ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Нов завод за авточасти, разкриват 300 работни места
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:27 / 19.07.2023Коментари (1)5333
©
"С  всеки един такъв проект, който откриваме, сме една стъпка напред към технологичната модернизация на България.“ Това заяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, който откри нов завод за производство на високотехнологични, критични компоненти за автомобили в Стара Загора.

Предприятието се нарежда сред най-големите в аутомотив сектора в региона. Изградено е с инвестиции от над 50 млн.лв. на нидерландската компания Nedschroef със съдействието на търговското аташе на България в Бавария Стефан Йонков. Проектирано и изпълнено е от германското подразделение на дружеството Nedschroef,. Това стана ясно по време на официалната церемония по представянето и откриването на инвестицията, на която присъстваха кметът на община Стара Загора Живко Тодоров, изпълнителният директор на компанията Пол Редтс, представители на бизнеса от региона.   

Новата производствена мощност е разположена върху площ от близо 30 000 кв. м. в индустриална зона Стара Загора и ще даде възможност за увеличаване на заетостта в региона. С пълното разгръщане на проекта ще бъдат разкрити 300 нови работни места. 

 "Инвестицията е важна за България и региона, защото такива глобални компании трансферират в България ключови технологии в аутомотив индустрията. Тя потвърждава, че интересът към Стара Загора от инвеститори  е изключителен към момента“, каза министър Богданов.

Министърът допълни, че в следващите няколко години старозагорският регион ще предостави много възможности на компаниите, най-вече по линия  на Фонда за справедлив преход.

"Това, което искаме да кажем като институции е, че приоритет в следващите години ще е развитието на Стар Загора и региона. Ние трябва да разкрием нови работни места. Хората, които в момента работят и в минния сектор и в Маришкия басейн, най-вероятно ще трябва да се преквалифицират. Ние искаме да създадем нов бизнес, нови възможности тук. Това са компании с по-голям брой работни места, които да дадат възможност на всички тези хора  да си подсигурят и работата и развитието на местно ниво“ каза министър Богданов.

Той съобщи, че основен приоритет на МИИ е изграждането на нова индустриална зона в Стара Загора на терен, който е към ДКК и в момента се разработва такъв проект. "Национална компания индустриални зони“ ще е операторът и структурата, с която съвместно с общината ще се развие такъв терен, защото общината има нужда от развитие на нови индустриални зони, подготвени терени.

"Вече мислим за следващата стъпка, която ще предприемем в тази посока, бяхме на посещение в Стара Загора с ключови инвеститори, с които сме в преговори в момента – големи производства, които ще променят буквално облика не само на региона, но и на България“ каза министърът.

Той посочи, че се изработва ясна стратегия за развитието на индустриалните зони в България, базирана на регионален принцип. По думите му развитието трябва да е свързано с конкретни сектори и да е обвързано с очакванията на инвеститорите в тези сектори.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Хайде 300 гладни селянина да си събират багажа и да се прибират в СТ! Има работа и там. Всяка една регистрация СМ, К, РА, СТ....и т.н., по-малко в града ни е победа за Пловдив!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: