ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Гласуваха близо милион бюджет за Ботев, купуват автобус и нови екипи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:00 / 19.06.2010Коментари (193)18282
Близо 1 млн. лева ще бъде бюджетът на Ботев Пловдив за новия сезон 2010/11. Главната цел пред тима за сезона е промоция в "Б" група още от първия сезон. Това бяха основните точки, по които се дискутираше и бяха приети на днешното заседание на членовете на сдружението ПФК Ботев Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Във Военния клуб се събраха около 130 от общо 180 членове на клуба. Повечето от неприсъствалите на сбирката са членове извън Пловдив и от чужбина. На срещата бяха раздадени и новите членски карти, като цялата информация за всеки отделен привърженик, ще се запаметява на специална магнитна лента. Новите карти на феновете ще дават право и да се взема безплатно билет за влизане за мачовете на клуба, но голяма част от привържениците заявиха, че ще си плащат билетите като редови фенове, независимо от тази възможност.

На събранието бе гласуван бюджет от около 950 000 лева приходна част и малко под 900 000 лева разходна част. "За пръв път във футболната история на България феновете гласуват бюджета на футболен тим", коментираха след събранието "жълто-черните" привърженици. Приходите ще идват от членския внос, плащането на билети и спонсори, които обаче не бяха съобщени поради конфиденциалност. Те ще излезнат наяве след като Металик Сопот официално се влее в Ботев и участието на тима във "В" група стане сигурно и по документи.

Част от разходите ще отидат за откриване на официален фен магазин, който ще се намира на входа на стадиона. Там ще има и будки за продаване на ядки, минерална вода и други, като по този начин ще се прекъсне практиката из стадиона по време на мач да обикалят продавачи на семки и напитки. Беше оповестено и сключването на договор с фирмата Errea за екипировка. За около 60 000 лева пък ще бъде закупен и клубен автобус.

Официално бе решено и частната школа "Ботев 2002" да се слее с ПФК Ботев, като по този начин ще се ползва добрата база от терени в Катуница. Почти сигурно е и преминаването на треньорите и децата, които в момента са към Христоловото дружество.

В близкия месец предстоят още две заседания на членовете на сдружението. В края на юни ще бъде променен статута от юридическо лице с нестопанска цел в частна полза в сдружение с нестопанска цел в обществена полза. Това се прави, тъй като за да се извърши поглъщането на Металик в Ботев двете сдружения трябва да бъдат с един статут. На 23 юли Металик ще гласува, че е съгласен да бъде погълнат от Ботев и да продължи участието си от "Б" окръжна група. Ден-два след това ще бъде свикано и събрание на членовете на Ботев, които пък да приемат поглъщането, с което ще наследят и около 30 000 лева задължения на тима от Сопот. След това Металик ще продължи участието си от "Б" окръжна, където ще играе ролята на сателит на "канарчетата", които ще помагат с екипировка, организация, а има вероятност и да се пращат футболисти за обиграване.
Още по темата: общо новини по темата: 94
12.03.2011
20.01.2011
14.01.2011
14.01.2011
04.01.2011
03.01.2011
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Абе Металици с толкова кинти що не си купите играчи ми с теци куци пилета а?Така скоро май няма да можем да ви обладаваме. Нали знаете какво е да те блъсне ЛОКОМОТИВ хвърчи перушина. Но вие сте "милионери "де след две години пак във"В" ай чао.
+3
 
 
АЛОООО,ЦИГАНЕТАТА ОТНОВО ВМИРИСВАТЕ НОВИНИТЕ НИ!МАРШ НА ЛАУТ ДЖАМИЯ!
-2
 
 
Вместо да си чешете езиците , идете и си платете членския внос , за да не плащате с донги и тугрици заплатите на управителния съвет.
+7
 
 
наи посетените ма4ове през есента бяха на стадион ботев факт
+7
 
 
буфер4етата се сьбират по 3000 на пьрва тренировка и по 2000 на официален ма4 , тренировката е без пари , а на ма4а трябва да се плати нали жалки буфер4ета
В Правителствен авиоотряд 28 съм!
на 20.06.2010 г.
+4
 
 
Много злоба и умопомрачителна мъдрост се лее от пришълците тук.Стига глупости и злоба бре малоумници скапани!Ако искате да кажете нещо смислено го направете.Защо е нужно само простотии да се леят?Само Ботев-отбора на Пловдив!Не е лесно да си в сянката на гранд!Комплекса е за цял живот!
-3
 
 
Това с тренировките пак ние го измислихме. Жълтурите от МЕТАЛИК Пак ще копират от нас. При нас е традиция от няколко години да се събираме по 2-3 хиляди човека за първа тренировка.
-5
 
 
браво,дано да успеете,но ме съмнява да го съберете този бюджет във В група.интересно ми е каква е заплатата на бакала
+1
 
 
Ботевисти,утре ще видите какво значи НАЙ-ДОБРАТА ПЪРВА ТРЕНИРОВКА В БЪЛГАРИЯ!
+3
 
 
Ще ни бъде много драго за купата да опънем някой фреш от сливи и череши.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Керкез: Голяма победа! На нашия стадион ще бъдем много силни
Ботев мечтае за финал! Драма, меле, червени картони и аванс за "канарчетата" преди реванша
Проливен дъжд в София! Каранга липсва, съставите на ЦСКА-София и Ботев
Феновете на Ботев тръгнаха за София! Сериозна подкрепа за Керкез и футболистите от трибуните
Първо в Plovdiv24.bg: БФС насрочи градското дерби при дублиращите отбори! Мачът ще е на "Лаута"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: