ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Бум на строителството на къщи до Пловдив, цените скачат, търсенето също
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:03 / 20.06.2023Коментари (3)8506
©
Нараства търсенето на къщи в селата край Пловдив, а заедно с това и цените на имотите. Поскъпването е с до 30 на сто за година. Инвеститори строят малки кооперации близо до града под тепетата.

Искат три спални и хубав двор

Новите къщи в селата близо до Пловдив поскъпват с 20-30% на година, разказаха брокери на имоти. Свободните терени намаляват и това е причина ръстът на цените да продължи и през следващите години.

В момента цените на къща с три спални в селата край Пловдив са близки до цените на апартамент с три спални в самия град. През 2020 г. продаваха селски къщи с площ между 200 и 220 квадрата за 120-150 хил. евро. Сега цените надвишават 200 хил. евро, но това не притеснява купувачите и желанието им да придобият къща не намалява, казват брокери.

За да задоволят засиления интерес на купувачите, все повече инвеститори се насочват към свободни терени в селски райони край Пловдив. Строят както отделни къщи, така и малки кооперации с апартаменти.

Най-често хората търсят къщи с три спални и хубав двор. Но ако цените на тези имоти са високи за доходите им, купуват и апартаменти в новите кооперации в селата край Пловдив. Така придобиват имот на по-ниска цена, но същевременно са по-далеч от забързаното ежедневие в големия град и нямат проблеми с паркирането.

Има хора, които продават наследствен имот в Пловдив и искат с парите да купят къща край града. Ако се налага, са готови да вземат и кредит, за да доплатят цената.

“В Пловдив е много натоварено, предпочитам да сме близо до града, но и не в него, искаме по-спокоен живот, по-чист въздух. Държим да има три спални, малко дворче, да има гараж и инфраструктура", казва купувач, който избира къща в селата край града под тепетата.

Селските къщи дават възможност децата да играят свободно на двора, а цялото семейство да е по-близо до природата, пише "Труд".

Лихвите по кредитите не притесняват купувачите, които искат да намерят по-добър дом за семейството си. Но купувачите внимателно преглеждат офертите на банките и питат какви срокове с фиксирана лихва могат да им предложат.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
от 12 години живея до Пловдив-5 години бях без врата на дворното место-един пирон не е изчезнал-който иска да си купува килийки в града -аз ще съм си ок на село докато съм жив
0
 
 
Шш в кое село си срещал такива набиращи инвентари в моето колата ми седи отключена вече втора година на улицата с всичко в нея и никой няма желание да си набере малко шамари припадъщи.във вашето село явно сте по меко действащи в нашето село малко да се отплеснеш и линейката ще закъснеее за набиращият инвентар и така никой вече не бере много жалко няма с кой да се разкърши човек ама карай аз още го очаквам берача.
+2
 
 
Изглежда чудесно, докато някоя вечер не ти почукат на прозореца тълпа тъмнокожи да те поздравят за новодомец, като ти "наберат" инвентара. Българинът е изключително тъп и крадлив тип и подобни авантюри е добре да се случват по на запад някъде.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: