ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
ДБ: Община Пловдив се превръща в сериозен брокер на недвижими имоти
Автор: Цвети Тончева 12:00 / 27.07.2023Коментари (3)4088
©
Община Пловдив се превръща в сериозен брокер на недвижими имоти, алармират общинските съветници от Демократична България, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Има опасност преди края на мандата да загубим още ценни имоти, каза общинската съветничка Добромира Костова. 

На пресконференция днес те обърнаха внимание на четири казуса, които потвърждават опасенията им. Според тях много от решенията се вземат на тъмно, дори има бързане и прескачане на документираните им намерения. Дава се съгласие за процедиране на частен ПУП, а реално процесът трябва да е обратен, да се даде възможност на общината да се отчужди даден терен. Вместо това той предварително е запазен. Чрез отреждането за озеленяване се дава възможност на държава, или община да отчужди терена, когато е частен, за да бъде зона за обществено ползване. Кметът е спрял да отговаря на питания на общински съветници, а вместо това е активен при издаването на ПУП - ове. 

Общинските съветници посочиха няколко от казусите, съпроводени и с възражения на граждани. Става въпрос за разширяването на ул.“Гладстон". "Ние като мярка внасяме за следващата сесия предложение за частично изменение на ОУП, който да намали класа на пътя", каза Костова. Притеснени сме, че нещата се случват "след мен и потоп", добави тя. 

Другият проблемен терен е в "Южен", който е бивш на "Градски транспорт", загубен след фалита на дружеството. Той е бил отреден за автогара, но там ще започне застрояване на жилищно строителство. 

Казусът с парка "Отдих и Култура". Той също предизвиква недоволството на гражданите. Над 40 жалби е имало срещу отреждането за озеленяване. Имало е решение и на Общинския съвет, според което е трябвало да се създаде комисия, която да води преговори за откупуване на терена. Вместо това да се случи ние бяхме изненадани с факта, че вече е процедиран ПУП и вече е на ход последваща стъпка преди застрояването. "Нас ни притесни това, че именно общината не изпълни решението на общинския съвет да проведе тези комисии. Реално е процедиран тайно ПУП.

Още един казус е терена на "Адата". Има информация, че е започнало процедиране на ПУП, а реално процесът трябва да е обратен, да се даде възможност на общината да се отчужди този терен, за да бъде зона за обществено ползване. "Адата" е и защитена зона по две линии. Когато се процедура частният ПУП, трябва да се вземе и това пред вид. 

Гледайте повече във видеото! 








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Уважаеми, Жълтопаветни другари, Общината действа като дилър, а не като брокер. Знам, че сте учЕни, ама брокер е човек, който търгува от чуждо име и за чужда сметка - тази на клиента. Докато дилърът търгува за от свое име и за лична сметка. Анадънмо?
0
 
 
КОМИСИОННИ И КРАЖБИ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО , ноо ..... държава и контролни органи май спинкат/умишлено или неумишлено/ ???
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: