ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (16) | Вчера (8)
Феноменално: Пловдивчанката Пиронкова би и Винъс, стигна полуфинал в Уимбълдън!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:38 / 29.06.2010Коментари (129)16507
Пловдивчанката Цветана Пиронкова постигна може би най-големия успех в историята на българския тенис, достигайки полуфинал на най-престижния тенис турнир в света - Уимбълдън. Цвети надигра поставената под номер 2 на Уимбълдън и номер 2 в световната ранглиста Винъс Уилямс с 6:2, 6:3. За пръв път в историята българска тенисистка достига до полуфинал на турнира Уимбълдън. През 1992-а и 1993-а Мануела Малеева достига полуфинали на US Open, но като състезателка на Швейцария.

Цветана Пиронкова стартира четвъртфинала си срещу Винъс Уилямс по невероятен начин. Пловдивчанката взе първия сет категорично - 6:2, като взе два пробива на поставената под номер 2 в схемата в Уимбълдън. При 5:2 гейма Цвети дори водеше с 40:0 и имаше три поредни брейк-пойнта за сета, но трябваше да изстрада сета след равенство
©
40:40.

Вторият сет започна малко колебливо за Цвети. При 1:1 тя допусна пробив от американката. Това обаче изобщо не смути Пиронкова, която показа феноменална психика още при 1:2 веднага върна пробива, след което спечели още 3 гейма до 5:2. При този резултат тя бе много близо до нов пробив, с който да вземе и победата, като изпусна два мачпойнта. В гейма при сервирането си обаче тя не сбърка и затвори гейма с 6:3.

С победата Цвети си осигури място в топ40 на световния тенис. Освен това тя ще вземе 250 000 паунда от наградния фонд от турнира. Това е приблизително 1/3 от парите, които тя е спечелила изобщо до сега в кариерата си. В битка за финала Пиронкова ще играе срещу Вера Звонарева, която спечели трисетов мач срещу Ким Клайстерс. Пиронкова пък до сега не е губила сет в турнира.
Още по темата: общо новини по темата: 45
22.07.2010
08.07.2010
06.07.2010
06.07.2010
05.07.2010
04.07.2010
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Спhttp://www.economic.bg/bg/news/7/parviyat-grad-u-nas-kojto-vavezhda-integriran-gradski-transport.htmlодели какво ново....
на 30.06.2010 г.
+1
 
 
Нащо си е най-хубвако. Другите са някакви назобани животни.
+2
 
 
Колко малко му трябва на българина да се чувства горд,че е българин.Да покажем на света,че и ние сме хора,а не само лъжци и крадци.Браво на момичето!Заслужена победа.
+2
 
 
Дано сега квадратните глави от БНТ се сетят да размърдат малко скапаната си програма и вместо Слави, Марта и тъпите турски сериали да освободят прозорец да гледаме мача на Цвети с Вера Звонарева. Защото е много лесно да искаш такса телевизор, а да няма покритие. Тъпанари. Цвети, давай все така спокойно. По-добър стимулант от спокойствието няма, а и когато знаеш колко българи са зад теб победата ти срещу Вера Звонарева ще бъде още по-сладка, защото ти още не си показала всичко, което можеш.
+1
 
 
Силно е надявам.Цвети да не ни напусне като едно друго допингово,бременно създание,чийто баща прилича на шотландския боец,някъде из ала-бала-ница-СТАН!!!!!
+2
 
 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!! Браво на Цвети !
0
 
 
В такъв момент ми идва да излезна пред целият свят и да извикам ГОРД СЪМ, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН. По принцип пак се гордея но не ми се вика. Браво пожелавам ти успех на 1/2 финала No Comment...
+1
 
 
Евала,сега е наред Звонарьова,мисля си че с нея Цвети има голям шанс за успех,май тая година Уимбълдън може да е български?!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ФК Асеновец: Нека една 100-годишна традиция бъде продължена!
ЦСКА-София постави цел на Белчев, но всичко зависи от Ботев
Хегемонът продължава да изумява! Подобри собствения си национален рекорд!
Официално: Левски ще има нов треньор
Призив от "Лаута": Семейство с две дечица се нуждае от нашата подкрепа!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: