентрация на хора. 

Заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов отбеляза, че община Пловдив с нетърпение очаква решение на правителството за законови промени, за да се приеме общинска наредба за санкциониране на големите замърсители.

Подробности гледайте в прикаченото видео!








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
а има ли изследване колко % от пловдивчани могат да си позволят да закупят автомобил 4 или 5 категория ? МИСЛЕТЕ ХОРА ! ИЗБОРИ ИДВАТ ! ТЕЗИ СЪВСЕМ ПРЕЗ ПРОСОТО СА Я ПОДКАРАЛИ ...
0
 
 
Само трошляци по улиците.Димна завеса след джипове, които са изхвърлени от моргите на Европа и САЩ. Пърдящи мотори на 17 години без гърнета събуждащи цели квартали. Всичко трябва да бъде спряно.
0
 
 
Чонов-монов.... имитатори и некадърници! Замърсяването и фините прахови частици от строежите кога ще ги спрем? А...? Ама там има папканеееее...! Много е страшно, когато тъпака е алчен и с власт!
Най-големите тъпаци са футболните фенове.
на 15.06.2023 г.
+2
 
 
Чонов, не ти ли поискаха оставката скоро? А иначе, как ще сме спрете да с колата ми евро 2 да се прибера до дома си в идеален център? Който иска да се пробва, но да се облече по-дебело.
на 15.06.2023 г.
0
 
 
По-точно може да се каже, че 50-60% от трафика в града е генериран от УЧЕНИЦИТЕ!!!!! Всеки делничен ден който е НЕ учебен трафика пада наполовина и отгоре!!! Научете си децата да ходят пеш 500 метра или как се качва на рейс!!! И това е понеже "загрижени" родители качват децата си в колата до градината или до яслат дори когато съответното заведение е на 100 метра !!! Който не вярва на това значи никога не се е качвал зад волава сутрин за работа!!!
0
 
 
Квазимодо жената-мъж да вземе да почне друга работа че за тази определено не я бива. Пусни само в центъра Евро 7 да та е.. и умрялата експертка. Трафика на градски транспорт щял да се увеличи? Значи ще махнем колите и ще направим повече задръстване с димящи автобуси ли?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: