ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин с 50 глоби за паркиране под стълбите и продължава да спира там, ето защо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:37 / 04.07.2023Коментари (4)9982
Интересен казус се заформи след статия на Plovdiv24.bg относно паркиране на автомобили под стълбището на Дома на техниката. След нашата публикация с редакцията ни се свърза собственикът на автомобилите, който помоли да не споменаваме името му. По думите му зоната е частна собственост на Дома на техниката и той като наемател има право да паркира там, тъй като държи офиси, а мястото под стълбите не е общинска собственост.

Предварително уточняваме, че в редакцията на Plovdiv24.bg получихме няколко сигнала със снимки на паркирани различни автомобили на въпросното място - под стълбите на Дома на техниката. При наша проверка се оказа, че там наистина има паркирани коли.

По информация на собственика на автомобилите от нашата първа статия досега е глобяван и има 40-50 фиша за паркиране на това място, като миналата година е платил около 2000 лева глоби. На нашия въпрос защо досега не е урегулирал паркирането документално, той заяви, че пътувал много и нямало време да се занимава с това.

"За да падне и за да бъде отменена всяка една глоба, трябва да заведа дело, а това са разноски и на общината, която ще ги "загуби"", сподели читателят ни. Той ни предостави и схеми на сградата, за да онагледи, че е прав.

Фактът обаче, че плаща наем на част от помещенията в сградата не означава, че има право да ползва зоната за паркоместа, тъй като тя не е отредена за такава, няма одобрен проект и няма схема, нито промяна на предназначението - нещо, което самият той призна в разговора с нас. Нензайно защо предпочита да плаща глоби, а да не плати служебно паркомясто, където това е възможно в непосредствена близост или в "синя зона", която е наоколо.

"Това е частна собственост, не е държавна площ. Аз мога, ако искам да си паркирам, мога да минавам, ако искам, мога да го заградя", така каза мъжът пред нас. Той обаче като наемател юридически няма такива права.

"Общинска полиция лепи по 20 по 20 лева и аз за всяка глоба трябва да заведа дело срещу Общината и тя трябва да плати разноските по това дело. Трябва ли да "ощипя" Общината с 30 000, за да може тя да вземе 2000 лева", попита риторично той и добави: "Защо "Общинска полиция" не върви и не лепи фишове на паркираните коли в безистена, които са на телекомуникационна фирма?"

При въпрос от наша страна защо не сложи поне табела, за да е ясно, че има разрешение от собственика да паркира - той обясни, че трябвало да прави проект. По време на разговора спомена и че е разговарял с началника на "Общинска полиция" Тодор  Боюклийски, който му е казал да загради мястото и да отиде в общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта", за да изясни казуса по паркирането. Това все още нашият читател (до 03 юли 2023 г.) не е направил, тъй като се изисква, по думите му, промяна на предназначението на имота. Той уточни, че е по-лесно адвокатът му да събира пари от общината от делата.

Мъжът призна още, че преминава през пешеходната зона към мястото, където иска да паркира (нещо, което нарушение по закон). Според него ограждане не е направено досега, за да няма ограничен достъп на гражданите, както и че тези места били свободно оставени за позлване от наемателите на Дома.

При нашата проверка и според кадастралната карта обаче имотът е частна общинска собственост. Зоната около Дома на техниката е пешеходна зона, като за това има и съответните знаци. (вижте в галерията) 

Plovdiv24.bg се свърза с директора на общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" и кмета на район "Централен" Георги Стаменов. И двамата заявиха, че, за да се ползва, което и да е място за паркинг, то трябва да има одобрен проект и схема за това и да съответства на законовите разпоредби, а такива документи няма налични.

"Там няма път, коли не могат да минават, дори и имотът под стълбите да е частен", заяви Георги Стоилов. Дори и да могат да паркират автомобили там, трябва да има одобрение от районния архитект, че предназначението на имота е в съответствие със закона. В момента обаче такива документи няма.", допълни той.

Районният кмет Георги Стаменов потвърди думите на директора на  ОП "ОКТ", че коли нямат право да преминават през пешеходната зона и да паркират под стълбите. Той уточни, че безистенът е част от сградата, но всички външни площи са общинска собственост и никой няма право да паркира в пешеходната зона и съответно ще получава санкцията, наложена от "Общинска полиция".


Още по темата: общо новини по темата: 2375
27.04.2024 »
26.04.2024 »
23.04.2024 »
22.04.2024 »
21.04.2024 »
21.04.2024 »
предишна страница [ 1/396 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Лашкате скоби всеки ден и готово, а фишове...
+1
 
 
Няма как да минаваш през пешехдна зона за да идеш да паркираш пред стълбите.Ама шфиорчето щом има пари да дава за глоби да ги дава.Парите са си негови.А може и паяк да дойде.
0
 
 
По едно време звънях ежедневно на 032/630-777(общинска полиция) за този индивид и никога не видях да го глобяват... на края на тунелчето от което ко*елдака захожда си има знак, че е пешеходна зона и общината нищо няма да загуби, селяндур мръсен. Звънял съм и на 112 и резултат никакъв наглеца си е наглец и това е...освен това редовно се паркира и зад кръчмата в градската градина, точно до турското посолство, ноооо резултати няма Ганя си е Ганя, а другите да го духаме.
0
 
 
селски тарикат... аман от такива! акъла няма да ви дойде като слезнете от балкана...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: