ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Неточните таймери продължават да превръщат трафика в хаос
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:14 / 12.07.2010Коментари (23)4317
© Plovdiv24.bg
Хаосът по пловдивските кръстовища продължава, таймерите все така повече пречат, отколкото помагат на шофьорите и пътната обстановка става все по-изнервена. За това продължават да сигнализират читатели на Plovdiv24.bg.

На едно от най-натоварените кръстовища - това на Сточна гара, ежедневно се получават сериозни задръствания, червеният сигнал на светофарите редовно надвишава 100 секунди срещу неколкократно по-малко за зеленото, оплакват се шофьори. Те дори смятат, че някой е пренастройвал уредбите и приемат това като подигравка.

Репортер на Plovdiv24.bg се свърза с директора на ОП "Сигма", което се грижи за светофарите - Иван Знаменов, който обясни, че проблемът идва изцяло от проблемните таймери, които не се поддържат от фирмата, която трябва да прави това. Той категорично отрече да е правена пренастройка на сигнала и отново потвърди идеята таймерите да бъдат окончателно премахнати. Въпреки че те не са средство за организация на движението, шофьорите масово разчитат на тях дори повече, отколкото на светлинната сигнализация. При разминаванията, които се получават обаче, това е изнервящо и опасно.


Още по темата: общо новини по темата: 9
17.10.2013 »
30.11.2012 »
03.06.2012 »
01.09.2010 »
01.09.2010 »
27.08.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Живея извън България вече доста години. Постоянно пътувам из различни страни в Европа. Никъде не видях да има таймери на светофарите. Навярно хората там са по-прости от нас и за това не слагат. Въпреки това обаче произшествията във Виена, Брюксел, Берлин, Париж и т.н. са с пъти по-малко отколкото в Пловдив. А градовете, вярвате или не са доста по големи от Пловдив и трафика е извънредно натоварен. Въпреки това се кара изключително спокойно.Извода.....ами извода оставям на вас.
0
 
 
В неделя дори светеше таймера в зеленор а светофара червено и после обратно
+1
 
 
Типично по сталински - "Има таймери - има проблеми, няма таймери - няма проБлеми!!!" А бе, некадърници смотани, като се поддържаха таймерите нормално, как така почти година нямаше НИКАКВИ проблеми? Аз даже се гордеех, че сме по-напред от други градове в това отношение. Съвсем отделен е въпросът в чий интерес е да се позволи пълната липса на поддръжка на тези таймери. Естествено и нормално е всяка техника да се поддържа. Светофарите, и те, ако не се поддържат, ще се изпоразвалят. Но искането за премахване на таймерите, вместо поддържането им в изправност, си е чиста проба олигофрения. Аз като шофьор категорично твърдя, че когато таймерите работят нормално, са много полезни за всички. Нека заради нечия некадърност и недалновидност да не се отказваме от улесненията на техниката и електрониката!
0
 
 
Със партийни кадри работа се не върши.Още повече от Атака
+2
 
 
да пренастроят таймерите а не да ги махат а ако от фирмата откажат санкции и т'ва е
+4
 
 
Трябва да се регулират таймерите, а не да се премахват, и да се намали времето за престой на червено, защото това изнервя ужасно много всички.
0
 
 
Пловдив e голям град и таймерите вършат много добра работа на шофьорите и пешеходците, защото на някои кръстовища се чака по 70 секунди и е много по-удобно да се знае кога ще светне червено или зелено, отколкото да се гледа 70 секунди в светофара. Но , наистина, някои таймери са много, много неточни, също и таймерите на пешеходците.. Дано институцията, от която зависи това, да си свърши работата!!!
0
 
 
Вместо да ги махате, вземете ги настройте, ама как да стане, като сте некадърни. И какво общо имат таймерите с дългия червен сигнал на сточна гара, като ги махнете няма да стане по-къс.
0
 
 
На 2-3 пъти се разминах с катастрофи....свикнах да гледам таймера, а не светофара и щях сериозно да пострадам...единият път се разминах с автобус....УЖАС!
+3
 
 
Поради некадърността на някои хора от Общината, не трябва да се премахват таймерите. Те са голямо удобство за пловдивчани. Г-н Знаменов, вие имате сталински подход. Има таймер - има проблем, няма таймер - няма проблем.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: