ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Министър Тагарев за помощта за Украйна: Възможно е да получим над 10 пъти по-голямо финансиране
Автор: ИА Фокус 15:15 / 29.06.2023Коментари (3)2014
© Фокус
"България участва пропорционално на своя брутен национален доход с по-малко от 0,5%, но шансовете ни да получим финансиране са за многократно по-голямо. Възможно е над десет пъти да говорим, определено". Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев пред журналисти в парламента след края на изслушването му от депутатите, предаде репортер на "Фокус".

"Заради руската агресия НАТО преработва своите военни планове, планове за сдържане, отговор и отбрана. В тези планове се предвиждат и допълнителни изисквания към войските, тяхното разполагане, създаване на съответната инфраструктура, щабове за командване и управление. Една от възможностите е да бъде създаден на наша територия многонационален щаб на сухопътна дивизия", каза Тагарев.

Според него това не означава, че в нея ще има войски към днешна дата или догодина, но страната ни трябва да имаме капацитета да го управляваме заедно със съюзниците ни. "Поредната спекулация е, че участваме във войната в Украйна.60 страни са във формата "Рамщайн", никоя от тях не участва във войната". Няма дискусия за изпращане на Т-72 в Украйна. В никакъв случай няма да стане въпрос за някой от тези 40 танка, които бяха модернизирани в последния проект", добави министърът.

На въпрос дали ще се праща ПВО той отговори, че става въпрос за поверителна информация. "Върви процедурата към присъединяване към инициативата на ЕС за снаряди за Украйна. "Междувременно на работно равнище информираме нашите съюзници, че проявяваме интерес към тази инициатива. Тя е изключително полезна за България, не само за армията, а и за българската индустрия. Надявам се, че не сме изпуснали влака. Забавяния от порядъка на три месеца към днешния ден са значителни", поясни Тагарев.

"Това не е съвсем безплатно. Във всички тези формати България участва пропорционално на своя брутен национален доход. Участваме с малко по-малко от половин процент, но шансовете ни да получим финансиране са за многократно по-голямо финансиране - шансовете ни са да получим финансиране над 10 пъти“, уточни военният министър.

По повод изказванията на БСП, че те са спрели той да бъде министър на отбраната в кабинета "Петков", Тагарев посочи: "Чухме го публично най-накрая, досега беше тайна".

"Бях съветник, официално по линия на НАТО и други международни организации. Нашият опит около прага на новия век, когато бях директор на "Планиране на отбраната“ като цивилен, се считаше за много ценен и евентуално полезен на Украйна. Работех със съответната дирекция, посещавайки Украйна през месец, през два или три в зависимост от тяхната готовност да приемат съвети и ми плащаха съответните международни организации. Те покриваха разходите по тези пътувания", уточни министърът.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 29.06.2023 г.
0
 
 
Това даване на оръжие е хубава възможност да си подменим боклуците, които някой все още наричат оръжие.
-1
 
 
Предател на Родината. Заслужаващ съд и доживотен затвор . Работил 6 години като съветник в министерството на отбраната на Украйна. Забележете"без пари" Двоен агент на Украйна и САЩ. Не случайно министър сега. Престъпник.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: