ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Южната трибуна на "Лаута" няма да се казва Парчевич, предложението бе оттеглено
Автор: Стойчо Генов 14:14 / 26.07.2023Коментари (55)8107
©
Феновете на Локомотив Пловдив от "Организация Трибуна Спортклуб" използваха официалната си страница във Фейсбук, за да направят важно съобщение. То е свързано с обсъждането на вариантите за име на новата южна трибуна на стадиона.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса официалното съобщение:

През последните месеци, заедно с видимото израстване на новата южна трибуна на стадион "Локомотив“, поставен бе на обсъждане въпросът за нейно име.

На 22 май, по инициатива на Организация "Трибуна Спортклуб“ (ОТС), се проведе среща между привърженици, на която Ангел Ангелов и Владимир Владимиров представиха предложение името на новата трибуна да е "Петър Парчевич“.

През юни на сайта на ОТС бяха публикувани поредица статии, с които инициаторите на името "Петър Парчевич“ обосноваваха неговите исторически основания.

Като финален етап от този процес, на 6 юли се състоя още една, значително по-масова среща между привърженици на "Локомотив“. Проведените обсъждания из локомотивската общност завършиха по най- естествения и демократичен начин - с гласуване между организираните групи на привържениците. От трите предложения за име на новата трибуна, "Петър Парчевич“ събра 58 % от гласовете, "Южна трибуна“ – 34 % и "15 май“ – 8 %.

На пръв поглед ситуацията е ясна – името "Петър Парчевич“ е избрано от мнозинството гласували. По-задълбоченият прочит обаче показва, че в случая нямаше реална конкуренция между предложения за име на трибуната. Това е така, тъй като единствено "Петър Парчевич“ бе представено по обоснован и всъщност концептуален начин.

Ето защо, на практика гласуването не бе избор между равностойни алтернативи, а всъщност допитване "за“ или "против“ името "Петър Парчевич“. Което означава, че за него са 58 % от гласувалите, а против – 42 %.

И ако формално предложението "Петър Парчевич“ има превес, то на практика положението е такова, че една значителна част от организираните привърженици (почти половината) не приемат това име. Каквито и да са техните основания, мнението на хората, които не приемат "Петър Парчевич“, следва да бъде зачитано, а не игнорирано.

С други думи, ако организираните привърженици на "Локомотив“ са почти поравно разделени за и против името "Петър Парчевич“, то евентуалното му възприемане за новата трибуна (на основание "победата“ в гласуването) би означавало всъщност форма на налагане на това име. Лесно е да се прогнозира, че подобен акт би имал центробежни ефекти, потенциално отваряйки линии на разделение в общността.

Вярваме, че никой и по никакъв начин не би искал да поставя под риск сплотеността на локомотивци. Още повече в началото на сезон, който може да се окаже и изморителен, и драматичен, но и много щастлив за нас (дай боже!).

Имайки предвид всичко изложено, инициаторите на името "Петър Парчевич“ – Ангел Ангелов и Владимир Владимиров – смятат, че би било най-уместно да оттеглят своето предложение. Правейки го, същевременно благодарят за конструктивните обсъждания и добрите думи на насърчение, които бяха споделени през тези последни месеци.
Още по темата: общо новини по темата: 772
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
25.04.2024
предишна страница [ 1/129 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Предвид, че там ще са гостуващите фенове е много всно да наричаме трибуната “Шестицата”. Има много варианти, но и никак да не се казва Южна трибуна е достатъчно ясно, а и болезнено за гостуващите мажоретки. Особено за руските подлоги, финансирани от Монако.
-1
 
 
7_3 5-0,петичка,бахури са хубави имена за новата трибуна.Крюшо,зулума,тото Динев също стават.Защо не направите световно допитване.Господари на ефира сте все пак.Нищо че навсякъде ви викат цигани.По тъпо племе от вас няма.Колко имена на трибуни по света знаете.Какво общо имат Спортклуб и бесите с кюстендилският Ненужник.
0
 
 
Свлачището е специален чалтик.Клоуни.Местноста е на Сюлейман лаутлу.Той ви заслужава.Или трибуна Евророма.Цигански изцепки.Сещате ли че сте единствените с имена на трибуни.Имена които нямат нищо общо с вас.Джуджета мегаломани.Жалки сте.
-1
 
 
Трибуната ще си има име, но гостуващия сектор ще се казва "Жълти ку*ви".
0
 
 
Да са казва 7-3.Да си спомнями га буфирити на изнасилиха и таблото ни можиши да изпиши седморката. Мани мани
0
 
 
Дънни риби, всички ви праскат като шкембе в дувар, и пак имате очи да говорите за футбол. Я мъна при овцете, селски пръчки!
0
 
 
Трибуна "Разпраните жълти трътки и мъката на коментиращите кривоглави селяни"
+1
 
 
Трибуна - "Бай Мангал 19?6".- Също звучи правдоподобно.
0
 
 
НЕ ПЛАЧИ МАЙКО НЕ ТЪЖИ, ЧЕ НА МЕН ОТБОР КРЪСТИХА, КРЪСТИХА МАЙКО ОПЕТНИХА, ИМЕТО МОЕ БЪЛГАРСКО! С ЖЪЛТО МИ ЛИЦЕ НАМАЗАХА, НАМАЗАХА МАЙКО, ОМАСКАРИХА! ЗA ВСИЧКИ МАЙКО СЕ БОРИХ, А НЕ ЗА ГРУПА ПАЗВАНТИ, ЛИКЪТ МИ НА СТАРИ ЧАРШАФИ, ПО РЪЖДИВИ ОГРАДИ ДА КИЧАТ! ЗА ТОВА ЛИ ЖИВОТА СИ ДАДОХ, ГАВРА В ЖЪЛТО ДА ТЪРПЯ, В ГРОБА ПОКОЙ ДА НЯМАМ, И ДЕСЕТ ПЪТИ ДА СЕ ЗАВЪРТЯ!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: