ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Славчо Атанасов праща второ писмо на Бойко Борисов, държи да си спази джентълменската дума
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:05 / 05.07.2010Коментари (55)5925
© Plovdiv24.bg
Цинично, безпардонно, арогантно, нелепо и подло е, че на Пловдив се режат договорените с правителството милиони за софийския боклук. Тази поредица от епитети изстреля кметът пред журналисти за ненамерилите за втори път в актуализацията на бюджета обещани за тази година 15 милиона лева, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Недопустимо е говоренето на пловдивския депутат и председател на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, че, видите ли, било криза, нямало пари и не можело на едни общини да не се дава, а на Пловдив да се дава. Кой друг, освен Пловдив, протегна ръка на София да помогне за боклука?" - подчерта Славчо Атанасов.

Ни вопъл, ни стон не е последвал от страна на премиера след адресираното до него преди седмица писмо по въпроса. Затова още днес кметът му изпраща ново, в което за втори път ще настоява Бойко Борисов като голям силен мъж, че дори и мъжкар, да си изпълнел мъжката дума като се издължи на Пловдив.

На пух и прах кметът разби упреците, че парите не били разчетени по години, а били договорени само като една обща сума, държейки в ръката си министерското решение по проблема с разбивки по години. Единствено 800-те хиляди лева за почистването на Марица са изплатени, припомни той. През 2010 дължимите пари за 15 милиона, а за следващата - 10 700 000 лева.

"Чистенето на Марица е изключително спешно, все повече коритото й заприличва на джунглата на Амазонка. Контрастът е особено ярък като се погледне реката от моста на УХТ, където бе частично поизчистено", отбеляза Атанасов. Той припомни, че ще бъде отрязан ремонтът на бул. "Марица-север", който чакаше дофинансиране с парите от боклука. Ще разпореди фирмата, извършила подмяна на ВиК, да възстанови паважната настилка, което нарочно не се е случило веднага след приключване на дейността й, тъй като се очаквало да започне разширението на булеварда. Засега остава довършването единствено на "Марица-юг".

5,5 милиона трябва да изплати общината за извършени вече дейности от гръцката фирма по реконструкцията на Синдикалния дом. Търсят се резерви ремонтът да продължи, но не е изключено, ако не се намерят, той да бъде замразен.

Славчо Атанасов не се наема да дава оценка за работата на българския премиер, нито да коментира самооценката му от Много добър (5), но смята, че правителството се държи неджентълменски спрямо Пловдив. За пореден път не забрави да акцентира върху усещането си, че има заинтересовани кръгове, чиято цел е хубавите неща в Пловдив да не се случват. Отказа да конкретизира поименно недоброжелателите, но изрази надеждата, че пловдивчани са достатъчно интелигентни и разбират за какво иде реч.

В момента неговите грижи се увеличавали, тъй като се чудел какво ще отговаря на съветниците, които се канели да го питат кога и ще дойдат ли изобщо милионите, срещу които те са гласували за приемането на вмирисаните софийски бали на сметището в Цалапица.


Още по темата: общо новини по темата: 152
28.11.2013 »
30.11.2012 »
28.11.2012 »
28.11.2012 »
26.11.2012 »
13.11.2012 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
На ЛаФчо няма да му дадат тези 15 млн. защото е гламав и популяв. Та явно Бойко е преценил, че няма да даде парите по предназначение, а ще открие някой нов паметник!! То от тях вече няма място къде да играят децата! Не забравяйте, че "на гюме" чака 3 млн. поредната простотия на ГлаФчо и неговия придворен скулптор Николай Савов - паметника на цар Симеон пред областната управа! А знаем, че ГлаФчо ако пари да улици няма, то пари за паметници винаги осигурява (пък било то и за сметка на някой по-належащ проект)! "Луд за вързване" - знаете я тази приказка!!
+1
 
 
Аз,ако съм на Славчо,ще върна поне 1 камион боклук от Цалапица,та право на жълтите павета...
Пловдив е само наш! Вечно наш!
на 06.07.2010 г.
-1
 
 
И за да не бъда погрешно разбран след долното мнение - Славчо да си събира куфарите и да го няма. Аз също мисля, че е честен човек, но за кмет на Пловдив се иска МНОГО повече от това да си честен човек. Всеки служител в банка щеше първо да погледне датата, на която трябва да се плати за боклука, а той дори на записал такава. Отсега нататък - на личната карта на всеки кмет на града ни трябва да пише РОДЕН В ГР. ПЛОВДИВ - малко и 'ген' и сърце трябва за тази работа.
Пловдив е само наш! Вечно наш!
на 05.07.2010 г.
+2
 
 
Тук доста потребители твърдят, че 15млн са нищо пари... Ами като са нищо пари - да ги дадат както е по договор, а не цял ГЕРБ да ми подскачат като БКП-ейци - всички в един глас и който не слуша - вън от Партията. Добре дошли в миналото!
-1
 
 
главчо защо не пращаше писмо на авера си станишев тука писмо не трябва отиваш при бат бойко навеждаш се яко целуваш кунката е едва тогава може би ще ти се оправят нещата - може би а може би не но ти иди и се наведи
на 05.07.2010 г.
0
 
 
Славчо, боклука ще бъде твоята голгота.Не си лош човек ама един ден ако ти направят паметник възседнал прогнила бала няма да е грешка.
-2
 
 
Не плачи като вдовица Слави /ама ти си Славчо та ти прилича да ревеш кат детенце/, защото веднъж като си се навел за сапунчето после ще те оправят и без него. Сами сте си винобни дето сте се нагъзили с лакомите си задници.Ама нали знаете "Битият си бит такованият си е такован" Сори майна !!!
-2
 
 
Идиоти!Пари на крадци няма да дадат,поне не на тези сегашните.Не се палете щото на Славчо ич не му пука за града - гледа да разпредели някой лев докъто не са го арестували , затова дава зор! Проекти - глупости тем подобни-Глад мори добитъка драги зрители!
+4
 
 
В София не могат да простят на Славчо комбината с БСП и затова го прецакват отвсякъде.Самият той не успя да намерия най-добрия подход и тръгна на открита конфронтация.Не съм съгласен с твърденията,че кмета разчита градът ни да се развива единствено благодарение на тези пари-Марица,бул.България и жп линията при Модър-Царевец са държавни!!!Ако утре реката залее града ни,тази същата държава ще трябва да извади не малко пари.Не съм фен на кмета,но е ясно,че ние,пловдивчани,сме заложници на мръсни политически игри!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: