ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивските мол-ове губят битката с Главната
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:09 / 13.07.2010Коментари (45)7673
© Plovdiv24.bg
Войната за изстънелия джоб на пловдивчанина ще е жестока
С откриването на първия, че дори и на втория пловдивски мол, неоправдана еуфория грабна за момент пловдивчани. Някак в страни остана началото на един задочен, но доста жесток сблъсък. Сблъсъка между Главната и мол-овете. Освен битка между места за търговия, това бе и сблъсък на две култури. След едногодишно лутане в двете посоки, с променлив успех, тези дни сухата статистика посочи кой е победителя в момента и това е старата, но обичан от пловдивчани, Главна на града ни.

Оказа се, че свободните търговски площи по централната ни улица са 14%, като тази цифра се дължи в доста голяма степен на затворения търговски център Екселсиор. Въпреки това, 14% свободни площи нареждат Главната ни на челни места по стабилна заетост на площите, не само в града ни, но и в страната. Търговците се доверяват на Главната, въпреки, че квадратен метър там се отдава за 42 евро, докато в мол-овете цената е едва 23 евро.

По всичко личи, че двата мол-а за сега губят категорично битката с Главната. Причината не е защото нямат потенциал, а защото не проведоха битката както трябва.

Първият мол не можа да се възползва от еуфорията, когато след отварянето си бе нещо ново за града и очаквано пловдивчани го напълниха. Грешката бе, че с лош маркетинг от тази първоначална вълна не можа да "остане" достатъчно добър процент от лоялни клиенти, който да превърне мол-а в успешно бизнес начинание. Очаквано мол-а е все по-празен, както от към посетители, така и от към наематели. Силно за сега се представят киното и хранителните обекти на последния етаж, но не е ясно дали ще стигнат, за да теглят колесницата на целия търговски център.

Вторият мол, притиснат от сроковете, отвори преди да е довършен. Вълна от нископлатежни клиенти се изля в търговския център с отварянето му, заради френската нискотарифна верига за хранителни стоки Карфур. Тази вълна отмина, било то заради края на ниските цени на промоция или отблъсната от праха на перманентната строителна площадка и не малкото роми в близост, а и в самия търговски център. Освен това вторият мол все още седи в голямата си степен празен от към наематели, които се очаква да пристигнат в началото на есента.

Все още интересното в задочната битка между мол-овете и Главната предстои, но към момента цифрите показват, че предимството на централната улица е значително и мол-овете ще трябва да положат доста правилни усили, за да нарушат статуквото в своя полза.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Големи молове големи наеми високи цени и накрая потребителя е прецакан
+4
 
 
Ами много ясно-кореняците пловдивчани и интелигенцията предпочитат Главната-а селските дисове и парвенютата се фрашкат по моловете
+15
 
 
Силно пожелавам на еврейските собственици на МОЛ Марково Тепе да не видят кьорав наемател и бетонния МОНУМЕНТ НА ГЛУПОСТТА И КОРУПЦИЯТА, който изляха в сърцето на Пловдив да остане завинаги празен ....да си го прекръстят на МОЛ "Марко Тотев" и да му се любуват....
+5
 
 
Галерия отвори и има ледена пързалка и други неща , но хора няма . Добре , какъв е този МОЛ с 30 кафенета и 20 магазина и една зала за тенис на маса , в която имаше повече хора от всички други заедно . Това говори , че хората искат да спортуват , а ги карат да "купуват" насила с реклами и пр.. За това не ходят хората , защото вече е банално и натруфено и са отвратени . Прави ли ви впечатление , че 90% от рекламите са за стоките от моловете ? Това гони хората , защото почват да се чувстват зависими от някакви огромни магазини .
0
 
 
То тоя втория "мол" отвори ли нещо в него и той изобщо? Аз бях само в началото, за да си купя една промоция от Карфур (мебел, а не айрян и прокиснати банани), но след като бях буквално нападнат от една бабка и подуших групата мангусти до мен се отказах. Щяха ледена пързалка да отварят там, кво стана, изобщо има ли нещо отворено, пуснаха ли и останалата част, освен Карфура? Изобщо работи ли тоя мол, нищо никъде не се чува за него?
+9
 
 
нито главната, нито моловете в ПЛОВДИВ могат да предложат добри търговски марки. въображаемата "битка" губят не моловете или главната, а пловдивчани, на които им се пробутват "маркови" боклуци.
0
 
 
ДА ВИДИМ КАКВО 6ТЕ СТАНЕ КАТО ОТВОРИ И МАРКОВО ТЕПЕ
0
 
 
Причината е в това, че хората обичат да се разхождат по главаната и градската градина. Свикнали са да ходят в едни и същи кафета и главно между другото пазаруват и в магазините. МОЛ-овете "губят" заради много комплексни причини. Специално МОЛ Пловдив загуби заради самите магазини - управата на търговския център е много добра, с адекватно мислене и внимание към клиента. Магазините обаче етаковаха мамата на пейзажа - главно с абсолютно обидното поведение на магазинерките (които са по-скоро касиерки, защото тези кифли не стават за нищо друго съдейки по поведението им поне), ниският избор (не можеш марка обувки да я натряскаш в 40кв.м. и да се чудиш защо хората не купуват - ти просто няма къде да изложиш достатъчно количество стока, че да иам за всеки) и най-вече непоследователната си политика. Последния път като пазарувах от Мол ПЛовдив беше от Селио и касиерката ме попита дали ми трябва касова бележка, обърнете... познайте дали вече ще купя каквото и да е от тях - нищо, че много харесвам дрехите им. За Галерия Пловдив няма какво да се обсъжда - много лош мениджмънт, никаква комуникация с който и да е - било то клиенти или наематели. Комбинацията от Карфур и МОЛ е много добра в София (големия на Цариградско), но у нас изглежда като един голям копромис. Карфур обаче е добър магазин, макар и силно побългарен. Като цяло ако имаш достатъчно големи топки ти спазват правата така, както трябва да е и е приятно да се пазарува там. Макар, че цялата цигания е малко разочароваща, все пак шансове има. Преди седмица купих едно много красиво цвете в саксия именно от Карфур и мадамата на щанда ми го опакова като за подарък и то много красиво. Когато я попитах колко й дължа ми каза, че е напълно безплатно, освен това през цялото време беше умерено любезна. Като цяло - приятно пазаруване, чувстваш се така, както се чувстваш и пазарувайки зад граница. После излизаш от магазина и се сблъскващ с циганията, но както и да е...
+6
 
 
Главната е класика за майните, а МОЛ-те за селяците
+4
 
 
МОЛ-овете губят битката не само с Главната, а като цяло. Да, бяха атракция в началото, нещо ново беше. Но дотук. Пък и множко стават, 4 за град като Пловдив са прекалено много. За сравнение в Атина са 2, в Лисабон - 1, вярно огромен е, на много етажи, но 1. А и Главната е емблематична за пловдивчани и няма така лесно да бъде изместена от някакви новоизлюпени магазини със съмнителна стока в тях и необосновано високи цени. В неделя ходих в "Галерия" - ми то положението е повече от трагично и едва ли ще повторя. Определено мисля, че на местото на единия поне МОЛ можеше да има спортна зала.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кауза Колежа
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Футбол - други
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: