ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Българка проплака: 60 лв. порция чеверме на Рожен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:22 / 15.07.2023Коментари (22)16873
© Facebook
Българка, посетила събора на Рожен, реши да сподели своите впечатления от преживяването. Във фейсбук тя написа пост, който Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса. Ето какво написа жената:

РОЖЕН 2023 в 2 часа пред нощта...

Трибагреникът ни се вее красиво, но се вижда само отблизо. Отдалече съзираш един висок до самото небе стълб, докарани и сглобени от Турция колони. Песни юнашки се извиват в юнашкия лагер зад плета с надпис "Бащино огнище" и се веселят хората отсега. Жарта догаря, пушат още, а чеверметата отдавна са готови.

Утре (днес - бел. ред.) ще ви ги претоплят. Нарязали хората и оставили на дъската да го накусим и ние случайно минаващите. Е,опитахме го и без да плащаме вкусни са, но 60 лв. порция 300 гр. чеверме, 8 лв. кебапче и 3 лв филия хляб ще му приседне на човек като турим черта и сметнем накрая масрафа.

Навсякъде бдят за нашата сигурност, както охранява караул и стълба и специалната шатра. Подсигурена е и пожарна кола и цял куп охранители пръснати навсякъде.

Животинките оттатък от изложението са полегнали в малките им килийки, вързаните кончетата пасат, люлките чакат своите посетители, а търговците разтоварват от бусовете стоката си и нареждат шатрите - дюкянчетата си ще се изразят тънкописците ни, други разполагат скарите си. А, работници трудно намерили 120 лв гинльюк за цял ден, дето края му се не вижда никои не иска. Нищо не е същото...

Сбирали са са на родова среща тук, да са видят родовете и хора да се извият и да се наиграят и попеят в едно с това, а не да въртят търговия. За водицата да не говорим утре ще е най-търсена тя и бирицата, но наливна да искаш бол има само пара да има.

Адно врЯме на Рожен са са з`бИрали рОдове, да са разтОжат и да х`ми ульОкне. Айз`гА са з`бИрат от кол и вОже, а единствената цел е да х`ми ульОкнат КЕСИИНЕ!...


Още по темата: общо новини по темата: 33
03.01.2024 »
30.07.2023 »
24.07.2023 »
17.07.2023 »
17.07.2023 »
16.07.2023 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Като ти е скъпо на Рожен върви в Гърция на евтиния или на Съни бийч. Кола/Българския трибагреник / ви виновен .Президента ви крив .Това стадо няма угодия. Не яж като ти е скъпо .Отиваш на Рожен да се напукаш ли .Вечно недоволени но гласуват за мутри и тикви .После Радев виновен и за какво ?А тулупите чисти с пачки в ръчички .
-1
 
 
Щото е Еко,пасло тревичка в Родопа.Не е от хипермаркет позеленяло от антибиотици
0
 
 
Еми никой не те кара на сила да поръчваш. Нормално е на такива събития цените да са по-високи. А и аз също бях там и не са чак такива, каквито ги описва тази. Кебапчетата бяха по 2,5. Кюфтетата също. Наденички по 3лв. Бира 4лв. Нормални цени за събор. Никой не ви задължава да купувате.
на 16.07.2023 г.
0
 
 
70лв за килограм чеверме го има навсякъде където се предлага
+1
 
 
Употребяват всичко и всички. Съвестките помияри като Радев нямат род. Важното е на Кремъл да клякат, за да ги канят на руски софри с бериозки.
+3
 
 
Да не говорим,че горе се развяват и руски знамена,което е пълен абсурд и е незаконно ! Но важно е на шимпанзетата да им вземем парите и да се радват там нещо
+1
 
 
Този пилон и изказването на президента под националния флаг са падение за България. Вместо с парите да се осигури нормално водоснабдяване и електрозахранване на родопчани като достойни българи, безумният президент прави абсурдна политическа кампания против Украйна и излага България пред целия цивилизован свят. Освен това тези “ чевермета” на фона на глобалната кампания против промяна на климата и намаляване на месна консумация показва колко изостанала е тази “ патриотична” кауза в името на безумието, срам и позор.
+3
 
 
Всички такива събития, като събори и тем подобни...алчните пимияри дерат по Н-брой кожи. Да не е задължително, но от морална гледна точка не е правилно. Аз отдавна съм спрял да ходя по такива търгашки места...в Тракия същата работа на събора,,, под Младежкият хълм същата работа и т.н. и т.н. Ясно, че ще е по-скъпо от при бай Иван , но някои хора се оливат направо. ДАНО ГИ ХВАНЕ РАК И УМРАТ СЪЩИТЕ ТЕЗИ АЛЧНИ КОПЕЛЕТА.
+3
 
 
А бе нали има кол с байряк?! Отивайте яжте, пийте и се гордейте! То за друго раята не става!
+2
 
 
Спрях да ходя и аз заради лошата организация,задръствания и комерса горе.А сега и с тоя грозен кол хептен развалиха и погрозниха поляната.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: