ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
В. Апелян: Младежите на Пловдив могат да бъдат полезен коректив при реконструкцията на Детската железница
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:02 / 04.07.2006Коментари (13)6055
©
Както Plovdiv24.com вече писа, Детската железница в Пловдив ще бъде ремонтирана. Ремонтът започва след броени дни. По този повод потърсихме основните инициатори на идеата за възстановяването на уникалното съоръжение - двама от членовете на Асоциация "Приятели на желеозопътния траноспорт" - Владимир Миневски и Варужан Апелян.

След като вече публикувахме нашето интервю с г-н Миневски, днес ви представяме и отговорите на инж. Варужан Апелян. Той е роден в Пловдив. Апелян завършва ВВТУ "Тодор Каблешков", София, специалност "Технология и организация на железопътния транспорт". По-късно той специализира "Маркетинг в железопътния транспорт" във ВВТУ "Тодор Каблешков". Завършил е Русенски Университет "Ангел Кънчев", специалност "Технология и управление на транспорта".
Консултант по проект "Мерки за сигурност в железопътния транспорт" в XXXIX Народно Събрание. Инж. Апелян е бил експерт в Дирекция "Национална транспортна политика", Министерство на транспорта и съобщенията, сега маркетингов консултант в голяма частна компания.



Какво представлява за Вас Детската железница в Пловдив? Поредният служебен проект или нещо повече?
инж. Варужан Апелян: Проектът за възстановяването на Детската железница на Пловдив е принос към съвременния облик на нашия град и послание към пловдивчани и обществото като цяло на прага на Обединена Европа.
Влакът не е анахронизъм, железопътната мрежа на Европа е надеждата за по-качествен и екологично ориентиран живот, за бързо и свободно движение на хора и стоки, не е случайно, че основите на Европейската икономическа общност се положиха върху общата визия за транспорта и селското стопанство още през далечната 1957 година. Дори днес в Бялата книга на ЕС основната задача е възстановяването на равновесието между видовете транспорт чрез увеличаване на дела на железниците в Обединения транспортен пазар.


Трудно ли бе да убедите общинарите в смисъла и важността на възстановяването на уникалното съоръжение?
В. А: Според мен най-важното бе, че общинските съветници на Пловдив одобриха възстановяването. Особено сме благодарни на г-жа Стоянка Димитрова, г-н Тодор Кръстев и г-н Едуард Сарафян, благодарни сме и на цялата пловдивска общественост застанала зад подписката в подкрепа на начинанието.

Къде срещнахте най-добър отклик и помощ за проекта?
В.А: Мнозина ни подкрепиха морално, не мога да скрия, че най-голям и реален бе приноса
©
на медиите, проектанта инж. Васил Янков, на Либералната младежка асамблея и Съюза на инвалидите – дружество Пловдив.

Ново влакче ли ще бъде осигурено или ще се ремонтира старото?
В. А: Нашето мнение е че е напълно възможно и правилно да се използват детайли и елементи от старата композиция и инфраструктурата, но най-важно е локомотива да бъде модернизиран и адаптиран към съвременните изисквания за експлоатация, с цел да облужва всички посетители, а не както преди години да извършва само по 4 курса дневно, което е довело до намаляне на обществения интерес към съоръжението и сегашното му състояние. Проекта за възстановяване на локомотива предвижда построяване на изцяло нова енергийна и задвижваща система. Тя ще бъде изградена по най-модерната технология за задвижване на локомотиви и трамваи.

Кога очаквате съоръжението да бъде пуснато в експлоатация?
В. А: Убедени сме в волята на г-н Писков за възможно най-бързо възстановяване, имайки предвид времето за чисто административните и технологични процедури. Вярваме също така, че всички младежи и младежки организации на Пловдив могат да бъдат полезен коректив на това какво и по какъв начин се прави с Детската железница на Пловдив.


Още по темата: общо новини по темата: 28
25.08.2020 »
23.08.2020 »
18.11.2018 »
15.06.2016 »
20.04.2016 »
14.08.2015 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
un*comunist
на 16.01.2007 г.
0
 
 
Ами вече си мисля, че колкото по-бавно стават нещата в бг толкова по-добре щото се помисля повече, и не се прават прибързани действия. Искам да се обърна специално към хората недоволни от Пловдив - градът си се развива много хармонично, пропорционално с възможностите и нуждите си. Искам някой да ми посочи кой друг град в бг в момента изглежда по-добре и в кой друг град живота тече по този начин. И недейте ми давайте примери София или Варна примерно, щото са отчайващи картинки...
Aнонимен
на 10.07.2006 г.
0
 
 
Стига с този песимизъм бе хора!
ВМРО
на 05.07.2006 г.
0
 
 
Предлагам на всяка спирка на детската железница да се изгради по един бюст на български владетел и по уредбата на влакчето да се пуска кратка историческа справка за всеки, когато влакчето спре на съответната спирка. Така децета ще научат за великите българлски владетели!
Aнонимен
на 05.07.2006 г.
0
 
 
Наистина от кога се говори за това, май от 2004 г. за две години щеше да се направи не влакче, а цял увеселителен парк - АКО ИМАШЕ ЖЕЛАНИЕ ОТ ОБЩИНАТА. Колкото до приказките за коректив от младежи и маладежки организациии - ВЯТЪР РАБОТА щом човек като Велислав Величков ще оглавява младежкия омбуцман. Знаем ги тези хора от години, но този Апелян или ново попълнение в крадливите сини редици или само го използват като специалист по влакове и после ще го хлъзнат. Пак ви казвам - ЗНАЕМ ГИ ТЕЗИ ХОРА - ОЩЕ ОТ МЛАДЕЖКИЯ СЪВЕТ ГИ ЗНАЕМ !
lubi
на 04.07.2006 г.
0
 
 
dori i da se opravi vlak4eto to nqma da prosa6testvuva pove4e ot mesec, taka 4e ima li smisal???
Aнонимен
на 04.07.2006 г.
0
 
 
Това е поредния блъф на ПИСКОВ и чУмаков.
vanex
на 04.07.2006 г.
0
 
 
znae li se to4no koi den i v kolko 4asat 6te po4ne da se remontira vlak4eto,qko nqkoi znae neka da kaje...blagodarq predvaritelno
XC^^The_Devil^^
на 04.07.2006 г.
0
 
 
до сега това трябше всичко да е готово и влакчето да работи ама като на никои от обстинарите не им пука как дта санат нещата винаги трябва с много убеждения гожорене и т.н. за да им писне и да си мръднат пръстите и да стане нещо. И още несто трябва хората да подкрепят фирмите в пловдив и наи вече по големите от тях!!!
stela
на 04.07.2006 г.
0
 
 
Аз съм песимистка! Този проект няма да стане! Преди време се запознах и с Миневски и Варужан, интелигентни момчета и ентусиазирани, ама нещата стават с пари, а до колкото си спомням те не са банкери ха-ха-ха!
stela
на 04.07.2006 г.
0
 
 
Аз съм песимистка! Този проект няма да стане! Преди време се запознах и с Миневски и Варужан, интелигентни момчета и ентусиазирани, ама нещата стават с пари, а до колкото си спомням те не са банкери ха-ха-ха!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: