ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Питат кмета кога ще набучи на кол пред общината договора с правителството
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:43 / 08.07.2010Коментари (8)3805
© Plovdiv24.bg
До кога кметът ще търпи унизителното отношение на правителството към него и към цял Пловдив като не си изплаща задълженията за софийския боклук и даже не благоволява да отговори. Този въпрос зададе от трибуната на местния парламент Стефан Таушанов. "Как ще защитите честта на общинските съветници, които взехме решението да приемем столичните бали, уверявайки пловдивчани, че спасяваме държавата от 50 хиляди евро глоби на ден, но за сметка на това ще получим средства за важни инфраструктурни обекти?", настоя съветникът, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Таушанов поиска също кметът да докладва за позицията на всеки един от пловдивските депутати по въпроса, защото лош пример давал премиерът, който лъжел и не си изпълнявал обещанията. Попита още: кога Славчо Атанасов ще набучи, както се беше заканил, договора с правителството за боклука на кол пред общината.

"Очаквах такова питане. Най-неприятното е сред всички, които са ми отправяни досега. Как някои избрани от Пловдив депутати се осмеляват да твърдят, че не можел той да бъде делен от другите общини и заради това да му се дават пари. Кой единствено помогна на държавата и на столицата в онзи труден момент?!" - излязъл от нерви удари кметът с юмрук по катедрата, която дори се разтресе.

Той отново разказа колко пъти е търсил премиера, колко писма му е написал, колко още ще му изпрати и че е готов дори да отиде пред входа на Министерския съвет. Нещо повече - покани всички общински съветници да отидат с него, за да защитят заедно интересите на Пловдив.

Силно възмутена, Надя Танева го призова към спокойствие и да се въздържа от викове, придружени с юмручни удари по масата, и да не си изпуска нервите.

"Като стане въпрос за интересите на Пловдив, все повече ще си изпускам нервите, а и други неща дори", непоколебимо й отговори кметът. Той за пореден път настоя парите да бъдат преведени веднага, а, ако искат, после да го проверяват как те се харчат, и без това в момента в общината вървели проверки и от прокуратура, и от Сметна палата, и от Икономическа полиция, че дори и от ДАНС. Отново изрази надежда, че Бойко Борисов най-после ще си удържи мъжката дума.

"За каква мъжка дума става въпрос? Не живеем нито в света на Сталин, нито дори на Тодор Живков, че да чакаме някой да си изпълнел мъжката дума. Има договор, и той трябва да се изпълнява", не се стърпя Илко Илиев, който допълни, че за всекиго е ясно, че функциите на цитираните исторически фигури в момента са присвоени от настоящия лидер, който носел основната отговорност и за непреведените 15 милиона, и за спрения заем от 30 милиона за ремонта на малките улици.

Славчо Атанасов все пак, макар и частично отговорил на питането на Таушанов, ще трябва на следваща сесия да му изготви и официална справка за позицията на пловдивските депутати по проблема.


Още по темата: общо новини по темата: 152
28.11.2013 »
30.11.2012 »
28.11.2012 »
28.11.2012 »
26.11.2012 »
13.11.2012 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
хубаво си помислете за кой ще гласувате на следващите местни избори защото ГЕРБ не заслужават с това отношение към Пловдив БСП в никаккъв слуяай а Словчо и кликата му не могат да управляват толкова голям град колкото и да искат да направят нещо хубаво
-2
 
 
Глад ги гони с моторетка в общината май ?!До тези пари се е опряло значи!Парите за боклука ще трябва да се поизчакат още малко , а кмета да приеме , че за продажната му политика плащат всички пловдивчани-той си знае!!!
+4
 
 
Смятам, че ще е интересно за пловдивчани да се публикува договора. Не може да няма точка/и какво се прави при неизпълнението му. Тогава се действа съгласно тях, а ако трябва, отива се и на съд. Тогава хем ще платят по договора, хем ще има и неустойки. Защото няма начин да не се спечели делото. Така с един куршум - два заека. То се видя, че да се "свири" на струната чувства, нищо не става. Кмете, газ до дупка. Ако трябва ще си изперем кирливите ризи и в международния съд.
+4
 
 
Аре бе кой е длъжен пък да търпи нафуканите шопски изруди дето искат всичко що е пари и власт да е в тях. Има си договор и той трябва да се изпълни. А за напред никви такива спасителни акции за София от страна на Пловдив. Да заъват в тинята и тва е. То и без тва е блато от измами и корупция там.
+4
 
 
Интересна ми е позицията на Пловдивските кметове от Герб...
-5
 
 
БСП как наливат масло в огъня и тоя въртиопашник как се връзва...накрая той ще опере пешкира....и косвено и ние гражданите на Пловдив.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Войната в Украйна
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: