ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Време е да се освободим от 3 март, обсебен до нетърпимост от руските лакеи у нас
Автор: Любомир Минчев 15:22 / 24.07.2023Коментари (41)7919
©
Толкова е ясно, че на 3 март не празнуваме свободата си, че е добре да го отстъпим на руснаците този празник и да си изберем по-достойна дата за национална гордост.  И сме длъжни да го направим - 3 март вече е обсебен до нетърпимост от руските лакеи  у нас.

Те вече се активизираха – било кощунство да сменяме националния празник с 24 май, било родоостъпничество, предложението разделяло нацията. Сякаш на 3 март тя е единна и слуша в захлас глупостите на Румен Радев от Шипка – как в "освободителната“ война загинали 200 000 руснаци за българското благоденствие. Медицинският доклад до императора казва друго - 49 104 са умрели от болести, 1360 – след нещастни случаи, а 11 905 в битки.

Много подобни глупости около 3 март, които ни разделиха на русофоби и русофили. И това ли е националният ни празник?

На тази дата празнуваме договор, измислен от Граф Игнатиев – доказан българомразец. Създава се един блян за българина – Санстефанска България, който е непостижим. Няма никаква освободителна война – идеята на Игнатиев е да има федеративна държава на Сърбия и България с водещ сръбски елемент. Крайно време е българинът, който си татуира Левски и Ботев по ръцете и краката, да опознае малко историята си.

Някой замисля ли се на какво унижение сме подложени – да празнуваме окупацията си.

Реално на 3 март 1878 година в селището Свети Стефан се подписва предварителен договор между две евроазиатски империи, с който се прекратява войната помежду им и се уреждат взаимоотношенията им. При подписването на договора не е допуснато участието на българи, а резултатът от него е заменянето на османската власт с руска окупация. Не може това събитие да е национален празник.

Никаква българска държавност не е възстановена на 3 март 1878 година.В договора няма България, има територия, която е определена като руска губерния. И това събитие си го харесвате като национален празник?

Нетърпимо е руски лакеи се отричат от народа си и на 3 март, особено на 3 март. С един замах се изгаврят с творците на българското Възраждане, които превърнаха безпросветната рая в народ, горд със своята история и произход и готов да плати с кръвта си жаждата си за свобода.

За какво ни е тогава 3 март? Ако тази дата има някакво значение, то е да отдадем заслуженото на всеки лакей.

Защо, по дяволите, празнуваме националния си празник точно на тази дата.  Защо 3 март? Защо се радваме на свободата си пред паметника на руски император?

Този спор се води винаги на тази дата и после забравяме, че идва следващия 3 март. Така изглежда ни е удобно, тъй като тази дата ни е разделила на русофоби и русофили. Така искаха Великите сили, така после искаше комунистическата пропаганда. И все не остана време да се освободим.

Е, време е да се освободим. Макар че руснаците протягат мръсните си ръце и към 24 май. Резервните дати са 6 септември и 22 септември. Но никога повече 3 март!







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Само да припомня на разпенилите се русороби, че 3 март е национален празник отскоро! До тогава бе 9 Септември, така че с националните празници лесно се борави и няма никаква драма, а само робско мислене поддържано от другарката Мутрофанова!
0
 
 
Време е да освободим и русоРобите . Става с еднопосочен билет за Самара със "Самарското им знаме дето го веят на Шипка".
-2
 
 
Този , където е писал това , мога да му споделя , къде има няколко дълбоки вира !
+1
 
 
Русия трябва да е в краката на Кирил и Методи и вечно благодарна на България, че е направи народ! На Руския слугинаж не може да се затвори устата с нищо. Те са вечно нагъзени на Русия и мразещи собствения си народ и род.
0
 
 
Най- добре да празнуваме на 2 февруари.В България има много п......ти и в политиката и в живота.А историята от 30 години я пренаписват и да върви по дяволите...Втори февруари! Втори февруари! Урррааааа!
+1
 
 
Нищо не пречи да има няколко национални празника - 3 март, 24 май, 6 септември, 21 септември - просто имаме богата история. Но знаем на кого/кои пречи 3 март и защо.
-2
 
 
Това може да го напише само един простак .Що за българи сте да се отричате от историята заради сто боклука .25 000 са жертвите само при Плевен .Българските опълченци са 12 000.За 500г коя страна е помогнала за нашето Освобождение ?Безмозъчни същества на които само Русия им виновна ,че не са в Отоманската империя.
+1
 
 
Да имаш една от най-богатите истории в света като държава. Да си сред 3-4 най-развити държави в Европа още през 9. век. Да си дал писменост и просвета на милиони по света. И вместо да се гордееш с това и да го напомняш на всички по земята да се навеждаш пред други? Да твърдиш, че си се появил на картата в края на 19. век? Колко манипулиран, заблуден и прост трябва да бъдеш???
-1
 
 
Минчев - ти си жалък помияр, знаеш го нали? А колкото да сбърканите русофобчета-без 3 март, днес нямаше да има България. Но ако толкова я мразите-вървете в джамията и станете турци. Защото без 3 март, такава щеше да ни е съдбата. Ако не ви се вярва-само погледнете фактите. Къде са днес тракийските българи? Къде са малоазийските и константинополските гърци? Къде са арменците? Къде са гърците от северен Кипър? Ами няма ги-дадоха фира, който остана е потурчен и днес официално Турция е едно национална държава. Защо скапани американски подметки си мислите че съдбата ни тук щеше да е по различна? Ако не беше Русия-днес за а българите щеше да се говори в минало време. Знам че ви боли че не ни освободи Англия или САЩ или поне Австрия но това е истината-затова ви съжалявам!
-1
 
 
Орхан Мурад Минчев пак е изсипал поредната си писмена диария.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: