ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Подготвя ли се скрита приватизация на стадион "Христо Ботев"?
Автор: Георги Кирилов 08:34 / 26.07.2023Коментари (10)19918
©
Представете си, че имате ново и хубаво жилище. Направили сте ремонт за 60 000 лв. Бързо намирате наемател, заможен човек с фирма. Сключвате договор с фирмата му за наем. Наемателят обаче ви заявява, че чака гости от чужбина и започва да извършва подобрения в жилището ви. Остъклява терасата, слага биде в банята, сменя прозорци с такива с по-хубава дограма. С две думи инвестира.

Разбира се, казва ви, че иска да си ползва ДДС-то и да си начисли амортизации на ДМА-тата, който е добавил. Да си ги впише в баланса на фирмата. Вие сте доверчив човек и се съгласявате на анекс към договора. В един момент ви се иска да прекратите отношенията с наемателя. Но ... с изненада разбирате, че той всъщност не е точно наемател, а вече ви се води един вид съсобственик.

Шокирани сте! По подобни начини протекоха редица приватизационни сделки през 90-те.

В Пловдив някой може да се запита, защо общината притежава само 2-рия етаж от бившия Полиграфичен комплекс на бул. "Княгиня Мария Луиза". Защо 5-та палата на Панаира е отделена от останалата част от Панаирното градче? Всичко това е влезнало в учебниците под наименованието "Скрита приватизация“.

В дневния ред на днешната сесия на Общински съвет - Пловдив има включена под № 5 точка - Сключване на анекс към Споразумение No 23 ДГ - 427/21.04.2023 г. за ползване на недвижим имот – публична общинска собственост, находящ се в Пловдив, р-н "Източен", бул. "Източен" No 10, представляващ стадион "Христо Ботев", с вносител: Пламен Райчев - заместник – кмет на община Пловдив.

Основанието е: Постъпило заявление от ПФК "Ботев“ АД с искане за сключване на анекс към вече подписаното споразумение. Мотивите на клуба са: "счетоводни пречки относно признаване на сторените разходи за инвестиции на територията на стадиона, които инвестиции се извършват от клуба“ и "и правилното им завеждане в амортизационните планове на ПФК "Ботев“ АД“.

ПФК "Ботев“ АД инвестирал допълнително в стадион "Христо Ботев“ и иска общината да признае инвестициите, за да ползва ДДС и да начислява амортизации.

Чакайте малко, звучи ли ви познато? Явно на ръководството на ПФК "Ботев“ АД не е ясно, че Община Пловдив е единственият инвеститор в стадион "Христо Ботев“ и единствено тя има право да има собственост в имота на бул. "Източен" № 10. Ако са необходими допълнителни инвестиции, то те трябва да се обосноват от ползвателя, в случая футболния клуб, и да се предложат на общината.

Само тя и единствено тя има право да осигурява средства и да извършва подобрения. Всяко навлизане в отношения и самоволни инвестиции не само, че не са законни, но и създават усещане за безстопанственост от страна на общинското ръководство, водеща до непредвидими последици.

И нещо, върху което всички трябва да помислят. ФК "Ботев“ Пловдив има традицията през няколко години да има нов собственик. Разделите с него понякога са доста болезнени. Никой не би искал поредният собственик да си тръгне с част от собствеността на стадиона.

Както видяхме клубът може да се преименува, новорегистрира, но имотът на ул. "Източен" 10, който олицетворява сърцето и душата на ФК "Ботев“, трябва да остане винаги и изцяло собственост на Община Пловдив. В случая ролята на "наивния наемодател“, приета от общинското ръководство е видима и жалка.

Точно в лицето на заместник-мета Пламен Райчев тя е инициатор на конкретното, меко казано, опасно за Пловдив предложение!


Още по темата: общо новини по темата: 801
26.04.2024 »
25.04.2024 »
16.04.2024 »
15.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/134 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Циганките от Лаутаджамийското настоятелство Да Го Духат.Много мъка и злоба сред лилавите венци.Гнусни,болни твари
+2
 
 
От злоба и незнание започвате да пишете откровени щуротии- как точно някой ще си тръгне с част от собствеността на стадиона!?
-2
 
 
Прав е Цингаревич да иска да е съсобственик на Грабежа! Колко пъти изкъпаха 1912 селски абонати? Колко пъти направиха кампании да източат пари от къде ли не с истерични призиви? Време е тази паразитна симбиоза между нагли руски престъпници и селски тарикати да се формализира! Нека Общината подари 50% на Цингата! Той ще поддържа и трите фургона, а и на селянките ще пласира медикаменти!
+2
 
 
По логиката на пишещия,ако си фирма и наемеш необзаведено жилище и го обзаведе когато го напусне няма ли право да си вземе обзавеждането,ако няма някакъв анекс при подписването на договора. Да стадиона е общински и за сега такъв и ще остане,но как щеше да получи лиценз,ако от клуба не бяха оборудвали помещенията,залите,ВИП ложите и т,н, Едва ли няма законен начин това да се уреди между страните.
0
 
 
Вчера и днес са най-топлите дни досега за лято2023 година.Явно дават негативно отражение.Иначе нямаше да има твърдения от рода,че Община Пловдив била единствен инвеститор...в стадион "Христо Ботев"?!Аз знам за 10-11 милиона от клуба чрез Цветан Василев и 25 милиона от държавата чрез Бойко Борисов.
-2
 
 
Пак мислят мушенгии жълтите индианци, цял жовот кражби, лъжи и муфтаджийство, ей за това на терена страдате последните 30 години. Господ си знае работата, селски тарикати не важат пред Него.
-1
 
 
------ПФК "Ботев“ АД инвестирал допълнително в стадион "Христо Ботев“ и иска общината да признае инвестициите, за да ползва ДДС и да начислява амортизации.-----АААААХХХХААААА.Какво сте инвестирали бе жълти гладни каруцари от с.Стряма.Бухаааххххахааааа
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Сериалът "Чернобил" 2019
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: