ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Анонсираха големи промени в градския транспорт на Пловдив!
Автор: Данислава Вълкова 12:05 / 11.07.2023Коментари (6)13276
© Plovdiv24.bg
250 автобуса ще бъдат оборудвани с нашите устройства, хората ще имат възможност да зареждат превозни документи - транспортни карти или да заплащат с дебитни, или кредитни карти. Ще се контролира всеки един лев приход, като системата е свързана с НАП, а AVL- системата ( за проследяване на автобусите) ще бъде модернизирана.

Това заяви изпълнителният директор на фирма "Тикси“ Николай Недялков, предаде репортер на Plovdiv24.bg. По време на пресконференцията днес в Община Пловдив той обясни какво и в какви срокове ще се случва за модернизацията на градския транспорт. Припомняме, че фирмата спечели обществената поръчка за 14 млн. лв. с ДДС, която обхваща и платеното паркиране в "синя зона" и паркингите в града.

На контрольорите ще бъдат предоставени ръчни устройства, които ще правят проверка на редовността на пътниците по автобусите, ще може да се види дали плащането е станало и чрез дебитните карти.

Системата, която вече е готова и предварително разработена и работи във Варна и София, ще обхваща и паркингите, като ще може да се осигурява и да има паркинг-райд услуги, т.е. - паркинг и превоз, когато община Пловдив реализира интермодални терминали или буферни паркинги. 

През септември трябва да започне поетапно внедряването ѝ и обучение на служителите. Догодина през юни цялата система за таксуване, включително тази за градксия транспорт, трябва да работи и да е интегрирана по всички линии. Оборудването и монтирането ще отнеме няколко месеца, като за целта ще се направи сериозна организация, тъй като автобусите са в движение. Междувременно трябва да се обучи и целият персонал и след това ще има 4 години поддръжка и администриране на системата. 

В тази връзка за паркирането рискът е поет от фирмата изпълнител "Тикси", дори ако няма реално плащане от клиент на оператор заради неплатена телефонна сметка: "След това ще си търсим средства от операторите", посочи Недялков.

За паркиране и билети в градския транспорт ще може да се заплаща и през приложение в телефона, а не само с карти. То ще показва допълнително полезна информация за потребителите - най-близки паркинги, зарядни станции и т.н. ще има възможност и за абонамент. 

"По този начин ще сложим край на опашките за закупуване на карти от ученици и пенсионери по гишетата, а те ще се зареждат от разстояние", заяви Недялков.

По думите му ще се прави реален анализ и изчисления с реални данни и на автобусите, и на пътниците, така че системата да се променя според техните нужди.

Следващите 4 години са от решаващо значение за това общественият транспорт да е по-модерен и по-екологичен. Това заяви заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов.

Той припомни, че в момента се реализира градска железница - S-Ban. Вече тече първият етап с пробива под ЖП гарата и повдигане на Бетонния мост, вторият включва повдигане на линията и отпушване на "Пещерско шосе", "Свобода" и "Шести септември", а третият - удължаване на линиите до Скутаре и Тракия икономическа зона, така че да се улесни придвижването на хората до работните им места.

От старата система ще се види дали може да се използват старите валидатори, бордовите компютри и GPS - устройствата. По спирките системата няма да се сменя.

Предстои промяна на наредбата за продажба на превозни документи. След една година общината ще има реална информация за продадени билети и да може да предоговори плащането на километър на превозвачите и да осъществи контрол, като ще се върви към закупуване на електрически автобуси и предоставяне на линии на общинското предприятие "Екобус".



Още по темата: общо новини по темата: 1005
26.04.2024 »
26.04.2024 »
24.04.2024 »
22.04.2024 »
20.04.2024 »
14.04.2024 »
предишна страница [ 1/168 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Олигофрени, що "новите" рейсове дето ги купихте нямат климатици бе. Някой пак е брибрал едни пари и купил възможно най-големите боклуци.
+1
 
 
Вие започнете първо с пускането на климатиците в жегите, че докато мина пет спирки и потника ми залепва за гърба.
0
 
 
Най-лошият градски транспорт в България. То няма автобуси, идват когато си поискат, не пускат климатици и като цяло - правят каквото си искат превозвачите, а управниците ни постоянно им вдигат субсидиите. А какво стана там с няколко милиона, които Тотев похарчи пак за някакви системи. Така и не заработиха. Пак само да се усвоят едни пари беше работата май.
+2
 
 
Може и да стане след 100 или 200 години но ние до тогава няма да сме живи и пак ще откраднат парите
0
 
 
Корупция или некадърност? Само аз ли виждам, че "новите" автобуси МАН НЯМАТ климатик!!! Кой и как ги пусна в движение по линиите на градския транспорт? Кмете, кмете-е-е, хайде да си ходиш, с цялата си компания...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: