ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Има ли антисемитска литература на "Пловдив чете"?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:34 / 20.06.2023Коментари (4)2187
Антисемитска литература предлагат на едно от най-известните събития в Града под тепетата - "Пловдив чете". За това сигнализираха от еврейската организация "Шалом", които изпратиха писмо с остра позиция до медиите. Проверка на Plovdiv24.bg показа, че въпросната литература, която притеснява евреите, действително е на щандовете.

Издателство "Еделвайс" продават книги от Втората световна война.

Едно от изданията е на Дейвид Ървин "Войната на Хитлер", който сяда да пише творбата си на бюрото на Фюрера и се опитва да пресъздаде събитията от негова гледна точка. Друга от книгите е на Хана Райч, която е германски летец-изпитател. По времето на нацистката власт тя тества много от новите самолети на режима.

Още едно издание е "Аз бях пилотът на Хитлер" на Ханс Баур, който е от най-приближения кръг до Хитлер, а автобиографичната му книга е една история за германския Фюрер и Третия райх.

На щанда има и други книги, които пресъздават най-смъртоносната война в света от гледна точка на нацистката политика, които явно притесняват евреите в Пловдив.

Припомняме, че "Пловдив чете" се организира от дълги години от едно от най-известните пловдивски издателства, което е собственост на депутата от ДБ Манол Пейков.

Пловдив се слави като град, който е толерантен към различните етноси, които през годините живеят в мир и разбирателство и отбелязват заедно своите празници. Пловдив и пловдивският митрополит Кирил остават завинаги в историята със спасяването на българските евреи по време на Втората световна война. 

Предизвикването на подобни скандали не говори добре нито за Пловдив, нито за събитието, най-малко за неговите организатори.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
Понеже гледам,че много ви се иска да направите няква малумна сензация с тая безсмислица,че чак обновявате такава измекярска новина.или не ви допаднаха коментарите иска ви се всички да ги оплуем но не. Аз лично съм за предлагането на тази литература.това е част от историята дали на някои му харесва или не няма значение това е художественно произведение което няма нищо общо с малтретиране на евреи или които имат някви претенции че ги малтретира една книга.подяволите не я четете не я копуваите ваш избор е аз лично искам тази литература.мисля че още тогава сме доказали солидарността към различните.престанете да ни натяквате за противното за някъв вид расизъм измислен смешен или толерантност към човек които не е добре и затова не е добре сексуално ориентиран.(лекуват ги от първия път в градския пандел) и излизат а.ално разглезени.А негъра гаден на мен бял или снежинка като ми каже аз него за расизъм мога ли да го съдя или то пак важи ама само за чернокожите.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Електронно таксуване в градския транспорт
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: