ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Николай Витанов: Чакаме големия напън с многото кръв! Найс, а?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:29 / 04.07.2023Коментари (4)5545
©
Известният математик проф. Николай Витанов представи своята кратка информация за политиката и войната за 04 юли 2023 г. в своя Фейсбук профил:

Днес, преди да почна за нашенската политика и войната, да ви кажа няколко думи за Франция. Случващото се там показва, че трябва да мислим със собствените си умове, а не безкритично да правим каквото ни се каже от западна посока. Явно е, че френската издънка с мигрантската политика и демографията е могъща. Ясно е, че това е вследствие на действията на некомпетентни политици, които са пренебрегвали предупрежденията на френските учени десетилетия напред. И са закарали оная Франция на тримата мускетари и де Гол насред помийната яма. И сега се чудят каква да правят. 

Но тези същите, се опитват да ни дават акъл ние какво да правим по отношение на мигрантската политика. Винаги съм ви писал, че когато пускаш в страната си големи групи мигранти и броят им прехвърли определен праг, няма да можеш да ги контролираш. Гледайте потвърждението. Тези истории във Франция няма да спрат. Следващата ще бъде още по-разрушителна. Защото френските политици са изтървали нещата. А са ги изтървали, защото действията им в продължение на десетилетия са били неадекватни. А действията им са били неадекватни, защото ориентацията на векторите им съответни на демографската политика е била в грешна посока.

Каква е поуката за нас?

1. Няма какво да слушаме съвети от хора с непревилна ориентация на векторите на мигрантската и демографската политика.

2. Никакво масово пускване на мигранти в България. България може да абсорбира по 1000 мигранта на година от тези, които нямат родствени връзки с българския народ. От другите, които имат родствени връзки с българския народ или са близки по език - до 10 000.

3. Точка 3 означава само едно – квоти и то ниски квоти. Събитията във Франция и прехвърлянето им в Белгия е Швейцария показват само едно – мигрантската политика на Европейския съюз е била неадекватна в продължение на десетилетия, неадекватна е и сега.

Има една японска поговорка: Ако родителите работят, а децата не искат да работят, то внуците ще тънат в мизерия. Това стана в Европа. Поколението, което преживя войната и следващото, което беше прихванало нещо от мизерията, работеха и я посториха наново. Следващото поколение обаче спря да работи. Всичко на бюрце, да не си цапа ръчичките. За робатата с оцапани ръчички ще си внесем мигранти. И ги навкараха и то от страни със съвсем друга ориентация на хронотопния вектор. Сега се насочват към мизерия, към все по-силни бунтове и размирици. Не се учудвайте, че на някои им харесва да палят коли, къщи и да грабят магазини. Образно казано, след като безхаберно си докарал джунглата в подредената си страна, няма какво да се чудиш, че действат законите на джунглата.

Гледайте какво става във Франция и помнете прогнозата ми – ще става все по-лошо. И не само във Франция. Французите някога са били велика нация. Дано да е останало нещо от онзи дух у тях.

Българската политика. Прогнозирано ви е – Куклено шоу. Гледате Кукленото шоу. Писал съм ви че сценаристите на истинското Куклено шоу се бият по главите от яд – те такива сценки не могат въобще да се преставят.

Текуща сценка – кандидат за кмет на София, издигнат уж от демократични сили, а с тежко наследство от Държавна сигурност. Откровена подигравка с тези, чиито родители и дядовци са пострадали от същата тая Държавна сигурност. Да оставим настрана тоталната аматьорщиа да си изкараш кандидата много месеци преди изборите. Че нали ще му намерят всякакви слоби места и ще го заблъскат по тях. Особено пък тоя с това тежко тоталитарно наследство.

И той тръгва съвсем по канона – срам го е. Защо те е срам, бе, момче, човек не избира родителите си и дядо си. Каквито – такива. Ясно е, че няма да те обичат заради тях. Но хората те гледат тебе. Гледат как се въртиш и се отричаш. И си мислят, че както днес предаваш родителите и дядо си, така утре ще предадеш и тях. Неолибералната пумпалщина няма да ти помогне. Превръщаш се в токсична кандидатура. Скрий се зад кулисите. Не се показвай докато не наближат изборите. Това е верния път. Иначе ще се оплетеш и може и да загубиш, ако огошото извади силна кандидатура. Това ти е надеждата – минимален брой грешки и слаба кандидатура та ГЕРБ-СДС.


А нещата си вървят по староме – гледаме си куклеото шоу.

Зад кулисите ви е прогнозирано главохвърчене. Гледайте главохвърченето. Знаета прогнозата – накрая ще остане един, който ще вземе много глави и ще наведе векторите на останалите. И той ще управлява. Виждаме устройване на хора в президентската администрация. Президенствият клан стяга редиците. Другите кланове – и те. Идва лятното затишие преди голямата главосечене наесен.

Да приключим с тези, които разиграваха фашистката карта. 

Цитирах им оня, дето не могат да го познаят кой е и ги питах – кой е тоя? Щото се пишат големи познавачи на фашизма и определят кой фашист, кой – не е. Не го познаха кой е. А кой беше? Адолф Хитлер цитирах на великите разбирачи от фашизъм. Те Хитлер не могат да познаят, тръгнали да квалифицират кой фашист, кой не е. Много ще прокопсаме с такива разбирачи, ще знаете. Под носа им ще се пръкне мощна фашистка партия и те няма да се усетят. Абсолютна аматьорщина.

А вие, другите – гледайте ги. Добре ги гледайте, как за нищо не стават. И гледайте какво става във Франция. И мислете.

Сега към войната.

Там всичко си е според прогнозите. Няма промяна в ориентацията на елементарните вектори. Ориентация в Украйна: продължаване на войната - 1, спиране на войната – 0. Тия, които държат Украйна на системи: продължаване на войната -1 , спиране на войната 0. Както се казва: на украинците натовската техника им е без пари. За НАТО украинското пушечно месо е без пари. Интереса е в една посока – продължаване на войната, Съюзът е здрав.

При руснаците: продължаване на войната – 1, спиране на войната – 0. Значи, войната си продължава според прогнозата Днес е ден 54 от Големият юруш. Ден 23-ти от втория месец. Проверка на юруша за запек - очаквано наваксване на заетата територия от украинската армия за втория месец – 253 квадратни километра. Има някакво придвижване, поне така твърди украинската страна. Но не са 253 квадратни километра. Следователно Големият юруш още е в запек. Не е пробита дори първата руска отбранителна линия. Оправдава се прогнозата ми, че когато системата "Таракан“ срещне плътни отбранителни линии, тя гърми. Ето, пред очите ви е, гледайте – гърми.

Ориентациите на векторите ги виждате. И по-сложните вектори са така ориентирани, че се очаква динамиката да е по посока на продължаване на Големия юруш. Очаква се Голям напън за отпецване на Големия юруш. Очаква се кръвта а почне да се лее като река. Причина – идва среща на НАТО, а първите руски отбранителни линии не са пробити. Има да се наваксват квадратни километри от първия месец на юруша. Трябва да се рапортуват резултати иначе системите могат да бъдат спрени.

Срещата на НАТО е тъкмо на края на втория месец на Големия юруш. Тоест, очакванията за загубите на украинската армия се очакват да бъдат изпълнени и преизпълнени. А те са – за 2 месеца - 60 000 човека безвъзвратни загуби за украинската армия, 300 загубени танка, 300 загубени оръдия, 600 загубени бронирани машини. Руски загуби – 3 пъти по-малко в техника, над 5 пъти по-малко в жива сила.


Чакаме Големият напън, който да отпуши Големия запек. Чакаме най-сетне първата отбранителна линия на руснаците да бъде пробита. На 11 юли свършва вторият месец на Големия юруш. Тогава е и срещата на НАТО. Трябва да се рапортуват успехи. Следователно – чакаме щурмове на пушечното месо.

Къде да ги чакаме?

1. Кременная. Там руснаците даже успяха да напреднат и сега се очаква отчая украински юруш за връщане на загубените територии. Трудна работа – руските отбранителни линии са плътни, системата "Таракан“ гърми.

2. Времеевския участък на фронта. Тук така и не разбрах, стигнаха ли украинците да първата от трите руски отбранителни линии или не стигнаха. Май още не са стигнали, а броячът на загубите върти като бесен. На руските, де на руските. Украински загуби – нема, как ще има.

3. Бахмут-Соледар. Тук върви мощна утилизация на украински части. Планът за флангови удари в посока Бахмут одавна е известн на руснаците и щурмовете на пушечното месо го превръщат в кайма това пушечно месо. Бахмутската месомелачна продължава да работи.

4. Запорожското направление – и тук вече втори месец имаме боеве преди първата руска отбранителна линия. Засега – пълен провал.

Забелязва се нещо интересно. Някой много го е страх от пробив на фронта от страна на руснаците. Страх лозе пази – има доста части, които вместо да атакуват в горните 4 направления, се дължат в дълбочина, за да запушат евентуален руски пробив на фронта. Идеята е добра, но гоподарите искат успехи до края на седмицата, че почва срещата на НАТО . Орбан вече пита – какво стана с десетките милиарди, изпратени в Украйна. Резултат – никакъв – дори първата руска отбранителна линия не е пробита. Недоволството се увеличава.

И аз съм разочарован. Очаквах повече от украинската армия. Че стигнете най-накрая до тая първа отбранителна линия, че пробийте я. Иначе системите могат да бъдат спрени.

А, да, можем да разчитаме на българското магаре, което се прави на куче и облайва с магаешки акцент тиранозавъра. Тиранозаври не се облайват. Стои се далече от тях. Тиранозаврите ядат магарета и не им пука, че магарето написало с боя на кожата – аз съм съюзник. Друга е правилната тактика на магарето в света на тиранозаврите. Не става с препрограмиран мозък дасе хвърляш да облайваш тиранозавъра. Трябва да ти се препрограмира ДНК-то, за да почнат да ти растат остри зъби. Но това, не всеки го може. И като не може – пускаме препрогромирания магарешки мозък да бауца с магарешки акцент срещу тиранозавъра. 

Абе трай си там, продавай оръжие като ще продаваш, ама си мълчи. Какво ще получиш като ревеш. Снимка пред хлоратора – но те сегашните аматьор пропаганатори и това не знаят какво е. Това не знаят какво е, Хитлер не знаят кой е, да не ги питаме кой е Джовани Джентиле – в отлична посока са наведени векторите им, много ще прокопсат, от мен да знаете. Гледайте.

Отдавна ви е прогнозирано, че нещата ще се развиват по Великата доктрина. А тя е: Намери глупак, който да ти реализира интересите за собствена сметка.Технологично това става така: Намираш глупака, като го създаваш. Навеждаш ориентацията на вектора му по посока на реализацията на интересите ти. И го пускаш да действа. Пиеш си биричката и гледаш съответното Куклено шоу. Найс, а?

С две думи – промени няма, чакаме Големият напън с многото кръв, че да видим най-сетне пробити първите руски отбранителни линии. Иначе лошо. Лошо Седларов, лошо.

Я да видим какво става с прогнозите за коронавируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 344 дни

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. 

Валидност – вече 448 дни. 14 месеца са 425 дни, ей така да позапомните какво да очаквате от следващите, дето ще ви анализират и прогнозират следващата епидемия.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Желая здраве и успехи и нека войната и вирусите да стоят далеч от вас.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 04.07.2023 г.
0
 
 
Ни математик, ни професор е тоя папилом. Кажи бе, Витанов - какво ново откри с "научния" си труд, та стана професор? Преписвате един от друг - това е. В България професорите станахте повече от хранителните магазини.
0
 
 
Рубладжийството е психично заболяване. Само престой от поне година в едно руско село може да доведе до излекуване.
0
 
 
Много умен този Витанов!! Разбира от политиката във Франция, войната между Украйна и Русия (която щеше да свърши за 2 седмици според него), от Ковид, медицина и т.н. Ако и математиката му е толкова.....
0
 
 
Поредния помияр , който се прави на велик анализатор. Човек какво ли не прави, за пари. Беше се покрил някъде. Когато служиш на чужда пропаганда , рано или късно ставаш "жертва". Дългите статии , отекчават читателя.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: